Maajoukkueet

Suomi lohkoykköseksi 8-3-voitolla Slovakiasta – välierissä vastaan astelee Sveitsi

05.05.
2017
0 Kommenttia
6
Maajoukkueet

Joonatan Kovanen oli lyönnissä Slovakiaa vastaan. Kuva: IFF

Suomi ja Slovakia kohtasivat U19-poikien MM-kisojen alkusarjan ottelussa Växjössä. Suomi vei ottelusta voiton maalein 8-3 ja varmisti samalla lohkovoiton.

Alkusarjan viimeinen ottelu alkoi suomalaisittain vahvasti. Kupletin juoni piili siinä, että Suomi piti palloa ja Slovakia pyrki estämään sinivalkoisten maalinteon tiiviisti puolustaen. Eero Jalo (1+1) avasi härmäläisten hanat ja maalipuiden väliin osuivat vielä Heikki Iiskola (2+1) ja Joonatan Kovanen. Slovakian Michal Dudovic iski kavennusosuman vielä erän lopussa ylivoiman turvin. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 4-1.

Toisessa erässä Suomi vastasi kahdesta ensimmäisestä maalista Kovasen (1+1) ja Justus Kainulaisen toimesta. Slovakia kavensi erän puolivälin tienoilla tilanteeksi 6-2 Jakub Notan maalilla. Tämän jälkeen Aaro Helinin osuma varmisti sen, että viimeiselle kaksikymppiselle lähdettiin lukemissa 7-2.

Kolmannen erän maalitehtailun aloitti Slovakia ja asialla oli jälleen Dudovic. Kun erää oli pelattu kuusi minuuttia sai Jalo iskun jalkaansa ja poistui pukukoppiin. Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Kovanen viimeisteli hattutemppunsa ja vei Suomen takaisin viiden maalin johtoon. Lisämaaleja ei nähty lukuisista maalipaikoista huolimatta.

Sinivalkoisten tehopelaaja oli 3+1 naulannut Kovanen. Iiskola komppasi tehoin 2+1. Suomi kohtaa MM-kisojen välierissä Sveitsin. Ottelu pelataan lauantaina klo 14.00 alkaen.

Ottelutilastot

Päivitys: Suomen välieräottelu siirrettiin alkavaksi klo 14.00 Suomen aikaa.
Päivitys 2 klo 21.36: artikkelissa oli aiemmin tekninen ongelma, joka on sittemmin korjattu.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.