Liigat

Voittamaton Classic ei hirvitä SB-Pron Elina Kujalaa: ”Nyt ei ole aika jossitella”

21.04.
2017
0 Kommenttia
6
Liigat

Elina Kujalan mukaan nyt ei ole aika jossitella. Kuva: Esa Takalo.

Naisten Superfinaalissa kohtaavat lauantaina Classic ja SB-Pro. Pron Elina Kujalan mukaan koko joukkue odottaa jo innokkaasti lauantaita.

Pääkallo tavoitti Kujalan puhelimitse hänen matkatessaan juuri töistä yksiin kauden viimeisistä treeneistä.

– Hyvillä fiiliksillähän tässä ollaan. Koko kauden olemme tähdänneet, että pääsemme pelaamaan Superfinaalissa. Tavoite ei ole kuitenkaan vielä täyttynyt. Se on Suomen mestaruus ja lauantaina on edessä kova kamppailu siitä, Kujala jutteli hyväntuulisesti.

Viimeinen viikko on joukkueelta sujunut herkistellessä. Mitään taikatemppuja ei ole enää yritetty tehdä.

– Emme ole treenanneet enää niin kovaa, vaan olemme enemmän keskittyneet pieniin taktisiin juttuihin ja pelin yksityiskohtiin, Kujala kommentoi.

Kujalan mukaan pukukoppiin saapuessa vastassa on ollut läpi kauden hyvähenkinen ja yhtenäinen joukkue.

– Vaikea on nimetä tiettyjä pelaajia, joilla olisi erityisen iso rooli kopissa. Jos joku on pakko sanoa, niin Kia Lehmusvuorelta irtoaa kyllä kaikenlaista läppää, Kujala naurahti iloisesti.

– Kaikki ovat kyllä yhtäläisesti innoissaan tästä mahdollisuudesta, johon olemme itsemme pelanneet, Kujala sanoi astetta vakavammin.

Prolla on kiivettävänään melkoinen vuori. Classic ei ole hävinnyt kauden aikana yhtäkään 28 liigaottelustaan, mukaan lukien playoffit. Montaa peliä ei toki ole hävinnyt Prokaan, sillä vain kolmesti nurmijärveläiset ovat poistuneet kentältä tappio niskassa. Kaksi tappioista tuli Classicille, mutta jälkimmäinen niistä vain niukasti maalin erolla. Ennakkosuosikin kohtaaminen ei Kujalaa jännittänyt.

– En näe mitenkään mahdottomana, että voittaisimme. Classic on pelannut hyvän kauden, mutta katson asiaa enemmän siltä kantilta, miten meidän tarinamme on edennyt. Meidän pelimme on kehittynyt ja olemme menneet edellisistä kohtaamisista paljon eteenpäin. Uskon, että kun pelaamme hyvin ja omalla tasollamme niin se kyllä riittää.

Kummankin joukkueen riveissä on useampia maajoukkuepelaajia, jotka ovat toisilleen sitä kautta myös hyvin tuttuja. Kovatasoiset pelit ovatkin Kujalan mieleen, eikä senkään myötä tamperelaisten haastaminen hirvitä.

– Mitä kovempi peli, niin sitä hauskempaahan se pelaaminen on. Kentällä kun on paljon maajoukkuetason pelaajia, niin tasokin on tosi korkea, Kujala sanoi ja virnistyksen pystyi aistimaan puhelun välitykselläkin.

Kujala itse on pelannut tällä kaudella pakkina aiemmista kausista poiketen. Uusi pelipaikka on soveltunut hänen omien sanojensa mukaan mainiosti. Tai itse asiassa ihan uutta puolustajan tontilla pelaaminen ei hänelle ole ollut.

– Päävalmentaja Virtasen Harrylta ajatus lähti. Se syntyi oikeastaan siitä, että meillä oli tarvetta puolustuksessa pelaajalle, koska edellisestä kaudesta meiltä lähti pakkeja. Olen joskus pelannut puolustajana junnuissa, jonka vuoksi päätimme kokeilla sitä ja se sujui sitten ihan hyvin.

– Pakkina pelaaminen on myös tuntunut aika hyvältä, kun ei ole pitkään aikaan siellä pelannut. Se on tuonut ihan erilaista virtaa omaankin touhuuni, kun on saanut katsella pelillisiä asioita vähän eri kantilta.

Kuva: Juhani Järvenpää.

Erinomaisesti muutos on sujunut tehojenkin puolesta, sillä Kujala oli Pron sisäisen pistepörssin ykkönen tehtyään 22 runkosarjaottelussa 45 tehopistettä. Sillä irtosi koko naisten liigan runkosarjan pistepörssissä sija neljä. Pudotuspeleissäkin tehoja on syntynyt yli piste per peli -tahdilla.

– Meidän ketjussamme on aika hyvä roolitus ja pääsen paljon tukemaan hyökkäyksiä.

Kujala on jo pitkään ollut Pron kantavia voimia, mistä osoituksen muun muassa hihassa oleva kapteeninnauha. Hän on vuosien varrella kasvanut isoon rooliin ja oppinut nauttimaan siitä koko ajan enemmän.

– Totta kai se tuntuu hyvältä, kun vastuu on suuri ja olen valmis sitä kantamaankin. Se on kunnia-asia. Eikä kaiken aina tarvitse näkyä tehoissakaan. Olen omaan rooliini joukkueessa tosi tyytyväinen, Kujala sanaili.

Juttutuokio kääntyi kohti loppusuoraa kokeneen maajoukkuepelaajan saapuessa pikkuhiljaa treenipaikalle. Viimeisten pohdintojen aikana huokui uudelleen se, miten ennakkoluulottomasti Pro finaaliin lähtee.

– Se olisi iso pettymys, jos mestaruutta ei tulisi. En halua edes miettiä sitä. Nyt ei ole aika jossitella, Kujala paalutti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.