Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2016-2017 kahden suunnan pelaajat

20.05.
2017
12 Kommenttia
3
Liigat

”Meet vaan tonne ja mä hoidan loput”. Janne Hyvönen on yksi Salibandyliigan parhaista kahden suunnan pelaajista. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten Salibandyliigan TOP-listoista seuraavana vuorossa on sarjan parhaat kahden suunnan pelaajat. Listalle mahtui pääosin keskushyökkääjiä, ja listan pelaajista osa on esiintynyt viime kausina sekä puolustajina että hyökkääjinä.

5. Janne Hyvönen, EräViikingit
Siinä missä Janne Hyvönen on taitava hyökkääjä, niin raumalaislähtöiseltä taittuu myös puolustuspään tehtävät. Hyvösellä on hiukan inhottavakin pelitapa pallottomana ja mies tekee vastustajan pallollisesta pelaamisesta aina haastavaa. Hyvösen hyvät otteet eivät ole välttämättä hirveän näyttäviä, mutta poissaolo näkyy heti ketjun pelissä. Kokonaisvaltaista pelityyliä avittaa hyvä pelisilmä ja vahvat tekniset taidot.

4. Joni Henttonen, Nokian KrP
Joni Henttonen on pelannut urallaan pääosin puolustajana, mutta viimeisillä kausilla sopivin tontti on löytynyt keskushyökkääjän paikalta. Henttosen mennee kauden laituriparina toimi tehoduo Henri Johansson-Jere Oksanen. Henttonen on kolmikosta kokonaisvaltaisin pelaaja ja pelinrakentaja hyökkäyspäässä sekä hoiti puolustusroolin mallikkaasti omassa päässä. Henttosen puolustusvalmius tarjosi maaliahneille laitureilla mahdollisuuden tehdä tuhojaan hyökkäyspäässä.

Joni Henttonen pelasi erinomaisen kauden Nokian KrP:n ykkösvitjan keskellä. Kuva: Esa Takalo

3. Nico Salo, Classic
Nico Salo on hyvinkin todennäköisesti koko Salibandyliigan paras hyökkääjä, vaikka mennyt kausi ei ollut aivan niin täyteläinen kuin edellinen. Entinen puolustaja lukee peliä erinomaisesti ja löytyy useimmiten oikeasta paikasta sekä puolustus että hyökkäyspäässä. Salo ei ole varsinainen pistenikkari, mutta taitaa myös sen puolen aina tarvittaessa. Jos kehityskäyrä jatkuu samanlaisena, niin tamperelainen saanee sovitella maailman parhaan pelaajan manttelia jossain uransa vaiheessa.

Nico Salo on tärkeä pelaaja kentän molemmissa päädyissä. Kuva: Salibandyliiga

2. Ville Kuusela, SPV
SPV:n hyökkäyspelistä nostetaan usein esille pistenikkarit Sami Koski ja Mikko Kohonen, mutta keskellä viilettävä Ville Kuusela on pelaaja, joka ansaitsisi enemmän suitsutusta. Kuusela on sekä duunari että tarvittaessa pistenikkari, joka vielä nousee usein esille ratkaisevilla hetkillä. Kuuselalla on erinomainen liike ja kokenut sentteri tekee jatkuvasti paljon töitä, jotta pistehirmuille jäisi enemmän tilaa ja aikaa. Kuusela on puolustuspäässä vahva kamppailija, joka ei anna vastustajalle paljoa tilaa kentällä.

