Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2016-17 puolustajat

17.05.
2017
22 Kommenttia
2
Liigat

Mikko Leikkanen (oik.) on pelikunnossa ollessaan Salibandyliigan parhaimmistoa. Kuva: Salibandyliiga

Pääkallo.fi arvioi seuraavaksi Salibandyliigan parhaat puolustajat menneeltä kaudelta.

5. Mikko Leikkanen, Classic
Urallaan paljon loukkaantumisista kärsinyt Mikko Leikkanen pelasi jälleen hieman rikkonaisen kauden. Silloin kun mies oli pelikunnossa, niin jälki oli totutun kovaa. Runkosarjassa otteluita kertoi 18 ja niissä tehopisteitä 10+7=17 sekä teholukemat +30. Pudotuspeleissä tarkasti ja kovaa laukova Leikkanen merkkautti kymmenessä ottelussa pisteet 7+5. Pelkät teholukemat eivät tee puolustajaa, mutta Leikkanen onnistui kentän molemmissa päissä kentällä pelatessaan. Yksi Suomen parhaista puolustajista, jos mietitään kokonaisuutta.

4. Matias Veikkola, SPV
Matias Veikkola siirtyi Oulusta astetta kovempaan seinäjokelaispoppooseen ja näytti, että kuuluu sarjan parhaimpiin puolustajiin. Erinomainen pallollinen puolustaja, jonka syötöt ovat usein harkitun järkeviä sekä tarkkoja, ja joiden myötä Veikkola onnistui myös tehojen puolesta menneellä kaudella. Taitaa myös puolustuspelin ja on pallottomilta ominaisuuksiltaan SPV:n näköinen pelaaja. Monipuolinen nuori pelaaja, joka on ottanut viime vuosina kehitysaskelia, jotka johtavat väistämättä jossain vaiheessa maajoukkueympyröihin.

Matias Veikkolan tulevaisuus näyttää valoisalta. Kuva: Juha Käenmäki

3. Janne Lamminen, Classic
Janne Lammisen taidot ja potentiaali on tiedetty pitkään, mutta viiden viimeisen vuoden aikana tamperelaispuolustajasta on hioutunut huippupelaaja. Menneellä kaudella nähtiin parasta Lammista ja mies pääsi juhlimaan maailman- ja Suomen mestaruutta. Sähäkkä ja pallon kanssa hyvin pärjäävä puolustaja ei kaihda kaksinkamppailuita, eikä anna vastustajalle yhtään armoa tai tilaa. 31-vuotiaana Lammisen pahimmat särmät ja ylipelaaminen ovat vähentyneet, jonka myötä esitykset ovat tasapainoisia molemmissa kenttäpäädyissä.

Janne ”Liekki” Lamminen (kesk.) pelasi uransa parhaan kauden. Kuva: Esa Takalo

2. Tommi Aro, EräViikingit
Kauden jälkeen peliuransa lopettanut Tommi Aro oli fuusioseuran puolustuksen selkeä johtohahmo menneellä kaudella. Taitaa pallollisen pelin ja on kova luu kulmakahinoissa sekä yleisessä puolustuspelaamisessa. Jossain määrin jopa todella inhottava pelaaja vastustajan kannalta. Aro jakelee kentällä hyviä syöttöjä ja omistaa myös painavan laukauksen. Myös Aron osalta kausi oli uran paras ja ura taitaa loppua pelillisten avujen kannalta liian aikaisin.

Tommi Aro oli kovassa vireessä uransa viimeisellä pelikaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

1. Krister Savonen, Classic
Krister Savosta ei voi kehua liikaa. Vaarattoman oloisen tamperelaispelaajan otteet ovat kaunista katseltavaa pelitilanteista riippumatta. Pallollisesti Savonen on todennäköisesti Suomen taitavin pelaaja ja maailman kärkeä siinä samalla. Pelisilmä on huippuluokkaa ja syötöt ajoittain maagisia, vaikkakin puolustajan paikalta ne ovat useimmiten niin sanottaja ”kakkossyöttöjä”. Ei tee virheitä juuri koskaan ja saa pelaamisen näyttämään todella helpolta. Puolustuspäässä vikkelä Savonen voittaa lähes kaikki kaksinkamppailut ja nappaa usein pallon vastustajan lavasta tämän sitä edes vielä huomaamatta. Pienestä koostaan huolimatta Savonen on myös kova luu vääntämään laitakahinoissa.

