Liigat

Lopettamisen partaalla ollut liigavahti jatkaakin uraansa – liittyy sarjanousijan riveihin

08.05.
2017
6 Kommenttia
2
Liigat

Petri Lesch pukee ensi kaudella päälleen taas ”taikureiden” pelipaidan. Kuva: Jari Turunen.

Historialliseen salibandyliigakauteen valmistautuva Welhot on tehnyt kaudet 2012-2015 kuopiolaisten maalia vartioineen Petri Leschin kanssa sopimuksen kaudesta 2017-2018. Lesch palaa Kuopioon kahden M-Teamissa vietetyn liigakauden jälkeen.

31-vuotias Lesch on kokenut maalivahti ja pelannut urallaan divaria 128 ja Salibandyliigaa 67 ottelua. Helsinkiläislähtöinen maalivahti on mielissään paluusta taikureihin.

– Hyvät on fiilikset, että pääsi vielä takaisin, ja kun viime kausi oli niin tynkä omalta kohdalta, niin sitä odottaa jo nyt aika innoissaan sarjan alkua.

– Taikureiden menoa tuli seurattua paikan päällä pääkaupunkiseudulla ja sitten koneen ääressä aina loppuratkaisuun asti. On ollut hienoa seurata joukkueen ja vanhojen pelikavereiden kehittymistä. Minun mielestä tuossa joukkueessa on vielä paljon potentiaalia, eikä kaikkea sitä ole vielä nähty.

Kuluneella kaudella Lesch kärsi ikävästä loukkaantumisesta, joka meinasi päättää jopa miehen uran, mutta nyt terveystilanne on parempi.

– Terveystilanne on nyt hyvä ja saan pelata taas ihan täysillä. Viime kaudella tuli koettua se urheilijan pahin painajainen eli lopettaminen loukkaantumisen vuoksi. On sitä tullut parina aikaisempanakin vuonna pohdittua lopettamista, ei sen takia että olisi intohimo lajiin loppunut, vaan sen takia että työn, perheen ja amatööriurheilun yhdistäminen on henkisesti rankkaa. Viime kaudesta oppi ainakin sen, että niin kauan, kun on palava halu pelata ja kun sitä saa tehdä vielä huipputasolla, niin pitää nauttia siitä niin kauan kuin pystyy.

– Oma tavoite on auttaa joukkuetta uudessa haasteessa ja uskoisin, että joukkueen tavoite on vakiinnuttaa paikka Salibandyliigassa, päättää Lesch.

Päävalmentaja Janne Kainulainen on tyytyväinen uuteen värväykseen.

– Petri tuo meille arvokasta liigakokemusta niin kentälle kuin sen ulkopuolelle. Hän on erittäin kova urheilija ja todella pidetty persoona pukukopissa. Petrin myötä saamme kaivattua kilpailua maalivahtiosastolle. Lisäksi Petri yhdessä maalivahtivalmentaja Niko Frilanderin kanssa auttaa meitä rakentamaan erityisosaamistensa ansiosta seuramme maalivahtipolkua kohti huipputasoa, Kainulainen kommentoi.

Teksti: SB Welhojen tiedote.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Minäpahoitinmieleni
08/05/2017
Eiköhän se terveydentila siitä taas muutu jos jatkuu tämä että saa juosta sokeasti maalivahdin päälle koska se on loppuunasti pelaamista eikä typerää :D
Veskari
08/05/2017
Näin on. Olisikohan mahdollista, että näihin maalivahteihin kohdistuneisiin rikkeisiin saataisi reilut rangaistukset. Maila näpeille pitäis olla automaattisesti 2min ja isommat koiruudet sitte isommin. Veskalla ei ole mitään mahdollisuuksia ottaa polvillaan vastaan kovaa kontaktia, etenkään jos keskittyminen on pallon torjumisessa. Muutaman liigaveskan pitäs käydä takomassa nää jutut sinne sääntömuutoksista päättävien päähän ku siellä ei muuten tajuta. Karmeeta, että lätkässä maalivahti on rauhotetumpi ku sählyssä.
Jukkisb
08/05/2017
Kannatan. 2min selvä näpeille lyönti ja 5min päälle ajamiset + lisäsanktiot. Näin siis selvät tapaukset.

Mikäli pallo on selvästi pelattavissa ja sitä tavoitellaan puhtaasti, niin en kuitenkaan kannata pelaajan "lanaamista" lattiaan.
Arto Kilponen
08/05/2017
Lesch lienee kova tekijä Welhoihin. Tuloksellista esimerkkiä voi katsoa siitä, että hänen palattua kentälle M-Team vei edelliskauden finaalijoukkueet molemmat heti jatkoajalle - joka on vähän hitosti parempi kuin se M-Teamin tavaramerkiksi muodostunut "hävitäänkö 20 maalilla vai riittääkö 15?".
Jehu
08/05/2017
Komppaan. Nyt ne veskarin telomiset tapetille erotuomarien keskuudessa ja rangaistukset niin suuriksi, ettei pelaajien kannata edes ottaa riskiä.
Junnu#8
08/05/2017
Kova vahvistus Welhoilla. Jos paikat toivottavasti kestää. Liigan parhaita maalivahteja. Nopea ja sähäkkä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.