Maajoukkueet

Näillä mennään – tässä tulee Suomen World Games -joukkue

29.05.
2017
34 Kommenttia
3
Maajoukkueet

Jussi Piha valittiin Suomen World Games -joukkueeseen. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen salibandymaajoukkue World Games -tapahtumaan on nimetty. Puolan Wroclawissa 20.-30. heinäkuuta 2017 pidettävään monilajitapahtumaan maat saavat nimetä 14 pelaajaa.

Suomen miesten maajoukkue leireili viime viikolla Eerikkilän urheiluopistolla, jonka jälkeen valmennus nimesi alla olevan joukkueen. Neljäntoista pelaajan joukossa on kaksi pelaajaa, jotka eivät kuuluneet Suomen 20-miehiseen MM2016-kultajoukkueeseen. He ovat hyökkääjä Jussi Piha ja maalivahti Pyry Luukkonen.

World Gamesissa mukana on kuusi maata, jotka valittiin viime vuoden joulukuussa Riiassa pelatun MM-turnauksen loppusijoitusten perusteella. Mukaan kelpuutettiin Suomi, Ruotsi, Sveitsi (MM-kisojen kolme parasta maata), Tshekki (parhaiten sijoittunut Puolan naapurimaa), Yhdysvallat (paras Euroopan ulkopuolinen maa) ja Puola (WG-järjestäjämaa).

Maat on jaettu kahteen lohkoon, jossa joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen. Lohkojen kaksi parasta etenevät välieriin ja viimeiset sijoitusotteluun. Salibandyn World Games -mestaruudesta pelataan torstaista sunnuntaihin, 27.-30.7.

Salibandy on vuoden 2017 World Games -tapahtumassa ensimmäistä kertaa varsinaisena lajina. Näytöslajina salibandy nähtiin vuonna 1997 Lahdessa järjestyssä World Gamesissa.

Lohkot
A-lohko: Suomi, Tshekki, Puola
B-lohko: Ruotsi, Sveitsi, Yhdysvallat

World Games -ottelut
To 27.7. 13:00 Suomi – Tshekki
To 27.7. 18:30 Sveitsi – Yhdysvallat
To 27.7. 21:00 Puola – Suomi

Pe 28.7. 13:00 Yhdysvallat – Ruotsi
Pe 28.7. 18:30 Tshekki – Puola
Pe 28.7. 21:00 Ruotsi – Sveitsi

La 29.7. 15:30 Välierä 1: A1-B2
La 29.7. 18:00 Välierä 2: B1-A2
La 29.7. 21:00 Sijat 5-6: A3-B3

Su 30.7. 13:00 Pronssiottelu
Su 30.7. 15:30 Loppuottelu

Suomen salibandymaajoukkue
World Games 20.-30.7.2017
Wroclaw, Puola

Maalivahdit ikä seura 2016-17 o m s yht.
Eero Kosonen 30 Växjö Vipers (SWE) 56 0 2 2
Pyry Luukkonen 29 TPS 9 0 0 0

Kenttäpelaajat
Sami Johansson 23 Classic 26 24 7 31
Miko Kailiala 24 EräViikingit 43 23 17 40
Juha Kivilehto 35 FC Helsingborg (SWE) 131 14 49 63
Mika Kohonen 40 FC Helsingborg (SWE) 177 84 164 248
Peter Kotilainen 22 Happee 27 19 20 39
Janne Lamminen 31 Classic 57 16 16 32
Jussi Piha 30 Classic 14 2 9 11
Eemeli Salin 27 Classic 48 21 25 46
Nico Salo 23 Classic 42 12 20 32
Krister Savonen 23 Classic 21 4 4 8
Lauri Stenfors 26 TPS 38 13 6 19
Tatu Väänänen 33 SV Wiler-Ersigen (SUI) 132 26 62 88

Petteri Nykky päävalmentaja
Samu Kuitunen valmentaja
Ari Haapalainen hieronta/huolto
Aleksi Öhman fysio/huolto

