Liigat

Liiganousija kiinnitti nuorten maajoukkuehyökkääjän riveihinsä

02.05.
2017
2 Kommenttia
2
Liigat

Kuva: Jari Turunen

Salibandyliigaan noussut Welhot on tehnyt ensimmäisen uuden kiinnityksensä tulevan kauden joukkueeseen, kun Joensuun Josbassa viime kaudella Divaria pelannut keskushyökkääjä Eetu Sorvali, 19, on allekirjoittanut taikureiden kanssa sopimuksen kaudesta 2017-2018. Sopimus sisältää option kaudesta 2018-2019.

Menneellä kaudella divarin helmikuun kuukauden pelaajaksi äänestetty Sorvali on parhaillaan valmistautumassa keskiviikkona alkaviin U19-poikien MM-kisoihin. Taidokas keskushyökkääjä on pukenut nuorten maajoukkuepaidan ylleen 12 kertaa ja tehnyt pelaamissaan nuorten maaotteluissa tehot 9+2=11. Sorvali itse on innoissaan siirrosta.

– Mahtavat fiilikset tietysti siirrosta ja mukava päästä kokemaan Salibandyliigaa parin divarikauden jälkeen. Seura oli kiinnostunut meikäläisestä ja itse myös seurasta, joten valinta oli melko helppo. Myös Welhojen liiganousu oli iso syy sille, että valitsin Welhot.

Yksi oman ikäluokkansa parhaimmista keskushyökkääjistä näkee vahvuutensa pallollisessa pelissä.

– Olen pallollinen sentteri ja tuon joukkueeseen hyökkäyspään osaamista. Ja varmasti hölmöjä juttuja vaihtopenkille.

Nuoresta iästä huolimatta Sorvali on ollut kahdella edellisellä kaudella Josban paras pistemies tehden 51 otteluun tehot 36+29=65. Nuoren taikurin tulevaisuuden suunnitelmissa siintää pelit miesten maajoukkueessa.

– Omat tavoitteet on kehittyä sekä hyökkäys- että puolustuspelissä, tehdä tulosta hyökkäyspäässä ja auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Tulevaisuudesta ei koskaan tiedä, mutta tavoitteena on tehdä hommia kehittymisen eteen, ja jos kehitys jatkuu, niin olisihan se kiva joku päivä miesten maajoukkueessa pelata.

Welhojen päävalmentaja Janne Kainulainen on erittäin mielissään ensimmäisestä uudesta pelaajakiinnityksestä tulevan kauden kokoonpanoon.

– Eetu oli ensimmäinen pelaaja, kehen olimme yhteydessä ja onneksi molempien intressit kohtasivat saman tien. Nuoresta iästä huolimatta Eetulle on suunnitteilla isoa ruutua ja uskon, että hän vahvistaa meidän ennestään vahvaa joukkuetta. Eetu on Welhojen näköinen, todella fiksu, pallollisessa pelissä vahvimmillaan oleva pelaaja, ja hän tuo meille uusia mahdollisuuksia varsinkin juuri pallolliseen peliin monipuolisuutensa ansiosta. Pitkällä tähtäimellä näen, että Eetulla on kaikki mahdollisuudet nousta miesten kansainvälisen tason pelaajaksi.

Welhojen ensimmäisen liigakauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa.

– Menneen kauden joukkueesta ainoastaan Niivan Mikko ja Makkosen Joonas ovat ilmoittaneet varmasti jättäytyvänsä pois meidän leikistä. On ollut ilo huomata, että niin Savon alueelta kuin ulkopuoleltakin on ollut kiinnostusta Welhoja kohtaan, joten uskon, että ensi kaudella nähdään todella vahva Welho-ryhmä, päättää Kainulainen.

Teksti: Welhojen tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Omilla Pelaajilla
02/05/2017
Vain kesä ja ostopelaajat sitten kauden kynnyksellä sisään.
Niko
04/05/2017
Joensuu voisi jatkossakin varmaan nuorilla jatkaa. Ei kovin huono tilanne heillekään jos välillä joku nousee vaikka Kuopioon. Silti suurinosa pelaajista jää ilmeisesti omalle seudulleen pelaamaan. Ei tämä Sorvalikaan minuun siinä pelissä mitenkään suurta vaikutusta tehnyt minkä näin. Peruspeliä se oli, mutta varmaan tämän ikäluokan hehkutus Joensuussa ja nuori-ikä ja perusvarmat otteet tekivät paremman kuin muut Josbalaiset. Aika näyttää onko niin hyvä kuin annettu ymmärtää, ainakin saanut hyvät puitteet kehittyä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.