Ulkomaat

Yle: John Liljelund KOK:n tunnustettujen lajien hallitukseen

06.04.
2017
0 Kommenttia
2
Ulkomaat

”Pi” Liljelund valittiin uuteen luottamustoimeen. Kuva: IFF

Suomalainen John ”Pi” Liljelund on valittu ARISF:n (Kansainvälisen olympiakomitean tunnustamat lajit) hallitukseen, kertoi Yle maanantaina. Liljelund toimii tällä hetkellä IFF:n (Kansainvälinen salibandyliitto) pääsihteerinä.

– Tämä on itselleni haaste ja mahdollisuus oppia uusia asioita. Pääsee näkemään ja keskustelemaan sellaisissa paikoissa, missä ei ole aikaisemmin ollut mahdollista, Liljelund sanaili Ylelle.

Tunnustettujen liitossa on kaikkiaan 37 kansainvälistä lajiliittoa. Liljelundin mukaan hänen tärkeä tehtävänsä olisi rakentaa siltoja lajiliittojen sekä kesä- ja talviolympialaisten välillä.

Olympialajiksi nostaminen ei ole itsessään yksinkertainen homma ja järjestö pyrkii auttamaan juuri siinä asiassa eri lajiliittoja.

– Se ei ole kauhean pieni juttu. Kun olen jutellut baseballin, softballin ja kiipeilyn liitojen kanssa, niin baseball ja softball joutuvat palkkaamaan kahdeksan uutta ihmistä, jotta he pystyvät hoitamaan KOK:lta eteen tulevat asiat, Liljelund kertoi Ylelle.

Liljelundin mukaan salibandyn olisi realistista tavoitella kisapaikkaa vuoden 2028 olympialaisissa. Hänen mukaansa ratkaisevia seikkoja ovat muun muassa kisaisäntämaa ja lajin kasvu. Vuoden 2024 kisoista kisaavat Pariisi ja Los Angeles. On mahdollista, että seuraavien kisojen järjestäjä olisi jompi kumpi näistä vaihtoehdoista.

– Jos menee sillä tavalla, että Pariisi ja Los Angeles valitaan isänniksi. Sitten valinta riippuu paljon siitä, miten pärjäämme olympialaisten esiasteeksi tulevissa World Gamesissa ensi kesänä, Liljelund totesi.

– Ei se kuitenkaan ole helppoa, koska 37 muusta lajista suurin osa haluaa kisoihin.

Varsinaisen olympiakomitean jäsenyyteen on vielä matkaa.

– Tällä hetkellä ei ole vielä yhtään ei-olympialaisten lajien ihmistä KOK:n jäsenenä ja, koska KOK:n jäseneksi pääseminen on suhteellisen vaikeata, niin käydään ensiksi urheilupolitiikkaa tällä puolella.

– En pidä ollenkaan todennäköisenä, että tätä kautta pääsisi kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi. Silloin pitäisi olla tämän ARISF-järjestön puheenjohtaja. Se ei ihan heti tapahdu, koska se on niin sementoitunut, Liljelund järkeili.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.