Liigat

Pelaajavirta vei paikallisvastustajaan – Happee luopuu naisten liigapaikasta

09.05.
2017
62 Kommenttia
7
Liigat

Happeen (mustissa) pelaajaliikenne käy O2 (valkoisissa) suuntaan. Kuva: Esa Jokinen

Happee on päättänyt luopua liigapaikasta naisten Salibandyliigassa. Syynä on paikallinen pelaajaliikenne O2-Jyväskylä ry:n suuntaan.

– Seuramme naisten liigajoukkueen valmennusjohto oli koonnut jo joukkueen ja aloittanut juuri kesäharjoittelun, kun osa joukkueen pelaajista ilmoitti siirtyvänsä paikallisesti toisen liigajoukkueen eli O2-Jyväskylän riveihin. Olimme jo ilmoittautuneet sarjaan, mutta päätämme nyt luopua sarjapaikasta, koska emme halua lähteä vain selviytymään tulevalle kaudelle; se ei ole pelaajienkaan kannalta oikea ratkaisu.

– Naisten Salibandyliigassakin on käyty valtakunnallisesti tätä tasoerokeskustelua, joten ei ole pelaajien edun mukaista laittaa heitä pelaamaan sarjaa, joka ei vastaa heidän tasoaan joukkueen koon vuoksi. Tämä on tietysti ikävää joukkueen ja seuran kannalta, mutta hyvä asia paikallisen salibandyn kannalta, kommentoi Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen.

– Viime kaudella kaksi keskisuomalaista joukkuetta pelasi liigaa sarjan häntäpäässä. Nyt saadaan liigaan yksi iskukykyinen joukkue, jolla on edellytyksiä menestyä sarjassa. Se on tietysti pelaajien kannalta erinomainen tilanne. Toivomme, että O2-Jyväskylä kantaa vastuunsa liigapaikan vaalimisessa, Kotilainen jatkaa.

– Naisten liigajoukkue on pelannut Happeessa pääsarjaa jo neljännesvuosisadan ajan, siksi tämä muutos on tietysti seuran kannalta ikävä asia. Toisaalta meillä on 2. divisioonassa naisten joukkue, jonka kanssa luotsaamme nais- ja tyttösalibandyn kehittämistä seurassa ja alueella. Uskomme, että pitkäjänteisellä työllä voimme palata takaisin liigaan tulevaisuudessa, Kotilainen toteaa.

Teksti: Happee tiedote

Otsikkoa muokattu 9.5. klo 17.02. O2 ei varsinaisesti vienyt Happeen pelaajia, vaan he lähtivät itse omista syistään.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Analyytikko
09/05/2017
Saan copy+pastettaa aiemman viestini M-Teamin osalta tännekin: Tämä kertoo sekä emoseuran arvostuksesta naisurheilua kohtaan, että myös kuten yllä todetiin yleisestä arvostuksesta. Uskomatonta touhua ja näistä tapauksista voisi liitto antaa emoseuralle penalttia.
Jonsku
09/05/2017
Varmasti Happeelle organisaationa iso helpotus. Tämä päätös parantaa taloutta ja antaa taustatekijöille mahdollisuuden käyttää työaikaansa enemmän miesten liigan ja junioreiden toimintaan. Näitä päätöksiä on tulossa lisää tulevaisuudessa.
Hehhheh
09/05/2017
Eiköhän se kerro ihan tarpeeksi Happeen omasta toiminnasta ja panostuksesta nais- ja tyttösalibandyyn kun pelaajat haluavat ihan itse lähteä sieltä pois :D ja eikös sieltä ole iso osa lopettamassakin.. ainakin nämä vanhat pelaajat jotka viime kaudeksi tuli takaisin.
muutokset tuulet
09/05/2017
Seuran ja joukkueen kannalta tietysti surullinen uutinen, mutta sarjan kannalta jopa toivottu. Nyt joukkuemäärä on M-Teamiin ja Happeen poistumisten myötä 10, joka on tällä hetkellä ehdoton maksimi naisten liigaan, kun potentiaalisia liigatason joukkueita ei ainakaan tätä enempää ole.

Sarjasta tulee varmastikin aiempaa tasaisempi, nyt kun Jyväskylästäkin saadaan liigatasolle yksi iskukykyinen joukkue kahden häntäpään joukkueen sijaan. Toki Classic tulee olemaan edelleen omassa kastissaan, mutta sen jälkeen tulee olemaan todella tasaista - aivan kuten asian pitää ollakin.

