Liigat

TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2016-17 maalivahdit

18.05.
2017
10 Kommenttia
5
Liigat

Sara Aaltonen (kesk.) nappasi hyvillä otteillaan paikan oululaisten ykköstorjujana. Kuva: Jari Turunen

Naisten Salibandyliigassa moni maalivahti pääsi loistamaan tolppien välissä viime kaudella. Pääkallo.fi listasi heistä viisi parhaiten onnistunutta.

5. Sara Aaltonen, SSRA
Rankkojen Ankkojen maalivahtipaletissa ei ollut selkeää ykköstorjujaa kauteen lähdettäessä, mutta Aaltonen lunasti peliajan itselleen hyvillä otteilla. Liikkuu sähäkästi tolppien välissä, ja on hyvä reaktiotorjuja. Nousijajoukkueen veskari torjui runkosarjassa pallot 81,13 prosentin varmuudella. Pudotuspeleissä tilastot hieman heikentyivät, mutta Ankkojen kausi päättyi kuitenkin kunnioitettavaan nelossijaan. Aaltonen siirtyy ensi kaudeksi Kooveen riveihin.

4. Laura Loisa, Classic
Palasi Ruotsin vuosien jälkeen Suomeen ja voitti heti Suomen mestaruuden. Maajoukkuemaalivahti Loisa kuuluu eittämättä maan parhaimmistoon pelipaikallaan. Tämän kauden Classic oli kuitenkin niin ylivoimainen, ettei Loisa joutunut maalillaan kovaan testiin. Heikommalle maalivahdille olisi saattanut upota useampi maali enemmän kuin Loisalle, ja erityisesti pudotuspeleissä vain kahden päästetyn maalin keskiarvo on hyvä suoritus. Superfinaalissa Loisa esiintyi varmaotteisesti torjuessaan voiton tamperelaisille.

Maajoukkuemaalivahti Laura Loisa ei joutunut todelliseen testiin Classicissa. Kuva: Esa Takalo

3. Noora Vuorela, TPS
Turun Palloseura pelasi erinomaisen kauden ja yksi menestyksen takuunaisista oli maalivahti Vuorela. Tilastojen valossa Vuorela oli runkosarjan paras ykköstorjuja koko liigassa. Verkko heilui selän takana vain alle neljä kertaa ottelussa, vaikka palloja lauottiin ahkerasti kohti TPS-maalia. Puolivälierissä Vuorela koki joukkueensa kanssa pienoisen pettymyksen, kun PSS kampesi ottelusarjasta välieriin. Kokonaisuudessaan tasapainoisen kauden pelannut nuori maalivahti kehittyy varmasti vielä lisää tulevalla sesongilla.

Noora Vuorela oli jälleen yksi nuoren TPS:n tärkeimmistä pelaajista. Kuva: Jari Turunen

2. Krista Nieminen, PSS
Sveitsistä täksi kaudeksi kotimaan liigaan palannut Nieminen oli PSS:n tuki ja turva läpi kauden. Porvoolaiset päästivät runkosarjassa toiseksi vähiten maaleja, vaikka huippupuolustaja Mia Karjalainen joutui jättämään puolet runkosarjan peleistä väliin loukkaantumisen vuoksi. Kokenut maalivahti torjui 83,47 prosentin varmuudella. Pudotuspeleissä varmaotteinen Nieminen jatkoi hyvällä tasolla ja torjui lopulta voiton pronssiottelusta, jonka myötä PSS palasi mitaleille yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Krista Nieminen oli mukana palauttamassa PSS:aa takaisin mitalikantaan pitkän tauon jälkeen. Kuva: Jari Turunen

1. Tiltu Siltanen, SB-Pro
Naisten maajoukkueeseenkin noussut Siltanen on ollut viime vuosina SB-Pron kantavia voimia. Täksi kaudeksi joukkue vahvistui ja samalla myös Siltanen jatkoi varmoja otteitaan. Tuloksena oli Superfinaali-paikka ja kaulassa kauden jälkeen hopeamitali. Rauhallinen ja pakettinsa hyvin kasassa pitävä Siltanen oli erityisesti pudotuspeleissä huippuiskussa. SB-Pro eteni tappioitta finaaliin asti, ja Siltanen koppasi palloja erinomaisella torjuntaprosentilla, 87,5. Kokenut liigatorjuja ei liiemmin ailahtele.

