Divarit

Video: Rystyujutus käynnisti O2:n nousujuhlat – ”Yksi urheilullisimmista ja tavoitteellisimmista ryhmistä”

10.04.
2017
4 Kommenttia
5
Divarit

Divariin nousu vaati O2:lta kuudet perättäiset karsinnat. Kuva: Esa Jokinen

O2-Jyväskylä kukisti sunnuntaina iltana Jyväskylän Monitoimitalolla Apassit ja samalla lunasti paikan ensi kaudeksi Divariin. Joukkue taisteli kuusi kevättä 2. divisioonan kärkikahinoissa ja nousukarsinnoissa ennen kauan kaivattua nousua.

Jyväskyläläiset veivät karsintasarjan avausottelun nimiinsä 3–9 vieraissa, mutta tilanne oli mutkistua sunnuntaina. O2 menetti johtonsa aivan kolmannen erän lopussa Apassien tasoittaessa 5–5:een. Pelikelloon jäi aikaa enää 18 sekuntia.

– Meitä on koko kauden vaivannut sama asia, eli etenkin johtoasemassa pallollisesta pelaamisestamme katoaa maltti. Nytkin tiesimme tarkkaan vastustajan aseet, mutta kuri ei vaan riittänyt, O2:n päävalmentaja Ilkka Peltonen totesi seuran tiedotteessa.

Edessä oli jatkoaika, mutta se lyötiin nopeasti pakettiin kotijoukkueen toimesta. Juha-Pekka Manninen iski ottelun toisen maalinsa ja räjäytti samalla riemun kattoon Monitoimihallissa.

Päävalmentaja summasi kulunutta kautta nousuhuuman keskellä ja jakoi kiitosta pelaajilleen.

– Tosissaan olemme jahdanneet nousua kaksi vuotta. Tämä kausi oli 11,5 kuukauden projekti ja prosessi, ja meillä oli kaudelle tarkka sapluuna. Joukkue sitoutui hienosti kausisuunnitelmaan ja yhteiseen tavoitteeseen.

– Meillä oli todella hyvähenkinen ryhmä, jossa jokainen sopeutui upeasti omaan rooliinsa. Iso hatunnosto erityisesti niille pelaajille, jotka putosivat niin sanotusti neloskoriin, eli jäivät vähälle peliajalle. Se ei ole helppo rooli, mutta jokainen ymmärsi tilanteen. Tämä oli yksi urheilullisimmista ja tavoitteellisimmista ryhmistä, missä olen ollut mukana. Hienoa, että pääsimme maaliin kunnialla, Peltonen hehkutti.

Ottelun jälkeen myös seuraikoni Vesa Hytönen ilmoitti sunnuntain ottelun olleen hänen viimeisensä O2:n edustusjoukkueen paidassa.

– Tämä oli viimeinen kauteni, ja tämä oli aivan uskomattoman hieno kausi. Mahtavaa, että saimme kauden päätteeksi vielä näin hienon kruunun, Hytönen lausui.

Sarjanousun varmistanut ”amppariryhmä”. Kuva: O2-Jyväskylä

Ratkaisevan ottelun tilastot
Esa Jokisen kuvat ottelusta

Maalikooste:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
mikko
10/04/2017
ens vuonna puolet happeessa :) mutta onnea koko köörille, hienoa että isoon yliopistokaupunkiin mahtuu kaksi seriffiä
Halooo
10/04/2017
Onnea O2 noususta! Ja edelliselle kommentoijalle tiedoksi että liigan kärjen ja 2-divarin välillä on "pieni" ero. Ei taida kovin moni Happeeseen siirtyä...
Palokan Orsi
10/04/2017
Itse odottelen enempi mielenkiinnolla, moniko happeelainen siirtyy amppareihin jatkossa. Paljolti varmaan liittyy suihen, millaista roolia on Happeessa tarjolla.
Jkl
10/04/2017
No ei taida happee kutsua näitä ukkoja ja mihin lie sitten menee ne ketkä ei mahdu divariin...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.