10 joukkueen sarjassa ei tarvitse olla suoria putoajia, vaan mahdolliset putoamiset/nousemiset tapahtuvat toivottavasti tasonmittausten kautta. Näin liigaan saadaan pitkäjänteisyyttä, jota se ehdottomasti tällä hetkellä kaipaa.
Ström
09/05/2017
Sama homma kun m-teamillä, sieltä parhaat erään. Jypinkyläs varmaan ihan hyvä ja helsingissä siinä rajoilla.
Fair play
09/05/2017
Liekö vieläkään Jyväskylään saadaan iskukykyistä liigajoukkuetta. Huhu kertoo että O2 try outtien jälkeen oli ilmoitettu ettei kaikki liigatason pelaajat mahdu mukaan sillä sopimuksia on kirjoitettu jo valtaosalle edellisen kauden pelaajista ja halutaan taata peliaika koska kausi maksaa maltaita. #kaikkipelaa #ehkäensivuonna #huhukiertää
Syy ja seuraus
09/05/2017
"Happee on päättänyt luopua liigapaikasta naisten Salibandyliigassa. Syynä on paikallinen pelaajaliikenne O2-Jyväskylä ry:n suuntaan." - Ei tuo ole syy. Tuo on seuraus!
Fair playlle
09/05/2017
No jos tarkkaan miettii niin kuinka paljon Happeessa oikeasti on liigatason pelaajia? Puhutaan ehkä 4-5 pelaajasta jotka varmasti joukkueeseen mahtuvat. Jännä nähdä ketkä O2 aiemmista pelaajista saa vielä sopimuksen (ja kenellä sopimukset jo on) ja onko uudela pääkoutsilla uskallusta laittaa osaa pelaajista reilusti vaan pelaamaan aladivarisarjoja. Vaatimuatason ollessa korkealla tulisi jyväskylästä oikeasti kärkijoukkueita haastava jengi
hmm
09/05/2017
Olisikohan kannattanut päästä yhteisymmärrykseen jo aikoinaan ja tehdä yhteistyötä seurojen nais- ja tyttötoiminnassa.. Jyväskylässä voisi olla hyvin asiat kun olisi tehty yhteistyösopimus ja toinen pelaisi 1.div ja toinen liigaa. Olisi pelipaikkoja ja kehitysmahdollisuuksia. Mutta ei, tehdään mielummin näin
FAIR PLAYLLE
09/05/2017
No eipä nuo O2:sen liigakarsinnat oikein vakuuttanut :D eiköähän siellä happeesta kuitenkin se 9-12 pelaajaa löydy ensi kauden rosterista.
Nais- & tyttösäbätulevaisuutta
09/05/2017
Ihan järkevä ratkaisu koska ainakin Happeen nettisivujen mukaan heillä ei ole omia tyttöjunioreitakaan ihan heti tulossa.
Jassoo
09/05/2017
Kai nyt näin käy kun seuran arvostus naisten ja tyttöjen toimintaa kohtaan on mitä on. Tuosta Jyväskylän menestyksestä naisten salibandyn liigatasolla ensi vuonna en olisi niin varma. Toki jos liigaa ensi kaudella pelaavassa jyväskyläläisjoukkueessa sosiaalipallopiiristä onkin siirrytty vähitellen jo ajatukseen, että voittaakin välillä voisi. Mene ja tiedä. Mielenkiintoista olisi kuulla, miten kotilainen ja kumppanit lähtevät naisten ja tytttöjen toimintaa kohentamaan Happeessa siihen malliin, että vielä joku vuosi naiset ovat liigassa. Vai olisiko aika haudataHappee velkoineen kokonaisuudessaan?
Näinpä.
09/05/2017
Ei kai ne pelaajat toimivasta seurasta lähtisi?!
huoh
09/05/2017
Nyt on selkeästi tullut pelaajien mittarit täyteen.
Mautonta, että syy lopettamiseen yritetään sysätä pelaajille, sillä eivät pelaajat toimivasta ympäristöstä noin vain lähde.
Huhujen mukaan happeen naisilla on törkeän kovat kausi maksut ja esimerkiksi kauden aikana treenejä perutaan eikä korvaavia vuoroja hankita/saada?
Siinä että Jyväskylässä on kaksi häntäpään joukkuetta toista vuotta peräkkäin ei ole järkeä. Ainut vaihtoehto olisi yhdistyminen o2:sen kanssa. Eihän happeella ole kunnon tyttöjuniori toimintaa, junioritkin aikoinaan siirtyneet o2:seen.
Mielenkiintoista onkin nyt tämä, että jos o2:sella on sopimuksia heikompien pelaajien kanssa kuin mitä happeesta olisi tulossa mukaan, eikä välttämättä kaikille paremmille sopimuksia anneta?
Aika nollasta saa happee tyttö-ja naissalibandyn kehittämisen aloittaa... Tuskin edes aloittavat, epäilen vahvasti.
Toivottavasti o2:sessa osattaisiin nyt ajatella lajin parasta eikä fairplayta...
Simo
09/05/2017
Happeessa on jätetty koko naisten joukkue omilleen ja vihdoin tämä tapahtu. Ylipäätään se miten eräs Kotilainen pyörittää tota seuraa nii kohta ei oo ainakaan mitaleista kamppailevaa Happeeta.

