Divarit

TOP 3: Miesten Divarin kauden 2016-17 valmentajat

15.05.
2017
6 Kommenttia
4
Divarit

Jarmo Eteläaho teki kunnioitettavan tempun Jymyn peräsimessä. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com.

Pääkallo.fi julkaisee tänäkin keväänä TOP-listoja miesten Salibandyliigasta, naisten Salibandyliigasta ja miesten Divarista. Nyt vuorossa ovat Divarin TOP 3 -valmentajat.

3. Jarmo Eteläaho, Nurmon Jymy
Nurmon Jymyn peli ei välttämättä ollut moniltakaan osin kaunista, eikä se tarjonnut laajalla rintamalla pelillisiä hienouksia. Se ei kuitenkaan poista sitä, millaisen timantin vielä suhteellisen kokematon luotsi Jarmo Eteläaho Divarin sensaatiojoukkue Nurmon Jymystä hioi. Jymyn Divari-nousu on vuosien saatossa monesti kariutunut puolustuspelin sekavuuteen, kun kakkosen runkosarjapeleissä joukkue sai olla pallossa 80% peliajasta. Tänä vuonna sarjanousija laittoi sen puolen kuntoon esittäen todella tiivistä puolustuspeliä ja todella vaarallista vastahyökkäyspeliä. Se kantoi lopulta jatkoajan päähän finaaleista ensimmäisellä Divari-kaudella. Tästä saa kiittää sitoutunutta pelaajaryhmää ja ennen kaikkea melkoiseen flow-tilaan joukkueen luotsannutta valmennusta.

2. Juha-Petri Kujansuu, Karhut
Karhut liigakarsintoihin ohjastanut Kujansuu valmennustiimeineen repi todella paljon potentiaalia irti joukkueestaan läpi kauden. Todella tärkeiden avainpelaajien pelikiellot (mm. Juha Tikka) ja loukkaantumiset (mm. Saku Lahtinen) eivät lopulta joukkuetta horjuttaneet, vaan omille B-junioreille annettiin rohkeasti vastuuta ja he vastasivat huutoon. Nuoren Petteri Santin otteet pudotuspeleissä, sekä A-junnuikäisin Markus Hautaojan nousu playoff-pistepörssin voittajaksi kertoo paljon siitä, millaiseen liitoon Kujansuu joukkueensa sai siitä huolimatta, millaisia kolhuja joukkue koki.

Juha-Petri Kujansuu (oik.) luotsasi nuoren joukkueensa liigakarsintoihin. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com.

1. Janne Kainulainen, SB Welhot
Ensimmäinen kausi päävalmentajana ja liiganousu. Ne riittävät jo pitkälti perusteiksi. Kritiikkiä valinnasta voisi antaa vaikka siitä, että Welhojen materiaali oli paperilla sarjan jopa selkeästi paras. Fakta on kuitenkin se, että ennakkosuosikin paineet eivät ole likikään aina herkullisia. Welhojen kausi takelteli, mutta Kainulainen johdatti joukkonsa vaikeiden vaiheiden yli joukkueen osoittaen pudotuspeleissä olevansa kypsä nousemaan.

Janne Kainulainen ja Divarin mestaruuspokaali. Kuva: Jari Turunen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Talkoolainen
15/05/2017
Jannen valintaa tukee hänen positiinen suhtautumisensa myös muihin, kuin pelaajiin. Oli miellyttävää olla mukana talkoissa, kun Janne tuli jutulle. Huikea persoona!
Tiuku
15/05/2017
Voisiko joku porilainen tai muuten asiaa tunteva kertoa, miten Kujansuu ja Kannosto roolittivat valmentamisen? Oliko Kannoston osuus niin iso kuin puhutaan? Miten homma Porissa toimi?
Se ainut oikea #10
15/05/2017
Kyllähän pääkallon valinnat meni väärin... vaikka finaalissa pelasivatkin Karhut ja Welhot niin olihan Eteläahon suoritus huikea, ku ottaa huomioon lähtökohdat (varmaksi tippujaksi veikattu) Jarmo sai kaikki irti mitä oli otettavissa ja tulosta tuli... joukkue on just niin hyvä kun huonoin pelaaja...tässä joukkueessa ei heikkoja lenkkejä ollut...
Åif-fani
15/05/2017
Listan viimeksi, åifin valmentaja joka sai pilattua jengin kauden sekoittamalla jengin aivan täysin. Samaa odotettavissa ens kaudella, mahtavaa. Saa nähdä kuinka moni jengin parhaista pelaajista jaksaa jäädä pelaamaan sinne.. ansaittu ykköspaikka Jannelle!
Peukku
16/05/2017
Hyvä suoritus Kainulta! Ensi kaudella sit nähdään miten rahkeet riittää liigassa.
Joonas
16/05/2017
Porissa Kannosto Jatkaa, joten taitaa Karhujen hyvästä kaudesta jonkinlainen siivu kuulua myös sinne suuntaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.