Divarit

TOP 5: Miesten Divarin kauden 2016-17 maalivahdit

21.05.
2017
7 Kommenttia
2
Divarit

Jesse Huurrekorpi pelasi suurimman osan peleistään voitokkaasti. Kuva: Jari Turunen.

Pääkallo.fi:n TOP-listaukset jatkuvat tällä kertaa Divarin viiden parhaan maalivahdin listauksella. Listalle ponnisti maalivahteja niin playoffeihin päässeistä kuin niistä ulos jääneistä joukkueista.

5. Jesse Huurrekorpi, Josba
Joensuulaisten maalinsuulla Jesse Huurrekorpi pelasi loistavasti aina, kun maalinsuulle pääsi. Syyskaudella päävastuun kantoi Tuomas Tokila, joka pelasi myös hyvin, mutta Huurrekorvesta kehkeytyi joukkueelle voittava maalivahti huimalla torjuntaprosentilla. Pitkänhuiskean torjujan pelastukset olivat tärkeässä roolissa Josban hurjassa keväässä. Muita pienempi pelimäärä ei kuitenkaan riitä aivan kärkisijoille. Samasta syystä muun muassa FBC Turun Aleksi Sillantaka jäi lopulta listalta ulos.

4. Kosti Jolkkonen, SB Welhot
Sensaatiovahti nostettiin SB Welhojen vaikean maalivahtitilanteen takia junioripeleistä miesten Divari-joukkueen luukulle. Runkosarjassa Jolkkosen suorittaminen oli eleettömän hyvää ja vaikka pudotuspeleissä sattui jokunen virhekin, ei vuonna 2000 syntyneen nuorukaisen roolia ja etenkään kypsyyttä hypätä askiin kovassa paikassa voi olla väheksymättä taikureiden liiganousuun päätyneessä kaudessa. Jolkkonen kantoi vastuun kaikissa pudotuspeleissä ja kausi päättyi juhliin. Näillä perusteilla olisi melko väärin sivuuttaa häntä tältä listalta.

Kosti Jolkkonen torjui Welhoille liiganousun. Kuva: Jari Turunen.

3. Rasmus Österman, Karhut
Österman ei edelleenkään ole niitä tasaisimpia suorittajia, mutta parhaimmillaan nopearefleksinen ja pienikokoinen maalivahti on sarjan ykköstorjujia. Hän pelasi joukkueensa selkeänä ykkösenä ja johdatti joukkojaan aina liigakarsintoihin saakka. Teknisesti taitavan ja nopean maalivahdin otteet antoivat useasti muun muassa Divarin finaaleissakin porilaisille mahdollisuuden voittaa. Loistava kausi etenkin siinä mielessä, että Karhujen takana tilanteitakin tulee paljon pelin usein aaltoillessa.

Rasmus Österman oli Karhujen puolustuksen viimeinen lukko. Kuva: Jari Turunen.

2. Roope Mutka, Blue Fox
Blue Fox -torjuja oli todella varma läpi kauden suorittaen tasaisen varmasti. Blue Foxin puolustus ei ollu tällä kaudella niin rautaa kuin aiemmilla kausilla, mutta Mutkan otteet lähes illasta toiseen antoivat pontta joukkueelleen. Jos hyökkääjien listalla oli pelaajia, jotka pystyvät yksinkin ratkomaan pelejä, on Mutkasta kehittynyt kahden viime vuoden aikana veräjänvartija, joka pystyy vaikeassa paikassa parhaimmillaan yksinkin torjumaan joukkueelleen pisteitä.

Roope Mutka oli jälleen häikäisevän hyvä. Kuva: Mika Hilska.

1. Rasmus Hasu, Nurmon Jymy
Nurmon Jymy pelasi sensaatiomaisen kauden ollen sarjanousijana lopulta runkosarjan kolmas ja tippuen playoffeissa vasta välierissä. Joukkueen kenties tärkein yksittäinen pelaaja oli maalia tilkinnyt Rasmus Hasu. Hasu pelasi leijonan osan joukkueensa peleistä runkosarjassa mainiolla torjuntaprosentilla ja torjui joukkueensa lopulta jatkoajan päähän Divarin finaaleista. Ennen kautta voitiin Hasun tasaisuutta hieman epäillä, mutta kauden jälkeen sen voi todeta olleen turhaa. Hasu osoitti tällä kaudella olevansa jopa liigatason veskari.

Rasmus Hasu oli kauden paras maalivahti Divarissa. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Reijo
21/05/2017
Nurmon veskarikaksikko seuraavalla kaudella Hasu-Mutka?
Spiral
21/05/2017
Rasmus Hasu oli kaudella 2014-15 hetken salibandyliigassa Kooveen ykkösveskarina, kun sekä Arvid Vonk että Eero Peiponen olivat loukkaantuneina. Hyviä otteita esitti jo silloin.
Nurmo
21/05/2017
Hasu-mutka-laitala- viiltola. Kuronen pelaa mitä jää.
Esinahkatakki
22/05/2017
Miksei kukaan valita näistä valinnoista?
paxu
22/05/2017
mikä olisi estänyt Tuomasta poikaa joen suuhun ?
Matias
22/05/2017
Ehdottomasti oikea valinta ykköseksi. Hasu on kasvanut viimeisten vuosien aikana henkisellä puolella valtavasti. Tuleva kausi on mielenkiintoinen, sillä nähdäänkö mahdollisesti Hasu spv:n tolppien välissä?
JANIINPÄ
26/05/2017
Mikä on Divarin kaikkien aikojen Top-1 seura?
Yst. vast. rahoja ei palauteta vaikka voittaisitkin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.