Myöskin pikkuhiljaa alkaa Happeen junioreiden vanhemmille selvitä miten tossa seurassa hommat hoidetaan ja sillon virta käy poikajunioreista paikallis"kilpailijan" leiriin. Sitä odotellessa.
Säbäniilo
09/05/2017
Tässä kirjassa on hyvää faktaa Happeesta.

http://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/urheiluseurojen-sis%C3%A4piiriss%C3%A4-p9789521429651--77?gclid=CjsKDwjw0cXIBRCxjqnE3K3sHhIkAL1LezR_571dzlsxlAUYohIEujMwy5JJjpkRFUBM2GbQLGEoGgKoQfD_BwE
Säbäniilo
09/05/2017
Mm Suomalaisesta kirjakaupasta löytyy maaliskuussa julkaistu kirja Urheiluseurojen Sisäpiirissä, missä on hyvää faktaa Happeesta. Kannattaa käydä lukaisemassa, avasi omia silmiänikin. Toki siinä on tarinaa EräViikingeistäx Oilersista ja Classicistakin.
Haha
09/05/2017
Ja Ampparijengi jatkaa kasvua! Jyväskylä on kohta ampiaisvaltakunta. Hyviä pointteja aikaisemmilta, varsinkin syy ja seuraus -juttu.
Huoh:lle
09/05/2017
Huhujen mukaan happee on ollut todella jakautunut porukka. "Tähtipelaajat" pyörii omissa porukoissaan ja suurinosa nuoremmista omassaan. O2:sen ei kannata alkaa uhraamaan omaa selvästi hyvää joukkuehenkeään uusien pelaajien varjolla.
Jonsku
09/05/2017
Tosiasia on, että naisten sähly on aina seuroille tappiota tuottava kuluerä, ja ei Happee tai muutkaan enää myöhemmin laita sellaista pystyyn. Salibandyn voimavarat ovat rajalliset ja ne pitää osata kohdentaa oikein. Niin nyt tehtiin.
O2 katsoja
09/05/2017
Selvästi hyvä joukkuehenki ei kanna pitkälle, jos se ei sisällä käsiä ja jalkoja :P #halipiiri
FAIPLAYLLE
09/05/2017
Tilanne lienee se, että Happeen pelaajat ovat auttamatta liian myöhään liikkeellä. Tähän aikaan vuodesta suurinosa pelaajasopimuksista on tietysti jo kirjoitettu ja joukkueen runko selvillä. Ikävä juttu muiden kuin ns. ykköskorin pelaajien kannalta, sillä nyt liigakarkeloihin mahtuu mukaan vain kourallinen pelaajia - se ihan kirkkain kärki. Toisaalta jos olosuhteet ei ole olleet kunnossa aikoihin, miksi pelaajaliikenne alkoi näin myöhään? Se on kuitenkin fakta, ettei jo kirjoitettuja sopimuksia missään olosuhteissa pureta #huhukiertäätäälläkin
papu
09/05/2017
Ei ole ennenkuulumatonta urheilussa, että naisten joukkue pelaa seuran nimen alla, mutta käytännössä on aivan omillaan eikä saa emoseuralta mitään arvostusta tai tukea, seurauksena toiminnan lopettaminen. Tapahtunut aiemmin mm. Oulussa ja Seinäjoella.
haloo
09/05/2017
Pelaajilla on usein sellaisia sopimuksia mitkä kieltää toisten seurojen kanssa neuvottelun tiettyyn päivämäärään mennessä, usein näistä voi seurata sakkojakin. Kuka tietää onko happeella näin ollut, mutta ehkä kyseessä myöheisestä liikenteestä voi liittyä esim sakko uhkaan tai neuvottelukieltoon tms????
Ikävä asia
09/05/2017
Tästäkö se alkaa Happeen alasajo?? Taitaa olla 02nen seudun huippuseura nykyjään. Taitaa olla ettei oo kohta poikajunioreitakaan Happeessa.
JKL
09/05/2017
Vähän puuhastelulta vaikuttaa. Päästetään kausi ikään kuin alkamaan ja sitten yht'äkkiä vedetään kani hatusta: ei vainkaan! Miten se nyt tohon vaiheeseen pääsi. Fiksua olisi ollut kartoittaa realiteetit ja tehdä ratkaisut ajoissa. Ei tarvitsisi puhua mahtuu ei mahdu -hengessä. Sinällään se on JLK:n naissählyn kannalta sama millä seuranimellä lajia pelataan. Happee ei todellakaan ole mikään itsetarkoitus, ei naisissa, junnuissa eikä ehkäpä jatkossa miehissäkään. Pitää unohtaa nurkkakuntaisuus ja toimia parhailla resursseilla lajia kehittäen.
Jokaasiaanmielipide2
09/05/2017
Kulurakenne on 12-joukkueen valtakunnallisessa sarjassa raju. Ne yksittäiset vieraspelit maksavat toisella puolen Suomea päälle paritonnia kappale.
Muutoksen tuulet
09/05/2017
Pakko kompata edellä kirjoittaneita; tällaiset ratkaisut pitäisi kyetä ennakoimaan ja tekemään ajoissa. Tämä jo pelkästään taloudellisista näkökulmista ajatellen.