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
tsadi
29/05/2017
heh heti kun oma valmentaja on maajoukkueessa niin piha päässy mukaan.. kova on ryhmä
Maku
29/05/2017
Heh, nykky vetää hienosti kotio päin. Onkohan sille h. Johanssonille vieläkään edes soitettu?
Haloo
29/05/2017
Minnes päin Kettunen veti? Sielläkin noita classicin ukkoja piisas.....
Jaahas
29/05/2017
Tietäjien mukaan Nykky uudistaa kaikki valinnat ja on paljon parempi kuin Kettunen. No eipä ole muuttanut mitään valinnoissa. Maskotti Kohonenkin pyörii jopa 12 parhaan joukossa, mitä ei ollut Kettusen aikana, milloin Pylsy oli korkeammalla rankingissä. Ei näin! Potkut!!
Etenki
29/05/2017
Koska Kohonen ollut pilaamassa Nykyn aikana ykkösketjun.
Hmm.....
29/05/2017
Näkyykö mistään pelit?
Maku
29/05/2017
Ai oliks kettusel puolet joukkueest clasulaisii?
Pihan jussi
29/05/2017
Kun puhutte nykyn himaanpäinveto hommista, oletteko tosiaan sitä mieltä ettei Piha olis maajoukkuetasoa? Kaveri oli kuitenkin suomen parhaan joukkuuen kolmen tärkeimmän pelaajan joukossa (salo,savonen,piha). Ja kuka olisi parempi valinta Pihan sijasta?
JANIINPÄ
29/05/2017
Henkka ei ole Clasussa pelannut vuosiin.
Parasta ennen leima alkaa uhkaavasti olla täynnä. Hieno pelimies silti edelleen.
Minäpahoitinmieleni
29/05/2017
Jep en minäkään ottaisi yhtään clasun pelaajaa majuun jos olisin koutsina tuolla. Clasu oli aivan surkea viime kaudella eikä voittanut tai dominoinut mitään. Mitä näitä uutisten kommenteja on lukenut niin siellä pitäisi varmaan olla jotain salban pelaajia että jengi olisi tyytyväinen.
Muistutus
29/05/2017
Kohonen, Salo, Savonen ja Salin osaa pelata puolustajana/hyökkääjänä. Jokseenkin tärkeetä näissä karkeloissa jos loukkeja tulee.
Maju
29/05/2017
Aika varovainen alku Nykyllä valintojen suhteen. Piha oli ainoa muutos, sinänsä positiivinen mutta muuten mentiin "kettusen tyylillä".
Edelleen luottoa saa Kohonen ja Kivilehto vaikka kyseiset herrat floppasivat Turun Ruotsi matsissa eivätkä vakuuttaneet MM- kisoissa? Erikoista.
Toivotaan että rohkeampia valintoja tulee jatkossa kun/jos tähtäin on kotikisoissa. Nyt puheita on enemmän kuin oikeita tekoja.
JiiK
29/05/2017
Vaikea tuosta on kovempaa jengiä keksiä.. no Kukkola tietty poissa.
Kohonen??
29/05/2017
Rupeiskohan Mikalla jo pikkuhiljaa riittämään. Miten voi olla mahdollista, että kaveri valitaan 12 parhaan joukkoon? Ei vaan voi käsittää, sellanen 40-50 parempaa kaveira löytyy esimerkiks salibandyliigasta.. Farssi. Hieno pelaaja ollut toki primetime aikoinaan, mutta ei enään. Ei vaan millään.
Salbasta
29/05/2017
Hyvönenkin osaa pelata pakkia ja osaa juostakin, mitä toi yksi legenda ei enää osaa! Legendat kuuluu hall of fameen, ei kentälle. Jos kentälle, niin vienonen perttilä ja Tähkä mukaan!!!
Velka?
29/05/2017
Voisi joku säbäliiton pomoista avata tarkemmin, miten pitkä "kunniavelka" on liitolla entisiä maailmanmestareita kohtaan kuten nyt vielä Kohosta ja Kivilehtoa? Jatkuuko se niin kauan kun pelaajat ilmoittavat että nyt maksettu ja ei tarvitse valita maajoukkueeseen?
Voihan olla muitakin tapoja velan maksuun kuin maajoukkuepaikka, esimerkiksi Järven ja Toivoniemen rooli valmennuksen apuna ei vie paikkaa nuoremmilta jotka jo kuuluisivat joukkueeseen.
Nyt näyttää että konkarit jarruttavat vaan kehitystä,
Ymmärrettävää tekstiä
29/05/2017
Joidenkin kirjoittajien kommentit ovat sellaisia kirjoitusasultaan, ettei sanomasta/tarinasta itse se kuuluisa Erkkikään ota selvää.
Jää Erkille & kumppaneille epäselväksi mitä tekstissä halutaan oikein sanoa.
Pilkut, pisteet ja oikoluku käyttöön :)
Lupaus
29/05/2017
Lupaan että Piha on heikoin lenkki finaalissa, täysin väärä valinta. Saa laittaa talteen. Mutta nämähän nyt ovat tällaiset kesä höntsyt, mitä väliä.
Shakkia
29/05/2017
Piha ja Kohonen on ne taitavia ja löytyy pelikäsitystä. Yksittäisessä pelissä voi tietysti yllättää, vaikka ei ota yhtään juoksulta näyttävää askelta..
Entinen maailmanmestari
29/05/2017
Hei Velka?! Ainoa entinen maailmanmestari-Kohonen taitaa olla nimeltään Mikko. Mika on entisen sijaan tälläkin hetkellä hallitseva maailmanmestari, samoin muuten Juha Kivilehtokin.
#faktoi
30/05/2017
"Vetää kotiinpäin" ihan sama kuka valmentajana olisi niin aikalailla samat classicin äijät tuolla pyörisi ja niin pitääkin.
Urpo
30/05/2017
Aivan käsittämätöntä tietämättömyyttä löytyy tältä keskustelupalstalta, kun jengi luulee, että maajoukkuevalinnat tehdääb puhtaasti pelaajarankingin mukaisesti ja että valittaisiin 14 parasta! Ihan niin se ei mene; joukkue tarvitsee myös liidereitä ja henkisiä johtajia; isähahmom ja tämä rooli istuu Kohoseen kuin nenä päähän. Eikä mies huono pelaaja muutenkaab ole.
Tiukan osikan tullen joukkue tarvitsee liideriä, ja pelkästään miehen mukanaolo saattaa riittää nostamaan joukkueen henkistä tasoa!

