Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2016-17 hyökkääjät

19.05.
2017
20 Kommenttia
5
Liigat

Peter Kotilainen pelasi uransa tehokkaimman runkosarjan päättyneellä kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Kauden parhaiden palkitseminen jatkuu, kun Pääkallo.fi arvioi seuraavaksi miesten Salibandyliigan parhaat hyökkääjät menneeltä sesongilta.

5. Peter Kotilainen, Happee
MM-sankari pelasi Salibandyliigan runkosarjassa mahdollisesti uransa parasta salibandya. Maaleista ja pisteistä elävä Kotilainen jäi välillä tehoitta, kuten myös koko Happeen joukkue, mutta heikompia otteluita seurasi yleensä ”pörssipäivä” seuraavassa kamppailussa. Pudotuspeleissä Kotilainen ei kuitenkaan yltänyt parhaimpaansa, ja maalien tavoittelu johti ajoittaiseen yliyrittämiseen ja puskemiseen kohti vastustajan sumppua. Myös tunteet kuohahtivat jälleen esimerkiksi välieräsarjassa Classicia vastaan. Kotilainen vei nimiinsä Salibandyliigan jäähypörssien kärkisijat sekä runkosarjassa että playoffeissa.

4. Nico Salo, Classic
Kuten koko Classicin joukkueen, myös Salon otteet runkosarjassa hieman ailahtelivat. Kevään tosipelien lähestyessä liigan paras sentteri kuitenkin osoitti jälleen arvonsa ja paransi peliään jatkuvasti. Salo tekee kentällä niin paljon oikeita asioita kahteen suuntaan, että tehopisteitä ei kannata liikaa tuijotella. Pääsi iskemään Superfinaalissa ratkaisevan tuntuisen 8–4-maalin, joka osaltaan oli katkaisemassa EräViikinkien selkärankaa. Ulkomaita myöten hehkutusta saava Salo pääsee ensi kaudella kovaan testiin Ruotsin Superliigaan.

Nico Salo paransi otteitaan kauden edetessä. Kuva: Juhani Järvenpää

3. Jussi Piha, Classic
Classicin kakkossentteri johti keväällä tamperelaisten parasta viisikkoa. Maaginen pelisilmä ja syöttötaito tuottavat vastustajille harmaita hiuksia aina, kun Piha saa pallon hyökkäysalueella. Puolivälierien toiseen otteluun kasattu Pylsy-Piha-Johansson oli lopulta Classicin kovin ase matkalla mestaruuteen. Mailataitojen lisäksi Pihan fysiikka on parantunut, ja se onkin suurin syy, miksi espoolaislähtöinen maestro pelasi kenties uransa parhaan kauden. Hyökkäysavujen lisäksi hän tekee tunnollisesti töitä omaan päähän.

Superfinaali-ottelun päätteeksi kapteeni Piha johdatti joukkueensa kohti pokaalin nostoa. Kuva: Anssi Koskinen

2. Miko Kailiala, EräViikingit
Maajoukkueestakin tuttu laitahyökkääjä on ollut jo useana kautena seurajoukkueensa tehokkaimpia. Tällä kaudella Kailiala otti kuitenkin yhden ison askeleen urallaan, kun hän nousi EräViikinkien johtavaksi pelaajaksi. Taso ei ailahdellut runkosarjan aikana, ja tuloksena oli uran toiseksi tehokkain kausi. Pudotuspeleissä tahti vain kiihtyi, kun Kailiala rikkoi pudotuspelien maaliennätyksen ja pääsi vain pisteen päähän Mika Kohosen piste-ennätyksestä (32). Kuvaavaa oli, että juuri Kailiala iski ratkaisevan maalin EräViikingeille seitsemännen välierän jatkoajalla.

Miko Kailiala rikkoi pudotuspelien yhden kauden maaliennätyksen 21 osumallaan. Kuva: Juhani Järvenpää

1. Henri Johansson, Nokian KrP
Nokialaisten tähtihyökkääjä sai viimein loukkaantumishuolet pois ja treenattua ehjän kesän. Sen tulos näkyi kentällä ja pistepörssissä. Johansson ei jättänyt esityksillään ketään kylmäksi, vaan pelasi äärimmäisen kovalla tasolla illasta toiseen. Vaikka Nokian KrP:ssä oli useita onnistujia, ei joukkue olisi yltänyt historiansa parhaaseen runkosarjasijoitukseen ilman Johanssonia. Pudotuspeleissä EräViikingit oli vastustajana yksinkertaisesti vain liian kova KrP:lle. Siitä huolimatta pelkästään yhden pelaajan merkitystä arvioidessa voidaan todeta Johanssonin olleen viime kauden arvokkain pelaaja joukkueelleen ja samalla liigan paras hyökkääjä.

