Liigat

Jarkko Rantalasta Salibandyliiton uusi huippu-urheilujohtaja

29.05.
2017
7 Kommenttia
2
Liigat

Kuva: Mika Hilska

Salibandyliiton uudeksi huippu-urheilujohtajaksi on valittu Jarkko Rantala. Hän aloittaa tehtävässään 1.8.2017.

Jarkko Rantalalla, 48, on vahva kokemus huippu-urheilu- ja valmennustoiminnasta. Rantala on valmentanut niin miesten kuin naistenkin pääsarjajoukkueita sekä junioreita. Hän on myös luotsannut päävalmentajana Suomen U19-salibandypojat MM-kultaan.

Salibandykaudella 2016–2017 Rantala valmensi Sveitsissä. Nyt keväällä hän ehti aloittaa poikien MAAJOUKKUETIE-FBA-valmentajana sekä Suomen U16-maajoukkueen päävalmentajana ennen kuin tie vei huippu-urheilujohtajan tehtävään.

Eerikkilän Urheiluopiston ja Salibandyliiton kesken on sovittu siirtymävaiheen järjestelyistä. Uuden poikien MAAJOUKKUETIE-FBA-valmentajan ja U16-maajoukkueen päävalmentajan haku alkaa välittömästi.

– Pesti on luonnollisesti hieno haaste ja mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa Suomen salibandyn tulevaisuuteen. Vaikka vetovastuu tulee minulle, niin koen tehtävän olevan yhtä lailla yhteistyömuotojen rakentamista kuin toiminnan johtamista. Meidän on päästävä yhä lähemmäksi seurojen arkea auttaaksemme heitä mahdollisimman paljon, Rantala linjaa ja jatkaa:

– Huippupelaajaksi kehitytään nyt ja tulevaisuudessa nimenomaan seuroissa. Luonnollisesti tarvitsemme vahvoja maajoukkueita lajimme lippulaivoiksi, mutta perustyö tehdään seurojen arjessa. Onneksi minulla on vahva ja osaava tiimi, joka auttaa pääsemään tehtäviin kunnolla kiinni. Haluan myös kiittää Petri Kettusen antamaa tukea, jota varmasti alussa tarvitsen.

Salibandyliiton edellinen huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen irtisanoutui tehtävästään maaliskuun lopussa. Hän teki pitkän uran Salibandyliitossa toimien huippu-urheilujohtajana viimeiset puolitoista vuotta.

– Haluan kiittää Petriä hänen merkittävästä panoksestaan suomalaisen huippusalibandyn hyväksi. Hän on tehnyt tiiminsä kanssa määrätietoista työtä salibandyn huippu-urheilutoiminnan kehittämiseksi. Jarkko Rantalalla on vahva tausta hänen seuraajakseen. Olen vakuuttunut siitä, että Jarkolla on yhdessä tiiminsä ja seurojen kanssa loistavat edellytykset viedä aloitettua kehittämistyötä eteenpäin kohti tavoitettamme – Suomi on maailman paras salibandymaa, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen toteaa.

Huippu-urheilujohtaja vastaa tehtävässään salibandyn huippu-urheilustrategiasta ja sen jalkauttamisesta, Salibandyliiton huippu-urheilu- ja valmennustoiminnasta, seurayhteistyöstä suomalaisen huippusalibandyn kehittämiseksi, maajoukkueiden toiminnasta ja MAAJOUKKUETIE-pelaajakehitysjärjestelmästä, salibandyn huippu-urheilun sidosryhmäsuhteista sekä Salibandyliiton huippu-urheilusektorin taloudesta.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Tyhmä kyselee
29/05/2017
Mitä tämä työ pitää sisällään? Mitä huippu-urheilujohtaja käytännössä tekee? Kertokaa joku viisaampi
Vastaus
29/05/2017
Huippu-urheilujohtaja vastaa tehtävässään salibandyn huippu-urheilustrategiasta ja sen jalkauttamisesta, Salibandyliiton huippu-urheilu- ja valmennustoiminnasta, seurayhteistyöstä suomalaisen huippusalibandyn kehittämiseksi, maajoukkueiden toiminnasta ja MAAJOUKKUETIE-pelaajakehitysjärjestelmästä, salibandyn huippu-urheilun sidosryhmäsuhteista sekä Salibandyliiton huippu-urheilusektorin taloudesta.

Ainakin ammatti pitää sisällään paljon hienoja sanoja
Analyytikko
29/05/2017
Harmi ettei noin pätevä kaveri uhrataan Powerpoint-sulkeisiin...
Pitäiskö
29/05/2017
Tyhmiä kyselevän ensin lukea juttu ja sitten vasta kysellä? Voisko olla, että ihan jutusta löytyy vastaus
Minäpahoitinmieleni
29/05/2017
Jaa että pakko tunkee tällaisia lisäsanoja kuten huippu :D tuleeko seuraavaks mahtava?
JANIINPÄ
30/05/2017
Mitä silmäni lukevatkaan. Suomen lentopallojoukkueen MM-kisoihin luotsannut Tuomas Sammelvuo puhuu samoja asioita. Voittava työ tehdään seuroissa.
Näin se on. Huipulla pelataan, jos materiaalia on. Niitä ei tehdä yhden viikon leirillä.
Rantalan ja Sammelvuon silmistä näkyy palo.
Siitä on hyvä olla mukana.
Tuli jotenkin luottavainen olo. Rantalan matka ei ole vielä edes alussa. Kova äijä.
Miten on?
03/06/2017
Jatkaako nykylinjaa ja tiettyjen seurojen suosimista vai näkeekö pelaajat tasa-arvoisina seurasta riippumatta?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.