Nyt Happee peruutti osallistumisensa oman kertomuksensa mukaan jo ilmoittauduttuaan sarjaan, joten joutuu maksamaan kilpailusääntöjen mukaan peruutuksesta liitolle osallistumismaksun lisäksi peruutusmaksuna 4 x osallistumismaksun, eli yhteensä 11.500€. Viikkoa aiemmin tehty päätös olisi säästänyt seuran tältä. Elämä on.
Jyväskylä
09/05/2017
Happeen mikään junioritoiminta ei näytä olevan hyvällä mallilla, myös poikien puolella on nähty paljon seuran vaihtoja, tällä hetkellä bussi kulkee vain O2-Jyväskylään päin
Joppe
09/05/2017
Pelaajat olivat ehdottaneet kauden päätöspalaverissa joukkueiden yhdistymistä, josta viimekauden valmentaja veti herneet nenään. Olisi oikeasti saatu "kaikki munat samaan koriin", kun seurat olisivat olleet asian tiimoilta toisiinsa yhteydessä. Pelaajien kuultua kuka tulee uudeksi päävalmentajaksi (pari edellistä kautta apuvalmentajana, ei saanut mitään aikaiseksi, ei lajitietoa tai auktoriteettia) päätivät porukalla mennä tryouteille. Aikasemmassa viestissä sanottu hyvin, TÄMÄ EI OLE SYY, VAAN SEURAUS! Ei Happeessa jatkumoa ollut naissalibandylle, joten loppujenlopuksi fiksuin päätös, vaikkakin nyt seura yllätettiin housut kintuissa.

Nyt on vaan jännää odotella ketkä saavat sopimuksen. +30 pelaajaa ollut tryouteilla ja 13 pelaajalla viimekaudesta jo sopimus. (Sekin mielenkiintoista että noin monella pelaajalla sopimus ennen tryoutteja, minne noin moni ilmottautunut tulevansa.)

Jännityksellä odotellaan muuttuuko #halipiiri urheilujoukkueeksi, vai jatkuuko samanlainen yksittäisten voittojen kuin mestaruuden voittaminen, kuten oli o2 dokkarissa.
Tietäjä
09/05/2017
Vaikka Happeen liiganaiset nyt seurasta lähtevätkin veks, en jaksa uskoa, että seuraa paljoa kiinnostaa kehittää ainoaksi jäävää naisjoukkuetta - ei se ole aikaisemminkaan kuulemma kiinnostanut. Tuo jengihän on ilmeisesti noussut hyvää tahtia divareita ylöspäin. Ja mitä tulee Happeen naisiin, siinäpä sen näkee, mihin huonolla yhteishengellä päästään. Tiedä kuka niitä joukkoonsa haluaa saati ottaakaan.
James
09/05/2017
Miksi ilmoittauduttiin sarjaan, jos ei ollut riittävästi sopimuspelaajia?!

