Divarit

ESS: Pelicansiksi muuttuva PHSB pestasi kiekkovaikuttajan valmennuspäällikökseen

10.05.
2017
4 Kommenttia
2
Divarit

PHSB hankki vahviketta organisaatioonsa lätkäpiireistä. Kuva: Mikko Markkanen.

Päijät-Hämeen Salibandyseura on nimittänyt uudeksi valmennuspäällikökseen lahtelaisen Petteri Hirvosen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Hirvosella on pitkä ura jääkiekkovalmentajana SM-liigassa, Mestiksessä ja nuorten SM-liigassa. Viimeksi hän oli Mestiksen RoKin päävalmentajana

– Me saimme hänestä ammattilaisen, joka tuo seuraan näkemystä mihin suuntaan valmennusta voi kehittää, sanoo PHSB:n toiminnanjohtaja Jari Koskinen ESS:n uutisessa.

Hirvonen valmensi Rovaniemellä neljällä kaudella. Hän jätti eroilmoituksen seuralle helmikuussa ja sen jälkeen keskustelut uudesta pestistä etenivät nopeasti.

– Taisi olla seuraavana päivänä, kun Hannu Kuisma (PHSB:n puheenjohtaja) soitti ja heitti, kiinnostaako minua tulla PHSB:n riveihin. Vastasin että nyt en tiedä yhtään mihin olen menossa, mutta katsellaan, Hirvonen muistelee ESS:lle.

PHSB on etsinyt valmennuspäällikköä jo menneen kauden alusta lähtien, kun pestissä ollut Koskinen siirtyi seuran toiminnanjohtajaksi. Jäsenmäärältään merkittävästi kasvaneen seuran valmennuspuolen vastuut on jaettu kolmelle henkilölle: Hirvonen vastaa kilpaurheilusta C-junioreista aikuisiin, Ilkka Aho nuorista C-junioreihin asti ja Mikko Koskela tyttöpuolesta.

PHSB:n päällimmäinen tarkoitus on siis rakentaa pelaajapolku nuorimmista junioreista aikuisjoukkueisiin. Tuore valmennuspäällikkö Hirvonen löytää yhtymäkohtia valmennuspäällikön ja Mestiksen valmentamisen välillä. Mestiksessä valmentaja useimmiten kehittää pelaajia seuraavaa askelta varten.

– Mestis on jääkiekkoilun korkeakoulu. Siellä on suuri palkinto viedä pelaajia eteenpäin. Eikö ole hienoa, kun nuori haluaa urheilijaksi? Seuralla pitää olla välineet viedä sinne, Hirvonen sanoo ESS:n uutisessa.

Vaikka laji on Hirvoselle uusi, jotain jääkiekkoon liittyvää jää, sillä tuoreen yhteistyön Pelicansin kanssa myötä ensi kaudella salibandysarjoissa pelaa turkoosissa paidoissa esiintyvä Pelicans SB. Seuran virallinen nimi säilyy edelleen Päijät-Hämeen Salibandyseurana.

Linkki:
ESS:n uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
En lukenut juttua
10/05/2017
Kai se on Timo Rajala?
Mato
10/05/2017
Nyt on pelicans, blues, ifk ja Jokerit myös sählyssä. Ja kaikki kakkosdivarissa. Saa nähdä tuleeko muita kuin ifk edes piipahtaan pääsarjoissa.
Metrin Slerba
11/05/2017
Miksi se SB piti sinne perään vielä tunkea? Pelicans riittäisi hyvin ja olisi sata kertaa parempi kuin tuo ylimääräisin kirjaimin pilattu.
Hockey goes sähly.
11/05/2017
Nyt vielä Happee tai O2 muuttaa nimekseen JYP ja Ols ta LNM muuttaa nimekseen Kärpät, niin on puolet Suomen huippu jääkendoseuroista sählyn parissa. Mitä näitä nyt on Blues, Jokerit, HIFK, TPS ja jne.....

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.