Maajoukkueet

Suomi on salibandyn nuorten maailmanmestari – Ruotsi taipui finaalissa 7-4

07.05.
2017
17 Kommenttia
7
Maajoukkueet

Suomi uusi maailmanmestaruutensa. Kuva: IFF.

Salibandyn nuorten MM-finaali pelattiin tänään Växjössä Suomen ja Ruotsin välillä. Suomi kruunattiin maailmanmestariksi 7-4-voitolla. Alle 19-vuotiaiden mestaruus oli Suomelle toinen perättäinen.

Suomi sai otteluun hyvän alun kun jo reippaan kolmen minuutin jälkeen Eetu Sorvali vei sinivalkoiset johtoon. Kuuden ja puolen minuutin kohdalla Justus Kainulainen näytti mallia henkilökohtaisesta taidosta ujuttamalla pallon omien jalkojensa välistä kauniisti verkkoon. Erän kolmannen suomalaisosuman iski Eero Jalo ylivoimalla ajassa 14:22.

Toisen erän kolmannella peliminuutilla Kainulainen teki päivän toisen osumansa ja länsinaapuri turvautui aikalisään. Seuraavassa vaihdossa Kasper Broby kavensikin lukemiksi 4-1. Seuraavan osuman teki kuitenkin taas Suomi, tällä kertaa Heikki Iiskolan toimesta.

Seuraavaksi Suomi sortui jäähyilyyn. Adam Dahlqvist kavensi kahta minuuttia myöhemmin kahden miehen ylivoimalla ja Michael Jansson toi erän puolivälin jälkeen ruotsalaiset jo kahden maalin päähän. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty.

Päätöserässä, ajassa 44:29, Kainulainen viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla. Ruotsin kavennusta saatiin odotella pitkään, sillä Brobyn illan toinen osuma syntyi vasta ajassa 55:42. Vaikka Ruotsi painoi päälle ja rakenteli muutaman hyvän maalipaikan, Suomen johto piti ja näin ollen toinen voitto näissä kisoissa Ruotsista siivitti suomalaiset mestaruuteen. Kainulainen teki vielä ottelun viimeisen maalin tyhjiin.

Finaalin tehopelaaja oli 4+1 -tehot tehnyt Kainulainen.

Ottelutilastot

Lue myös:
Justus toi toisen MM-kullan Kainulaisten perheeseen – ”Nyt voi veljelle vähän naljailla”
Kaksinkertainen mestarivalmentaja Luukkonen MM-finaalista: ”Ruotsilla ei ollut mitään palaa”
Video: Näin Suomi vei MM-kultaa – Kainulaiselta kauniin taidokas viimeistely

Justus Kainulaisen kaunis 2-0 -osuma:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Jukkisb
07/05/2017
Ruotsilta tosi onnistunut turnaus. Pääsivät pitkästä aikaa mitalikantaan.
BGBJ
07/05/2017
ONNEA!!! Ihan huikea jengi! Maailmanmestarit!!!
Mika
07/05/2017
Kohta kai salibandyasiantuntijat keksivät syyttää Suomenkin joukkuetta yhden miehen joukkueeksi? Maailman paras salibandy Juppe siivitti jo toisen ylivoimaisesti parhaan porukan kultamitalleille. Hyvä Suomi Hyvä LASB B Hyvä Juppe
Minäpahoitinmieleni
07/05/2017
Mitäs nollapolla sanoit edellisessä uutisessa ;) hieno suoritus pojilta ja toivottavasti monien kehitys jatkuu vielä monta vuotta :)
Terhi
07/05/2017
Mahtavaa! Loistava joukkue ja loistava valmennus!
Laakson Vellu
07/05/2017
Onnittelut maailmanmestareille! Justus, pistepörssin voittaja, välierään ja finaaliin tehot 7+1, mutta silti ei riitä All Stars-kentälliseen. Öö?
jaahas
07/05/2017
Jos oikein ymmärsin Justus oli koko turnauksen mvp eli sai kyllä palkintonsa:)
Laakson Vellu
07/05/2017
Sai toki, mutta onhan siinä pieni ristiriita, että turnauksen arvokkain pelaaja, pistepörssin voittaja ei mahdu tähtikentälliseen. Edelleen öö?
Junnu#8
07/05/2017
Blaah,Blaah, blaah!!!
Hereille
07/05/2017
Yleensä kyllä mvp-palkinto tarkoittaa sitä että ei ole tähdistössä... ns tähdistön 7. pelaaja
Laakson Vellu
07/05/2017
Niinhän se on, erikoista silti kun järjellä ajattelee. Eipä sillä merkitystä, mestaruus on tärkein ja joukkuelajissa jokaisella on oma roolinsa. Sankareita kaikki.
ööö
07/05/2017
2011 voittajajoukkueesta ei yksikään päässyt tähtikentälliseen,
Sankareita
07/05/2017
Koko joukkuelle onnittelut, sankareita kaikki.
Suomi on nyt paras maa salibandyssä, mot.
Tulevaisuus näyttää valoisalta, urheilupuoli kunnossa mutta katsojia tarvitaan liigaan, liiga voisi panostaa nyt markkinointiin ja hallien olosuhteisiin kunnolla. Säbätähtiä nyt riittää jokaisessa joukkueessa,
Kaikki tähdettulevat tarvittaessa mm-kisoihin eikä tule torsokisoja kuten jääkiekossa jossa parhaat pelaavat kaukana suomesta.
Laakson Vellu
07/05/2017
Noniin nimimerkit. Tilanne on nyt toi eikä muuksi muutu. Jokaisella oma mielipiteensä asiasta. Suomi on maailmanmestari ja iloitaan siitä.
Ja
07/05/2017
Samallakun liiga panostaa, pitäisi katsojien ja lajiväen ymmärtää puhaltaa yhteen hiileen, eikä kusta koko ajan omille nilkoille ja riidellä keskenään! Väitän, että toi olisi se tärkein muutos!!
88
07/05/2017
Ei sinänsä mitään merkitystä, mutta kiinnittikö kukaan huomiota Ruotsin toiseen maaliin? Ei se kovin selvä maali ainakaan ole.
Bambou
07/05/2017
Oli pallo maalissa Ruotsin toisessa maalissa. Frame kerrallaan kelailin sitä ja pallo käy maalin puolella. Pomppas vielä ylöspäin, joten osui sivurautaan eikä tolppaan. Tuomari oli myös aika täydellisessä paikassa nähdäkseen tilanteen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.