Ensin pitäisi kasata joukkueen runko, tehdä sopimukset ja sitten kun alkaa näyttää joukkueelta, niin ilmoittaudutaan sarjaan. Toki tiedän, että naisten joukossa on aina näitä arpojia, mahdolliset opiskelupaikat odottaa nuorilla syksyllä jne. mutta kyllä jonkinlainen runko pitäisi ennen sarjaan ilmoittautumista olla sopimuksilla kiinnitettynä. Edes kaksi ketjua, koska Jyväskylä kuitenkin vetää opiskelijoita. Kallis viikko Happeelle.
Palokan Orsi
09/05/2017
Jos tuo 11 500 eskoo pitää paikansa, niin siinähän on vaikkapa 200 junnuperheelle seuran maksuihin reilu 50 eur lisää maksettavaa. Ja ei ole vissiin nykyiselläänkään ihan ilmaista junioreille tuo Happeen logon alle pääsy, jos huhut pitää paikkansa. Vai onko jollain "varmaa tietoa", mitä seurojen maksut tällä seudulla ovat nykypäivänä? No, samapa tuo tämän asian suhteen, Happeen naisten osalta juna meni jo ensi kauden osalta. Siinä Kotilainen on kyllä ihan oikeassa, että ei sinne sarjaan rämpimään kannata lähteä, ajoitus vaan ehkä olisi voinut olla ns. kustannustehokkaampi.
Surullista
09/05/2017
Tästä puuhastelusta on valitettavan pitkä matka huippu-urheiluun..
HUOH:LLE osa 2
09/05/2017
"Aika nollasta saa happee tyttö-ja naissalibandyn kehittämisen aloittaa..." selvennätkö hieman?
MUUTOKSEN TUULET
09/05/2017
Itselläni ei ollut siis tarjota faktaa siitä, onko Happee joutunut maksamaan tuota rapiaa 10.000€. Kirjoitin vaan sen, mitä Salibandyliiton Kilpailusäännöt sanovat tällaisesta tilanteesta, kun joukkue peruuttaa osallistumisensa ilmoittautumisen jälkeen. Voihan se hyvinkin olla, etteivät säännöt päde aina samalla tavalla.
Salibandyä se vaan on.
09/05/2017
Jyväskylän sählyn tulevaisuus näyttää mielenkiintoiselta, o2 on hyvää tahtia saanut todella paljon junnuja Happeen puolelta ja nyt tulee naisiakin tai ainakin pyrkii. O2 lähestyy kovaa tahtia valtakunnallisesti jäsenmääräistä kärkeä.

Jos tuo 11.5k pitää paikkansa on se jännä nähdä revitäänkö junnujen vanhemmilta lisää rahaa? Mistäs muualtakaan? On se kyllä väärin, mutta ehkä syksyllä on taas muutama nuori peluri vaihtamassa johonkin muuhun Jyväskyläläis seuraan.

No jospa Happeen miehet menestyisivät, niitä matseja on pääasiassa kiva käydä katsomossa, vaikka kyllä ensi kaudella alueen divarimatsitkin kiinnostavat.
TP
09/05/2017
Vähän armoa nyt kaikille osapuolille, ihmisiähän tässä kaikki ollaan. Tilanne ja sen päättäminen jatkaako vai jättääkö joukkue, ja mitä kaverit päättää, on varmasti ollut vaikea itse pelaajille. Täällä kaikki ruotii heidän tekemisiään vaikka eivät tiedä kaikkia ratkaisujen taustoja.