Työteliäs Ville Kuusela ratkaisi mennellä kaudella muun muassa Salibandyliigan pronssiottelun. Kuva: Juha Käenmäki

1. Eemeli Salin, Classic
Eemeli Salinin kausi ei ollut hyökkäyspäähän aivan edellisen veroinen, mutta puolustussuuntaan isokokoisen laituri paiski paljon hommia tuttuun tyyliinsä. Tästä kertoo vaikkapa se, että runkosarjassa Salin oli tehopörssin kärki lukemalla +52. Iso ja ulottuva pelaaja iskee useimmiten kovaa kiinni vastustajaan heti pallonmenetyksen jälkeen, eikä anna tilaa tai armoa vastustajalle. Voittaa lähes poikkeuksetta kaksinkamppailut ja taitaa puolustusroolin erinomaisesti ollakseen laitahyökkääjä. Tämän lisäksi iski runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 60 tehopistettä.

Fyysinen ja nopea Eemeli Salin (oik.) hoitaa tonttinsa mallikkaasti puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Kuva: Salibandyliiga

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
En
20/05/2017
Allekirjoita ykköstä, vaikka sinällään perustelut on kohillaan. Omissa papereissa pidän yliarvostetuimpana pelaajana, eikä kuuluisi majuun. Toki vain oma mielipide.
Ja
20/05/2017
Listalta puuttuu Tiitu, kai pakkikin voi olla hyvä kahteen suuntaan!
Juippi
20/05/2017
Voisi Kuusela toimia maajoukkueessaki
En!!
20/05/2017
Samaa mieltä En:in kanssa, että Salin on liigan yliarvostetuin pelaaja eikä kuuluisi MJ tasolle! Kaikki kunnia muuten herralle, ei ole hänen vikansa että on yliarvostettu...
Savolainen
20/05/2017
Missä Atte Savolainen?!
Arto Kilponen
20/05/2017
Missä Joel Markkola?
Arto kilposelle vastaus
20/05/2017
Joel Markkola on siellä Tapiolan piippuhyllyllä katsomassa kun muut pelaa
Minäpahoitinmieleni
20/05/2017
Savonenhan voisi olla täälläkin. Aika hyvä hyökkäämäänkin ja rakentelemaan paikkoja.
Olli
20/05/2017
Salin yliarvostettu? Mies on täysin omassa kategoriassaan, mitä tulee kaksinkamppailuiden voittamiseen - joka puolella kenttää - joka on elinehto voittamiselle ylipäätään. Lisäksi todellinen urheilija, joka vie koko lajin uskottavuutta eteenpäin. Maajoukkueessa ennen kaikkea siksi, että tämänkaltaisten pelaajien panos mahdollistaa taitavamman Ruotsin kaatamisen. Itsestäänselvä #1 tälle listalle.
Thething
21/05/2017
Jo otsikon luettua pystyi heittämään Salinin ykköseksi. Mies on täysin omilla leveleillään! Monsterikarvaaja, siinä tulee heikommalla löysät housuun kun Salin rymistelee kohti. Pakkipäässä dominoi fysiikallaan väännöissä, sijoittuu hyvin ja peittelee vetoja veistosmaisella kehollaan.
Ahven
21/05/2017
Kyllä Salin on salibandyliigan harvoja huippu-urheilijoita. Kaikki kotipeli ja jonkun vieraspelit nähneenä joukkueen eteen tehty työmäärä niin ylös kuin alaspäin oli valtava, vaikka alkukausi ei tehopisteiden valossa viime kauden tasolle yltänytkään.

Kuten yllä mainittu, niin Salin on oppikirjamainen kaveri niin kentällä kuin kentän ulkopuolella ja parasta mahdollista mainosta lajille. Salinia on vaikea nähdä edes mestaruusjuhlissa umpitunnelissa örveltämässä. Iso ero käytöksessä vaikka saman joukkueen wannabe "brentburns" ja Salinin välillä. Toki ero on iso myös kentällä.
Noh
21/05/2017
Olen ihmetellyt jo vuosia miksi Kuusela ei vaan ole mj valitsijoiden mielestä sopiva. Herra hoitaa vuodesta toiseen ketjusta huolimatta loistavasti niin hyökkäys- kuin puolustuspelinkin. Tiedä sitten onko syy se, että ei ole ns sisäpiiriä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.