Liigat

Kolminkertaiselta Suomen mestarilta yllättävä ilmoitus – lopettaa uransa 28-vuotiaana

09.05.
2017
10 Kommenttia
5
Liigat

Teppo Mäkelän menestyksekäs ura päättyi pronssijuhliin. Kuva: Juha Käenmäki.

Seinäjoen Peliveljien suunnalta kuului varsin yllättävä uutinen, kun monivuotinen luottohyökkääjä Teppo Mäkelä ilmoitti lopettavansa uransa.

Vasta 28-vuotias Mäkelä on edustanut SPV:tä koko uransa ajan ja pelannut edustusjoukkueessa vuodesta 2006 lähtien 11 kautta, joiden aikana hän ehti pelata 258 runkosarjan ottelua ja 94 playoff-ottelua. Tehopisteitä Mäkelä teki uransa aikana Salibandyliigan runkosarjassa 93+73=166 ja pudotuspeleissä 28+17=45.

Palkintokaapista löytyy kolme Suomen mestaruutta, yksi SM-hopea, kolme SM-pronssia, yksi Suomen Cupin voitto, sekä opiskelijoiden MM-hopea ja -pronssi. Juniorivuosilta palkintokaapista löytyy kaudelta 2006-07 SPV:n historiallinen A-junioreiden SM-hopea. Alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa Mäkelä pelasi viisi kertaa.

Lopettamispäätöstään Mäkelä perustelee sillä, että nyt on aika siirtää aiemmin salibandyyn suunnattu panostus entistä enemmän siviilipuolelle työuraan ja perhe-elämään. Mäkelä sai kauppatieteiden maisterin opinnot valmiiksi viime syksynä.

– Upeisiin pronssijuhliin kotiyleisön edessä päättynyt kausi poikkeuksellisen mahtavan joukkueen kanssa teki tottakai pohdinnasta äärimmäisen vaikean, mutta voin kaikesta saavuttamastani ylpeänä levollisin mielin todeta, että lopettamispäätökseni on tässä kohtaa varmuudella oikea. Nyt pystyn työuraani panostamisen lisäksi ja ennen kaikkea antamaan perheelleni enemmän aikaani, jonka he ovat taatusti korkojen kera ansainneet, Mäkelä kertoo omalla Facebook-seinällään.

Teppo Mäkelän Facebook-päivitys:

Mikäli päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Jaakko
09/05/2017
Kiitos Teppo, ja onnea ja menestystä muilla elämän saroilla!
Katsoja
09/05/2017
Mäkelä on hyvä esimerkki nuoremmille palaajille, opiskelu+ salibandy sopii loistavasti yhteen.
Peliura kannattaa päättää kun valmis opiskelusta, pelkillä kulukorvauksilla ei pysty elättämään perhettä.
Liian moni konkari jatkaa pelaajauraansa vaikka parhaat vuodet on selvästi takana ja kitkutellaan vuodesta toiseen mukana, samalla voi käydä hassusti oman työuransa suhteen.
Kunnia Mäkelälle
09/05/2017
Uskomattoman hieno työmyyrä. Läpi uran uskollinen kasvattajaseuralleen. Harvoin loistaa ottelun ykköstähtenä, muttei myöskään petä eikä tee virheitä. Tasainen suoritus illasta toiseen. Säästynyt myös pitkiltä ja vaikeilta loukkaantumiskierteiltä. Vaikka viime vuosina rooli 3.kentän sentterinä ollut takavuosia vaatimattomampi, on Tepon panoksen voinut aina luottaa olevan sen arvoista mitä häneltä on odotettukin. Tuskin Koponen nyt yöunia menettää tämän lopettamispäätöksen vuoksi, mutta kyllähän tämä nimenomaan henkisellä puolella on SPV:lle menetys.
Arto Kilponen
09/05/2017
Täältä kyllä hatun osto Mäkelälle. Toisaalta sen verran monta kertaa nähty comebackeja salibandyn puolella, että en ihmettelisi yhtään, vaikka ura jatkuisi vielä joskus.
Ihme jeesuksia
09/05/2017
Kellään toisella ei ole pätkän vertaa oikeutta sanoa kuinka pitkää kukakin uraansa jatkaa! Arvostus Teppoa kohtaan, mutta ihan yhtä paljon esim Mikko Kohosta kohtaan, muiden päätöksiä arvostelevaa kommentoijaa kohtaan puhdas nolla, olet pelle!!
Osku
09/05/2017
Mistä toi "IHME JEESUKSIA" veti herneen nenäänsä? Oliko täällä jotain jo poistettuja viestejä mistä tollainen angsti syntyi?
Niko
09/05/2017
Uskoisin te-toimiston tai muun vastaavan konsultin arvostavan myös urheiluosaamista ja sieltä syntyviä kontakteja sekä tuloja.
Peku
09/05/2017
Loistava esimerkki nuorille pelaajille niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kiitos ja onnea ja menestystä!
Minäpahoitinmieleni
10/05/2017
Osku älä välitä. Noita nyt löytyy aina. Toikin oli hauska kun haukkuu muita arvostelijoita ja samalla itse arvostelee heitä :D
Elina
11/05/2017
Kiitos ja kumarrus Tepolle kaikesta ! Oot hieno mies ? ihanaa ja vähälumista kesää ja huikeita juttuja siulle ja perheellesi toivon myös ?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.