Kovasti tsemppiä kaikille Jyväskylän nais- ja tyttöpelaajille! Jospa jokaiselle löytyisi omaa taitotasoa ja motivaatiotasoa vastaava joukkue. Halipiirikettuilu on kateellisten puhetta! Uskon että O2-naisjoukkueen vahva ja hyvä yhteishenki säilyy tästä pienimuotoisesta fuusiosta huolimatta. Sen mitä itse joukkuetta tunnen, niin siihen otettavien uusien pelaajien tulee sopia porukkaan, pelkkä "tähteys" tai aiempien kausien tehopisteet ei siihen riitä.
Poika
09/05/2017
Happeen -01 juniorit siirtyivät urakalla O2:seen. Olisikohan syynä tyytymättömyys kädettömään juniorivalmentajaan?
No mutta
09/05/2017
Eikö valmentaja valitse aina pelaajansa joukkueeseen, jos siitä lähdetään? Eivätkä pelaajat. Näin se ainakin on muissa joukkueissa. Tähtipelaajat tekevät pisteitä mikä edesauttaa sitä pelien voittamista ja menestystä, jota mielestäni liigaan lähdetään tavoittelemaan. Alemmilla sarjatasoilla voi sitten harrastella ja halia. Hyvä joukkuehenki on tietysti hieno asia, mutta täysin se edellä meneminen ei ainakaan kehitä Jyväskylän alueen naisten salibandya. Toivottavasti ensi kaudella parhaat pelaavat naisten liigassa ja menestystä tulee.
Voi ei
09/05/2017
Liekkö valmennuskin mukana halipiirissä? #Ainavoihävitä
juuh
09/05/2017
Kannattaa varmaan muistaa myös se, että tämä kausi oli 02:lle ensimmäisen liigassa kun taas Happeelle ties kuinka mones. Siinähän sen näkee, mihin se ryhmähenki ja "haliminen" vie: sarjanousuun. Mihin taas sen puute: joukkueen hajoamiseen.
Muttamutta
09/05/2017
Näki valitettavasti myös sen, että liigatasolla pelkällä halimisella ei pärjää. Mutta hei, vahvistuksia nyt seuraavalle kaudelle naapurijoukkueesta, niin jospa se siitä!
TP
09/05/2017
JUUH, hyvä kommentti. Kaksi vuotta jo liigassa, ja rankat karsinnat sen lisäksi selvitetty. Siihen on tarvittu kovaa tahtoa ja myös osaamista. Peli-ilo joukkueessa vaikeillakin hetkillä näkyy ja auttaa jaksamaan sen rääkin.
OOTAS
09/05/2017
Poika nimiselle kommentoijalle : Silti taisi kaikki lahjakkaimmat 01 tulla Happeeseen vaikkakin O2:sessa on enemmän pelaajamäärältä junnuja B ikäluokassa.
o2 provoa
10/05/2017
Jännä huomata että tämä sama seurakateus vaivaa joka puolella Suomea. Täällä O2 porukat räksyttää Happeen väelle, ja toisinpäin. Ei näytä hyvältä ulospäin, jopa lapselliselta ja typerältä miten ihmiset on niin kateellisia että kaikin keinoin pitää toista upottaa.
Tuttu ilmiö onko se sitten se Suomalainen mistä puhutaan.
Tsempit keski-suomeen, tälläset jutut kantsii hoitaa sovussa jos meinaatte samaan kylään mahtua.
Uusi huhu
10/05/2017
Valitettavasti tämä happeen luopuminen sarjasta ei ole viimeinen tällä kesällä. Huhujen mukaan ainakin yksi seura on todella isoissa vaikeuksissa saada jalkeille kilpailukykyistä joukkuetta. lähi viikot näyttää miten hommassa tulee käymään.
M-team, Happee ja ???
uudelle huhulle
10/05/2017
hyvä trolli
sulkekaa sarja
10/05/2017
Ehdotan naisten salibandyliigan sulkemista vähän kuin SM-liiga on tehnyt. 10 joukkuetta ja 1.divarin voittanut saa hakea paikkaa sarjaan tai karsia viimeistä vastaan, muutoin sarjatasosta ei tule ikinä hyvää ja tasaista.

Ensi kauden mestari on Classic tai EräViikingit.
Mielipide
10/05/2017
Hyvä joukkuehenki koostuu aika monesta jutusta. Turha pelkästään pelaajia syyttää. Kun joukkueen taustat ja valmennus on kunnossa ja luottoa, auktoriteettiä ja osaamista löytyy, niin pelaajienkin on helpompi keskittyä olennaiseen = pelaamiseen ja hyvän tunnelman luontiin. Eiköhän tuo happeen kohtalo ole aika monen ison tekijän summa.
muutokset tuulet
10/05/2017
Kokonaisuutta kun miettii, niin onhan tilanne vakava; kaksi liigajoukkuetta jättäytyy leikistä pois, ja vielä kolmattakin lopettavaa joukkuetta huhuillaan. Lisäksi neljä "seuraavaksi parasta" ei sarjaan edes halua, vaikka paikkaa on tarjottu. Eikä edellä mainittu asia koske pelkästään liigaa - myös divarissa on nähty osittain samaa; joko siellä ei ole haluttu jatkaa, tai sinne ei ole haluttu nousta, vaikka se olisi mahdollista. Molemmille edellä mainituille lienee yhteisenä selittävänä tekijänä resurssien puute; joko ei ole riittävästi rahaa tai pelaajia, tai molempia. Siihen miten asian voisi korjata, ei ole varmastikaan olemassa yksinkertaista tai yksiselitteistä vastausta.