Krister Savonen oli menneellä kaudella Salibandyliigan paras puolustaja. Kuva: Salibandyliiga

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Missä
17/05/2017
Junkkarinen
MISSÄ
17/05/2017
J. Lindfors
17/05/2017
Junga oli koko kauden häilyvä varjo siitä kentällä kiiltävästä liideristä joka hirviteatterissa oli toissa kaudella.
Hukkasi ihan mielettömän määrän palloja keskikentälle.
Joko vastustaja opetellut lukemaan kaveria tai sitten jaloissa oli jotain feelua ja liike ei ollut normaalia. Eikä myöskään voi sivuuttaa Hynysen pitkää poissaoloa, Velsa kuitenkin haki sen tyhjän paikan ja teki kaistaa Junkkariselle.
Oli jopa pientä isompi ihme, että mahtui kisajengiin.
Onse
17/05/2017
Ykkösestä ei mitään epäselvyyttä.
Eikä
17/05/2017
Kakkosesta! Selvät kaksi parasta tällä kaudella
Säbä
17/05/2017
Jesperi Lindfors unohtui, ai niin sehän on espoosta
Junnu#8
17/05/2017
Missä Veikkolan pakkipari Holopainen??
Ihmettelijä
17/05/2017
Missä Jalos Ossi?
Ihmettelijälle
17/05/2017
Jalos Ossi ei nyt valitettavasti ole edes liigan top-10 puolustajia vielä.
Minäpahoitinmieleni
18/05/2017
Ykkönen kyllä niin selvä ku voi olla.
MISSÄ
18/05/2017
Tiitu!
Arto Kilponen
18/05/2017
Missä Töllikkö?
Hei
18/05/2017
Arto luit vahingossa väärin, ei ollut kyseessä top5 flopit
Puolustus
18/05/2017
Holopainen on oman maalin takana hidastamassa peliä.
Pera
18/05/2017
Junkkarinen ?
Etelä-Pohjanmaa
18/05/2017
jaa missä on Jari Hankkio??? onse kumma ku ei mahu maajoukkueeseen eikä edes listoille...
ETELÄ-POHJANMAALLE
18/05/2017
Jari hankkio on hyökkääjä
Noh
18/05/2017
Holopainen listoille ja Lamminen kärkeen. Viimeksimainittu on liigan paras puolustaja, kun pakin pitää usein osata myös puolustaa. Voittaa kaksinkamppailuja, sijoittua ja tehdä likaistakin hommaa. Lamminen on ylivoimainen pakki piste wif.
alakatsomo
19/05/2017
On suuri kunnia nähdä SPV:n pelaaja listattuna. Veikkolalla tosin tuskin on ainakaan Nykyn joukkueisiin mahdollisuuksia päästä.
Ihmettelijällelle
19/05/2017
Ossin fyysiset ominaisuudet ovat selvästi liigan puolustajista parhaimmat. Jo pelkästään tämän vuoksi hänen pitäisi olla tässä listauksessa. Voin myöntää, että pallollisessa pelissä on puutteita, mutta silläkin osa-alueella hän on silti liigan eliittiä. Suosittelen tulemaan ensi kaudella katsomaan ErVi:n pelejä, jotta voit itse todistaa OSSIN ylivoimaisuuta.
Veli
19/05/2017
Missä Veli Peltonen?! Ylivoimasesti sarjan fyysisin pelaaja
Velille
20/05/2017
Ossi on selvästi sarjan fyysisin pelaaja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.