Ulkomaat

Suru-uutinen Ruotsista – 25-vuotias SSL-pelaaja menehtyi harjoituksissa

08.05.
2017
0 Kommenttia
5
Ulkomaat

Kuva: Ann-Charlotte Kårhag

Ruotsin Superliigan Pixboa edustanut 25-vuotias Mikael Harryson on kuollut. Harryson menehtyi lauantaiaamuna sydänpysähdykseen joukkueen harjoituksissa.

Harryson kertoi juuri viime viikolla Lerums Tidningille, että hän on kärsinyt sydänviasta syntymästään asti ja 13-vuotiaasta lähtien hänellä oli sydämentahdistin käytössä. Kaudella 2015-2016 Harryson iski 20 pistettä Pixbon paidassa, mutta menneellä sesongilla otteluita kertyi ainoastaan seitsemän, sillä tahdistin vaihdettiin.

– ”Harryn” menettäminen tuntuu surullisemmalta kuin pystyn sanomaan tai ymmärtämään. Hänen kuvailemisensa lyhyesti tuntuu mahdottomalta tehtävältä ja sanonnat kuten ”valmentajan unelmapelaaja” tuntuvat tässä kohtaa merkityksettömiltä ja mitättömiltä. Harry kuitenkin vastasi juuri noita sanoja, joita usein kliseisesti käytetään liian heppoisin perustein.

– Hänellä oli asennetta ja luonnetta tsempata koko joukkuetta ja kentän ulkopuolella hän oli kuitenkin nöyrä sekä pidetty. Joukkuepelaaja, urheilijan perikuva ja pelaaja, joka oli kaikin tavoin reilu pelaaja. Ottelupalaverissa silloinen kapteeni Martin Östholm sanoi: ”Katsokaa Harrya, noin meidän pitää olla ja toimia.”, Pixbon päävalmentaja Per Tjusberg kommentoi Innebandymagazinetille.

Uutisesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähteet:
IS: Ruotsalainen 25-vuotias salibandyn pääsarjapelaaja kuoli kesken harjoitusten
Innebandymagazinet: Klubben sörjer Mikael Harryson

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.