Liigat

Classicin Pasi Peltola: ”Olemme lajin ykkösmaa ja meillä on vastuu levittää tätä lajia”

09.05.
2017
7 Kommenttia
10
Liigat

Vasemmalta oikealle: Jari-Pekka Jouppi (i2), TPS-hyökkääjä Jaakko Hautamäki, TPS:n toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi, IFF:n pääsihteeri John Liljelund, Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola ja Classic-puolustaja Asser Jääskeläinen. Kuva: Salibandyliigan Instagram

Tampereen Classic ja TPS kertoivat tiistaina mielenkiintoisesta yhteistyöstä, jonka myötä joukkueet pelaavat marraskuussa miesten Salibandyliigan runkosarjan ottelun Singaporessa. Projektin puuhamiehenä toimii Matti Joutsikoski ja mukana on muun muassa Singaporen Suomen suurlähetystö, jolle ottelu on osa sen Suomi 100 -ohjelmaa.

Singaporen miesten maajoukkue oli mukana joulukuun Latvian MM-kisoissa ja jäi tällä kertaa turnauksen viimeiseksi. Turnauksen aikana Singaporen valmennukseen kuulunut Joutsikoski keskusteli Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolan kanssa ja idea ottelusta sai alkunsa.

Miksi juuri Singapore, Pasi Peltola?

– No ilman muuta Singapore! Latvian MM-kisoissa käydyt keskustelut johdattivat lopulta juuri Singaporeen. Idea syntyi siellä ja siitä se lähti hyvin pikaisesti lentoon, Peltola avasi.

Liigaottelu on reissun päätähtäin, mutta mukaan mahtuu myös lajitiedon levittämistä paikallisille ja muun muassa kouluvierailuja.

– Oletettavasti pari päivää pitää varata matkustamiseen ja kaikkiaan viisi päivää ollaan paikan päällä, Peltola kertoi.

Koska kyseessä on viikon reissu, niin se voisi vaikuttaa myös liigan otteluohjelmiin. Tämän suhteen ei ole ongelmia Peltolan mukaan.

– Itse asiassa ei vaikuta. Sille viikonlopulle osuu yksi peli ja täten se ei vaikuta mitenkään.

Äkkiseltään viikon matka ei tule olemaan mikään halpa lysti. Mukaan on kuitenkin saatu reissun rahoittavia yrityksiä.

– Joutsikosken johdolla mukana on Singaporen liitto ja suomalaisia yrityksiä, jotka toimivat Singaporessa. Mukana on myös sellaisia yrityksiä, jotka haluavat Singaporen markkinoille, Peltola sanoi.

Salibandyliigan tasoista sarjaottelua ei olla koskaan aiemmin pelattu Singaporessa tai Aasiassa ylipäänsä. Peliareenan suhteen suunnitelmat ovat vielä auki.

– Areenan suhteen on vielä useita vaihtoehtoja. Pelipaikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

Onko ottelu maksullinen vai ”ilmainen näytöspeli”?

– Siinä on nyt ollut molempia vaihtoehtoja, joten katsotaan mihin päädytään.

Jos ajatellaan vielä tulevaisuutta, niin onko liigaotteluiden pelaaminen ulkomailla sellainen trendi, jota saatetaan nähdä jatkossakin?

– Näkisin, että me olemme lajin ykkösmaa ja meillä on vastuu levittää tätä lajia. Samalla ajatuksella kun esimerkiksi NHL menee Kiinaan, Peltola päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Timppa
09/05/2017
On toi Classic ja Passo vaan koko ajan mahtavasti edelläkävijöitä tässä lajissa. Iso kumarrus!
Jeaves
09/05/2017
Seuraava askel voisi sitten olla pienen mediakoulutuksen pitäminen pelaajille, ei esiinnytä videoilla nuuska huulessa. Eipä näytä Salibandyliigallakaan olevan tuon suhteen mitään rimaa. Singaporeen matkustamista ennen tavasta on muutenkin hyvä vieroittua.
Arto Kilponen
10/05/2017
Kelpaakohan kotijoukkueen kausari pelissä pääsylippuna? Terolle vaan hyvää matkaa :)
Fani
10/05/2017
Juuri tätä kansainvälistymistä salibandy tarvitsee, aasia on oikea suunta yritystenkin kannalta.
Hyvä esimerkki on englannin liiga kun pelaavat pre-season otteluita pohjoismaissa, täysiä stadioneita ja ottelut tuttavat jopa paikallisille seuroille.
Ehkä tulevaissuudessa suomen ja ruotsin mestarit voisivat pelata esim. Australiassa ja Aasiassa näytöskietueen?
t.
10/05/2017
Uusi-Seelanti seuraava! Jos muutan sinne niin viritetään jotain :)
Arto Kilponen
10/05/2017
Champions Cup voitaisiin pelata aina jossain "potentiaalisella markkina-alueella", kuten Japanissa, USA:ssa, Ivalossa tai Brasiliassa.
#51
10/05/2017
Minunkin puolesta Champpions Cup voitaisiin pelata jossain potentiaalisella markkina-alueella, eikä missään Seinäjoella. Cuppiin osallistuisi vaikka Sveitsin, Tsekin, Suomen ja Ruotsin mestarit ja hopeamitalistit.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.