Tiltu Siltasen mainio kausi SB-Prossa päättyi Hartwall Arenan valoihin. Kuva: Anssi Koskinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Tiina
18/05/2017
ONNEA Tiltu!!!
Tuskinpa
18/05/2017
Tämä lista näyttää olevan vedetty hatusta
Jep
18/05/2017
Täysin oikeat valinnat! Onnittelut! Hyvä Krista Nieminen!
Kyllä
18/05/2017
Aake Kettusen "tallin" tytöt ovat vahvoilla niin kuin pitääkin! Suomen kovin veskaricoutsi
Onko olemassa?
18/05/2017
Ankkojen huonompi maalivahti Top5 listalla? erikoista. Aaltonen oli syy siihen, että mitallia ei pohjoiseen mennyt. Joka tapauksessa tämä lista on aika huvittava, nimittäin yhdestäkään näistä ei voi puhua sanalla "hyvä". Tietääkö joku onko junioreista tulossa maalivahtia joka olisi fyysisesti ja teknisesti edes lähellä hyvää maalivahtia? En haluaisi ketään haukkua, mutta onhan nykyinen naisten maalivahtien taso suoraan sanoen luokaton. Mutta eiköhän tässäkin asiassa ole valoa tunnelin päässä.
Tietäjä
19/05/2017
Ankkojen kakkosmaalivahti Määttä on onneksi FYYSISESTI ja teknisesti kaikkea tuota toivomaasi...
Mitä L.Loisaan ja T.Siltaseen tulee, he ovat ehdottomasti kotimaan eliittiä ja pärjäävät kyllä vertailussa muiden maiden mv-kärkiä vastaan. Et ole ilmeisesti paljoa pelejä käynyt katsomassa, mutta mm. o2:lta A. Laitinen on tulevaisuuden nimiä.
En haluaisi ketään haukkua, mutta onhan nykypäivänä kateellisuus vain hieno asia meissä suomalaisissa. Valoa tunnelin päässä, mutta onko sieltä sittenkin juna tulossa?
1992
19/05/2017
Onhan Loisa aivan maailman kärkiluokkaa. Mitäs siellä nyt taas itketään? Junnuista tulee hyviä, jos on tullakseen. Eihän esim. Ruotsin naisten finaalin toisen joukkueen veskari ole mitenkään fyysinen, mutta silti helkkarin hyvä. Mun mielestä Suomessa on tällä hetkellä hyvä taso maalivahdeissa. Anna mielummin esimerkkejä, kuin että vain valittaisin päättömästi. Onnea listan tytöille!
just
19/05/2017
Loisa avitti seuransa Suomen mestariksi ja oli jopa pääsyyllinen siihen.
Silti
19/05/2017
Siltanen tositoimissa liigassa ja majussa ja ehdottomasi Suomen ykkönen!!!
Jussi
21/05/2017
Kiinnostaa tietää pystyisikö nimimerkki Onko olemassa kertomaan tämmöselle asiasta kiinnostuneelle, että missä päin maailmaa on hyviä maalivahteja? Mitkä ovat esim Siltasen ja Loisan suurimmat puutteet ja kuinka ne näkyvät heidän suorituksissaan? Kuinka lähtisit korjaamaan heidän puutteellisia taitojaan? Entä mitkä ovat Ankkojen Määtän vahvuudet Aaltoseen verrattuna? Vai onko sun kommenttisi vain sellaista omasta mielestään kaikentietävän gubben joutavaa lätinää?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.