Nyt ne kaljaliigakommentoijat voivat jättää kommenttinsa kirjoittamatta, sillä tulisi ymmärtää mistä palasista joukkue koostuu! Ei pelkkiä tähtipelaajia; 14 absoluuttisesti taitavinta yksilöä, vaan tarvitaan miehiä eri rooleihin!
Ylemmälle
30/05/2017
Mee ite kaljaliigaan vaan. On tuolla muitakin liidereitä, ekana tulee väänäsen tatu mieleen... ja ihan tiedoksi 12 kenttäpelaajaa ei 14
ööö
30/05/2017
Nykyn ajatuksena on että jokainen pelaaja ja joukkue on liideri. Eikä nämä 21-24 vuotiaat tarvitse enään liidereitä. Sen verta kokemusta maju hommista.
Kriitikko
30/05/2017
Joukkueen keski-ikä on n. 25 vuotta, ilman Kohosta ja Kivilehtoa.
Puolentoista vuoden kuluttua 26-27 ja kolmen vuoden kuluttua kotikisoissa?
Uudistuminen takaa kehityksen, onko konkarit nyt kehityksen jarruna?
Nykky on varovaisesti tekemässä uudistuksia koska sai maailmanmestarijoukkueen valmennettavaksi. Kriittisyyteen on kuitenkin aihetta muutamien pelaajien osalta jotka nyt saivat palkinnoksi paikan maajoukkueeseen.

Salibandyn maailmassa on yleensä kesällä hiljaista joten World Games herättää kiinnostusta.
Hesari uutisoi tapahtuman lievästi väheksyen salibandyä mutta pääasia on että puhutaan säbästä myös kesätauolla.
Ruotsissa World Games saa enemmän arvostusta, toivotaan että jatkossa myös Suomessa.
SHAKKIA
30/05/2017
Se miksi "mollasin" Pihaa ja Kohosta.

Heidän molempien heikkous on se, että he eivät näytä urheilijalta pätkääkään. Kyllä sen voi jo pelkällä katsomiselle sanoa -> arvostus lajia kohtaan, kun treenaamattomat pärjäävät. Tämä kuva syntyy varsin monelle lajia vähemmän seuraavalle. Itse uskon, että Kohonen ja Piha treenaavat paljon, mutta liikkeessä se ei näy. Molemmat ovat auttamattoman hitaita ja juoksu on lähinnä hölkkää. Jos vierellä laittaa suomen joukkueesta Salinin, niin ymmärtänette mitä tarkoitan.

Joukkueeseen ei tietenkään laiteta 12 pistepörssin parasta, vaan haetaan eri roolin pelaajia. Tästä hyvä esimerkki Stenfors, joka puolustaa ja vie 1 vs.1 kamppailut kovalla prosentilla, Pallon kanssa ei pysty samoihin ratkaisuihin, kuin vaikka Piha ja Kohonen.

Miksi, sitten mollaan Pihaa ja Kohosta, kun hehän ovat vain yhdellä osa-alueella huonoja, aivan kuten Stenfors? Siksi, että tärkein osa-alue pallollisessa ja pallottomassa pelissä on liike. Joku sanoo, että sen voi paikata sijoittumisella, Voi toki osittain, mutta ei ehkä enää siinä vaiheessa, kun 20 metrillä hävitään kaverille 5m vauhdissa.

