Ulkomaat

Video: Rankkariyritys pomppi oudosti maalitolpissa – ensin tuomari hylkäsi ja sitten hyväksyi maalin

02.04.
2017
4 Kommenttia
0
Ulkomaat

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Ruotsin toiseksi korkeimman sarjatason Allsvenskanin pudotuspeleissä sattui lauantaina erikoinen tapaus. Gävlen GIK:n ja IBF Örebron välisessä playoff-ottelussa ratkaisevaksi jäänyt rangaistuslaukaus pomppi maalitolpista ulos, ja tuomari pyörsi päätöksensä vain hetki sen jälkeen kun oli hylännyt maalin.

Rangaistuslaukauskisaan venyneen ottelun ratkaisumaalin iski Olle Åhman. Hänen laukoma veto osui ensin etutolpan kautta toiselle puolelle maalirautaan, minkä jälkeen pallo kimposi ulos.

Alla olevasta videosta näkee, kuinka ottelun erotuomari on ensin näyttämässä maalin hylkäystä, mutta muuttaakin sen maalin viittomiseksi.

Päätös herätti keskustelua Twitterissä. Muun muassa tukholmalaista Djurgårdenia valmentava Mikael Öhman otti kantaa tuomareiden toimintaan.

– Tämä saattoi/pitäisi olla viimeinen ottelu tälle tuomariparille, Öhman twiittasi.

Kaiken lisäksi Örebro eteni lauantain rankkarivoiton myötä ensi kaudeksi korkeimmalle sarjatasolle, Ruotsin Superliigaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Videotuomari
02/04/2017
Harmi kun maalivahti juuri peittää näkyvyyden. Uskon että pallo oli maalissa, koska pystytolpasta ei pallo pomppaa ylöspäin. Nythän pallo pomppaa taivaalle, mikä on selkeä merkki siitä, että pallo osui maalin sisällä sivurautaan. Eihän tuollainen pomppu muuten ole mitenkään mahdollinen.
Dumari
02/04/2017
Harmi, kun ei näy toisesta kuvakulmasta, mutta en epäilisi yhtään miksi ei olisi maali ollut. Pallo tekee pomppun ylös, jota ei todellakaan tee pystytolpasta. Lisäksi verkkoheilahtaa, jota ei tapahtuisi mikäli olisi tolppaan osunut. Itsellänikin saattaisi alkuun ensireaktio tulla, että ei maalia, mutta yhtälailla nopeasti sen muuttaisin maalinäytöksi, kuten kyseinen tuomari.
#20100
02/04/2017
Olen täysin samoilla linjoilla, mitä ovat minua ennen kommentoineet. Ei pallo olisi voinut pystyputkeen osuessaan ottaa moista pomppua ja tuomari oli kuitenkin oikealla paikalla. Uskon hänen nähneen hyvin, missä pallo oikeasti kävi.
Slavato
02/04/2017
Allsvenskanissa ei kyllä mitään playoffeja pelata Divarin malliin vaan karsinnat, eli Örebro eteni tuolla rankkarikisavoitolla suoraan Superliganiin samoin kuin Jönköping toisesta "välieräparista" jossa voitti Djurgårdenin ja kaikkien näiden joukkueiden kausi on nyt ohi. Aika merkityksellinen tuomio siis, mutta oikein se taisi mennä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.