Tällä kaudella nähtiin kuin uudelleensyntynyt Henri Johansson. Kuva: Juhani Järvenpää

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Ei herranjestas
19/05/2017
Missä on Sami Johansson? Listaa alaspäin selatessani luulin, että olisi ykkösenä, mutta siellä olikin väärä Johansson.
Jarde
19/05/2017
Tekstin mukaan Salo on liigan paras sentteri, mutta sentteri Piha on kuitenkin hänen edellään parhaiden hyökkääjien listalla. Tässä on varmaan jotain sellaista, mitä en ymmärrä. Ehkä Piha on siis parempi hyökkääjä, mutta huonompi sentteri?
Juspe
19/05/2017
Joo, samaan Pihan ja Salon ja järjestykseen kiinnitin huomiota. Ehkä tuo menee jotenkin niin, että Salolla eniten potentiaalia, säihkyessään aivan maaginen, liigan paras – mutta käytännössä Piha oli se joka talutti joka sekunti joukkuetta kohti mestaruutta. Eli ehkä jopa tärkeämpi Clasulle kuin Salo. Molemmat pelimiehiä, mutta Salolla vielä teinintautia vähän. Toivottavasti kasvaa muutaman sentin henkisesti kun Ruåttiin menee!
Säbä
19/05/2017
Kotilainen oli MM-kisoissa parhainpia hyökkääjiä mutta liigassa epätasaista suorittamista, varsinkin pudotuspeleissä taso laski. Pörssipisteet ei pitäisi olla ainoastaan kriteerinä. Salin oli selvästi tasaisempi ja nosti vielä tasoa pudotuspeleissä.
JiiK
19/05/2017
Kokonaisuutena voitaneen sanoa, että Suomen liigassa oli tällä kaudella todella korkea taso. Aivan huipputason hyökkääjiä, joista ketä tahansa voisi tälle listalle poimia, oli todella paljon. Varmaan kaiken oleellisen kertoo jo se, että poissa ovat S. Johansson, Salin, Kukkola, Iiskola(t) ja niin edelleen.
Onneksi!
19/05/2017
Näytteliä lahjakkuus lakeuksilta ei päässyt top5. Ehkäpä sitten jussigaalassa muistetaan jari hankkiota.
Antsa
19/05/2017
Missä OLS:n Petri Rantala listalta? Sarjan ylivoimaisin pelaaja!
Antsalle
19/05/2017
Juurikin näin
FIFA
19/05/2017
Portugalilainen näyttelijä on valittu maailman parhaaksi pelaajaksi useita kertoja. Kyllä se näytteleminen on vain tärkeä osata täällä kotisuomessakin, missä kaikkea suurennuslasilla mitataan.
Arto Kilponen
19/05/2017
Henri Johansson aivan oikealla paikalla. Yksikään hyökkääjä missään muussa joukkueessa ei vaikuttanut tuloksiin niin paljoa kuin Johansson, tämä on aivan selvä asia. Kaikilla muilla listan jäsenillä oli joukkueessa monta muutakin pelaajaa, jotka pystyivät paikkaamaan edes suhteellisen hyvin.
Todellakin
19/05/2017
Hankkio kuuluisi listalla vähintäänkin kakkoseksi. Ilman loukkaantumista ja naurettavaa pelikieltoa olisi taistellut tiukasti Henrin kanssa maali- ja pistepörssin voitosta. Vieläkin täällä jaksetaan jauhaa jostain näyttelemisestä. Ai niin joo se tilanne , kun Rosendahl käveli Hankkion läheltä ottelukiellon arvoisesti Hankkion kaatuessa äkkiarvaamatta ilman mitään kontaktia. :) Älkää nyt tehkö itseänne naurunalaiseksi.
Sivukatsomo
19/05/2017
Todellakin H. Johansson on se oikea ykkönen. S. Johansson pelas ihan hyvän kauden, mutta hiukan on kaverilla vielä kirittävää. Ei riitä että osaa muutaman maalin sivaltaa. Sillon kun oma panos nostaa joukkueen tasoa sillä kertoimella mitä H. Johansson on tehnyt, sit voi puhua ykköspelaajasta.
Oma lista
19/05/2017
5.antti naskali
4.petri kauko
3.antti keskitalo
2.ilkka mäkipää
1.riku reunamäki
Omalle listalle
19/05/2017
Hyviä nostoja, harvoin jää kyseiset herrat huomiotta kun parhaita valitaan, mutta täytyy muistaa että tehopisteet eivät kerro kaikkea!
VV
19/05/2017
Paras hyökkääjä ei ole aina se paras maalintekijä, pörssin voittaja. H.J ansaitusti ykkönen, kantoi joukkuetta repparissa. Tältä listalta löytyy kaks sentteriä jotka ei siellä pörssin kärjessä majaile. Varsinkin Salon työmäärä mitä kentällä tekee on huima. Varovasti nyt vaikka Hankkiosta, ei millään mittarilla pitäisi olla listan edellä ainakaan näitä senttereitä.
Minäpahoitinmieleni
20/05/2017
Joo Salo ja piha ainakin väärin mut oikea Johansson siel on ykkösenä.
Minäpahoitinmieleni
20/05/2017
Fifan kommentissa ei taas ole mitään järkeä.
Sääli
20/05/2017
Jännää, Kotilainen, Salo, Savonen, rankattu top kymppiin maailmassa. Naurua.... ikävää. Ottakaa happee.
Urpo
20/05/2017
Monta maalia jäis tekemättä ilman esim. Salon tekemistä, ei näy börsseissä!
Oma lista ä
21/05/2017
5.Jussi Piha
4.Peter Kotilainen
3.Henri Johansson
2.Miko Kailiala
1.Nico Salo

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.