Yksi tulokulma asiaan on se, että valtakunnallisissa sarjoissa on ollut enemmän paikkoja (liiga 12, divari 12), kuin mitä niihin on ollut riittävän laadukkaita joukkueita tarjolla. Joukkuemäärän pienentäminen molemmissa sarjoissa (esim. 10+10) olisikin TÄLLÄ hetkellä mielestäni perusteltua - tilanne pitäisi saada käännettyä niin, että sarjoihin on enemmän halukkaita joukkueita, kuin mitä paikkoja on tarjolla. Joukkuemäärän pienentäminen voisi tarkoittaa samalla sitä, että tavoitteelliset pelaajat (joilla lajissa eteenpäin pääseminen on etusijalla) jakautuisivat tasaisemmin sarjoissa pelaaviin joukkueisiin, kun tarjontaa on vähemmän.

Muutoksia miettiessä on tärkeää kuitenkin pohtia myös pidemmälle; onko tilanne sama esim. 5 vuoden päästä - onko esim. tyttöpelaajien /-joukkueiden määrä kasvanut sellaisella tahdilla, että voisimme realistisesti olettaa sen vaikuttavan myös naisten valtakunnallisten sarjojen joukkuemääriin tulevaisuudessa? Riittääkö esim. Turussa tulevaisuudessa pelaajia kahteen liigatason joukkueeseen (TPS, Loisto), pystyykö Steelers / Pelicans tuottamaan tulevaisuudessa liigatason joukkueen Hämeen seudulta, tai SB Vaasa / Blue Fox / SPV Pohjanmaalta, tai löytyykö esim. Itä-Suomesta (Joensuu, Kontiolahti, Kuopio) yhtä tai useampaa joukkuetta vähintään divaritasolle jne.? Vai onko ennustettavissa, että joukkuemäärät pysyy samana, tai jopa laskee nykyisestä?

Oleellista on myös pohtia, miten seurat ja liitto voi vaikuttaa edellä mainittuihin asioihin. Keskiössä olisi varmasti ainakin se, miten sarjojen kulurakenteista saataisiin sellaisia, että osallistuminen ei jäisi ainakaan pelkästään niistä kiinni, kuten joissakin tapauksissa olen ymmärtänyt käyneen.
talous
10/05/2017
kommenteissa mainitutu mm .talousasiat. liiton maksut todella isoja ja jos seuralla (ja pahimmassa tapauksessa alueellisesti toinenkin samanmoinen seura) on miehissä liigatason joukkue,niin kyllä ne eurot sinne taitaa pyöriä. mistä saada taustatuet(rahat) naisten liigajoukkueesiin, kun alueen päätaso pyörii miesten liigajoukkueessa. tämä sama ongelma kaikkialla. voisiko liitto miettiä hintapolitiikkaansa yhtään ?
Liitto tekee tiliä, kansa maksaa
10/05/2017
Kyllä tässä voittajana on liitto, ihan hyvä tulos tuli jälleen ja rahaa sataa valtiontukiaisista. Niillä palkataan huippu-urheilujohtajia ja toiminnan kehittämisen vastuu jää täysin kentälle. Tämä uusi MAAJOUKKUETIE on ihan farssi, tehty isoille seuroille ja United joukkueet kasataan sitten päälle että Eerikkilä ja liitto saa lisää rahoitusta vanhemmilta jotka luulee että kyseessä on jokin maajoukkue. Sehän on tarkkailutilaisuus ja sitten vielä kallis sellainen kokonaisuutena (otetaan huomioon valmentajien koulutukset jne)
Miten olisi jos sitä rahaa syydetään sinne missä sitä työtä tehdään, seuroille järjestetään parempaa palvelua ja nimenomaan niille ketkä ei ole pääkaupunkiseudulta ja 1500 jäsenen seuroja jotka näyttää jo pärjäävän.
Lueskelin Twitteristä melko ärsyyntyneenä näitä kommentteja missä joku Tamperelainen kehui miten liiton junioripolku on tuottanut näitä MM-mitaleja nuorissa. Liiton osuus on tuossa koko hommassa mitätön, ne juniorit on valmennettu seuroissa ja työ on tehty ilman liiton tukea. En tajua mikä ihmeen gloryhunter-porukka pitää olla että pyritään siitäkin vetämään kunnia.
Kertoo jotain että porukka on vaihtunut liiton avainasemissa ja sinne tulee nousemaan nykyisten kalakavereita, piiri pieni pyörii.
Liiton puoleen on luottamus melko matalalla mitä kauemmas Helsingistä lähdetään, se tosin siellä ei ketään harmita koska Helsingissä riittää harrastustoimintaa ja rahat tulee sieltä, maakunnat sitten on niitä missä vähän harrastellaan ja näin tulee olemaan jatkossakin.
Jännä juttu
10/05/2017
Erikoista että liigapaikkaa ei sen vertaa arvosteta että siitä luovutaan noin vain. Tämä kertoo karua kieltä myös divarin joukkueista, sillä onhan ennenkuulumatonta että kukaan neljästä ehdokkaasta ei paikkaa ottanut. Onko nais-säbä tosiaankin näin isoissa ongelmissa?
Talous
11/05/2017
Aiemmin tuossa yriyin valaista miksi naisliigat useilla paikoilla eivät jaksa jatkaa...raha. ja miksi ottaa liigapaikkaa vastaan jos ei ole rahkeita siellä pärjätä? Eli musta noi kieltäytyjät ovat toimineettosi fiksusti.
Tyttösäbä
11/05/2017
Mitä ihmiset tarkalleen ottaen kadehtivat todetessaan naissalibandyn olevan monilla paikkakunnilla melkoista puuhastelua? :_D
Pùuhastelua
11/05/2017
Ilmeisesti aika moni happeen pelaaja siirtyy kaupungin ulkopuolelle pelaamaan. O2 valmennus ilmeisesti vähän kujalla ja ei ole pystynyt vakuuttamaan pelaajia lajitiedoilla. Surullista.
Puuhastelija
11/05/2017
Haastavaa on naissalibandyllä taistella mainosrahoista. Leikki on kallista ja omista kukkaroista pitää maksaa jos ei mainostuloja ole.
Mielestäni ainut ja oikeat ratkaisu Happeelta luovuttaa sarjapaikka. Se miksi osa ratkaisupelaajista siirtymässä naapuriseuraan ei pelkästään voi olla syy. Vaan todennäköisemmin syy ollut juurikin taloudellisessa puolessa.
Kukas
11/05/2017
Kukahan tätä O2:a oikein valmentaa jos osaamisessa on toivomisen varaa? Luulin valmennuksen vaihtuneen mutta odotettua nimeä ei näy seuran sivuilla.
Niina
12/05/2017
Tämä FBA on täyttä kusetusta ja rahan saamista liiton työntekijöille. Tapahtumaan valitaan vaikka ja ketä pelaajia, täysiä turisteja ja nuoret luulevat olevansa sen jälkeen maajoukkueessa! Uskomatonta etteivät seurat ja vanhemmat näe tätä touhua. Herätys!
12/05/2017
Niinan mielestä liiton pelaajapolku on täyttä kusetusta.
Olen käsittänyt, että se on korvaava pikku-pohjola ... leireille.
Nimi olisi voitu valita toisin, MAAJOUKKUETIE tosiaan johtaa harhaan.