KV-peleissä annetaan mielestäni vastustajalle liikaa tasoitusta, kun ovat mukana.
Vanhainkoti
30/05/2017
Mika Kohonen 40 vuotta.
...
30/05/2017
Tuskin se Mika on vastuuta menossa ottamaan! Jengi tulee pelamaan 2 ketjulla ja siitä jää pois Mika ja joku toinen? Mika on antamassa sitä tukea ja kokemusta nuorille!
SP
30/05/2017
En tajua minäkään noiden Kivilehdon ja Kohosen pitämistä maajoukkueessa. Ok, henkinen johtajuus on tärkeä asia, mutta roolia voisi hoitaa ihan muussakin tehtävässä taustoissa ja treeneissä. Tuntuu vaan jotenkin, että mennään muilla kuin pelillisillä ansioilla. Vähän on sellainen kalakaveri-tuntuma. Ei taida kukaan uskaltaa sanoa ukoille, että parasta ennen päiväys on jo mennyt. Edelleen harmittaa katsoa nykytekimistä, kun on nähnyt sekä Mihua että Kivilehtoa huippuvuosinaan.

Se, että Classicin pelaajia on maajoukkue täynnään ei liene kauhean väärin. Jos jostain nipusta on varaa heittää kovempia äijiä tilalle, niin siitä vaan. Kyllä silläkin on arvonsa, että jätkät treenaa ja pelaa yhdessä seurajoukkueissaan. Paikkansa ovat ansainneet. Yksittäisistä pelaajista voi olla aina eri mieltä, mutta kyllä nämä Familyn jätkät mielestäni perustellummin tuolla ovat kuin Helsingborgin kaverukset.
Osku
30/05/2017
Kyllähän Kohosen ja Kivilehdon nimeäminen on aika ihmeellinen veto Nykyltä. Turnaukseen voi nimetä kuitenkin vain 3 kentällistä, joten kahden maskotin mukaan ottamisessa on isot riskit. Joukkueessa kuitenkin löytyy sitä johtajuutta esim. Väänäsen ja Stenforsin kautta muutenkin. Eli sekään ei ole hyvä perustelu ottaa mukaan pelaajia, jotka jo viime MM-kisoissa eivät pärjänneet liikkeessä oikeastaan yhtään joukkuetta vastaan. Tulevissa WG-kisoissa tämä oletettavasti tulee vielä korostumaan.

Itse en ymmärrä ollenkaan näihin mj-valintoihin liittyvää salamyhkäisyyttä. Kenenkään mj-valmentajan ei koskaan tarvitse perustella valintojaan, vaikka me laji-ihmiset ja osittain muutkin tavalliset veronmaksajat, maksamme valmentajien palkan. Miksi mj-valmentajilta ei voida vaadi pelaajakohtaista selitystä, miksi ko . pelaaja valittiin joukkueeseen? Se ei varmasti paljasta joukkueen pelistrategiaa liikaa. Eikö olisi kohtuus, että kalliisti palkatut valmentajat (enkä puhu nyt vain säbästä), kertoisivat miksi he ovat päätyneet näihin valintoihin. Varmaan oltaisiin eri mieltä tämänkin jälkeen, mutta ainakin tiedettäisiin mihin asioihin valmentajat ovat valintansa perustaneet. Nyt kun näin ei ole, voidaan spekuloida kalakaveruuksilla ja muilla näihin valintoihin vaikuttavilla asioilla. Itseasiassa, Nykky voisi tehdä poikkeuksen tässä asiassa ja julkaista tällaisen listauksen ihan ilman liiton kantaakin.
Katsoja
30/05/2017
Osku on oikeassa. Salibandy voisi olla edelläkävijä avoinmuudessa mj-valintojen suhteen ja miksei muutenkin tiedottamisessa.
Esimerkkejä löytyy vähän muista lajeista mutta Erkka Westerlund on aina puhunut kuten asiat on ja toinen moderni esiintyjä on Huhkajien nykyinen päävalmentaja Markku Kanerva.
Jos ollaan vaan avoimia siis oikeasti vaan rehellisiä niin ei tarvitsisi vetää jotain roolia niin eikö se olisi jopa helpompaa,?
Uuninpanko
30/05/2017
World Gamessa pelataan 3x15min peliaikaa. Alkusarjassa 2 peliä (samana päivänä), jonka jälkeen välipäivä ja sitten jatkopelejä yksi peli per päivä tahtiin. Eiköhän tuolla mennä ihan kahdella kentällisellä. Tuskin herrat Kohonen ja Kivilehto Nykyn papereissa heti pelaavassa kahdessa kentällisessä ovat. Kivilehto 5 pakki ja Kohonen tarvittaessa hyökkää, puolustaa, pyörittää yv:tä ja laittaa rankkarit sisään.
Sitä paitsi salibandy on mukana ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1997, niin kyllähän herra Salibandy pitää vielä näyttää muulle maailmalle. Oikeat äijät siellä on mukana.
Loukkeja Maju
01/06/2017
Kohonen vois jo itse kieltäytyä.Vanhaa jalatonta "pelimiestä" vielä raahataan mukana
Rääkima Suomen Keel
01/06/2017
En ole hetkeen oolut Majussa koska kohdalleni on sattunut pahoja Loukkeja........

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.