Jotenkin homma on myös salaista, aiemmin pelaajavalinnoista tehtiin uutisia liiton sivuille, nyt ei ole julkaistu kuin mukana olevien joukkueiden nimet.
Liiton sivulle löytyy jopa paikka pelaajavalinnoille, mutta ne on tilassa "Tulossa...".
Samoin se on hieman epäselvää, onko Unitedjoukkueet tapahtumasta toiseen samoja, vai onko tapahtumien välillä vaihtelua pelaajistossa.

Sorry OF TOPIC

Mäkin kuulin hallihuhuna samaa kuin "Uusi huhu", kolmatta on tuloillaan.
FBI
12/05/2017
Maajoukkuetien ensimmäinen tapahtuma tuli poikien puolella seurattua ja tosi on, että FBA-joukkueiden mukana tulee myös "toistaitoista" pelaajaa mukaan. En kuitenkaan nähnyt tässä oikeastaan muuta ongelmaa, kuin FBA-joukkueiden tasoerot United-joukkueisiin. Ainakin tuossa ikäluokassa oli tehty selvästi numerojärjestyksessä tasojoukkueet ja ykkös-unitedporukan maaliero kolmesta pelistä oli 28-3, vaikka vastassa oli SM1, SM2 ja SM4 tältä keväältä. Itse uskoisin tapahtuman ennenminkin herättävän niitä pelaajia, jotka esim. SM-kullan saatuaan elävät pilvilinnoissa kuvitelmineen omasta tasosta. Tosiasia monasti on, että ne parhaat pelaa jo muita pelejä, kuin oman ikäluokkansa SM:ää.

Itse olen antanut itseni ymmärtää, että Unitedjoukkueissa pelaajat vaihtuvat näyttöjen perusteella tasojoukkueesta toiseen, eikä ketään jää tapahtuman ulkopuolle, vaikka heräisikin loistoonsa muita myöhemmin. Kyse on ennenminkin siitä, saako valitsijat tietoa tällaisista pelureista, kun pistepörssien seuraaminen kertoo kuitenkin aika vähän pelaajan hyvyydestä ja pakkien kohdalla ei senkään vertaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.