TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2016-17 puolustajat

Sanni Nieminen oli kauden viidenneksi paras naispuolustaja. Kuva: Esa Takalo.

Sanni Nieminen oli kauden viidenneksi paras naispuolustaja. Kuva: Esa Takalo.

Pääkallo.fi:n kevään viimeisessä TOP-listauksessa vuoroon pääsevät naisten Salibandyliigan puolustajat. Tällä kertaa listaus kirjataan seuraavasti.

5. Sanni Nieminen, Classic
Suomen mestareiden takalinjoilla luutinut maajoukkuepelaaja pelasi tasapainoisen kauden ja takoi kauden aikana lähes piste per peli -tahdilla. Jatkoi samaan malliin pudotuspeleissä. Naisten liigan pakiston ehdotonta eliittiä, jonka suoritusvarmuus on nykyään vaikkapa muutaman vuoden takaista paljon kovempi. Nieminen on monikäyttöinen pelaaja, jota käytetään välillä myös hyökkääjänä. Kuuluu ja kuului etenkin tällä sesongilla ”Familyn” selkärankaan.

4. Minna Kallio, Classic
Classicin kokenut puolustaja teki tehoja koko kauden piste per peli -tahdilla ja hoiti puolustusvelvoitteet totutulla raudanlujalla varmuudella. Kallio on tasainen suorittaja kärkikenttien alla ja tasapainotti tälläkin kaudella mainiosti tehokasta ja maaliahnetta hyökkäyskalustoa kokonaisvaltaisella oman pään pelaamisellaan.

Classicin kokenut Minna Kallio oli jälleen totutun varma. Kuva: Esa Takalo.

3. Mia Karjalainen, PSS
Vaikka alkukausi meni Karjalaiselta sairastuvalla kauden ensimmäisissä otteluissa tulleen loukkaantumisen takia, oli hän äärimmäisen tärkeä osa porvoolaisten mainiossa, pronssimitaleihin päättyneessä keväässä. Hänen paluunsa jälkeen PSS pelasi erinomaisesti ja Karjalainen toi joukkueelle tarvittavaa johtajuutta myös pudotuspeleihin. Onnistui myös pisteiden valossa auttamaan joukkuettaan.

Mia Karjalainen oli terveenä ollessaan PSS:lle tärkeä hahmo. Kuva: Esa Takalo.

2. Sanna Risteli, SSRA
Sanna Risteli oli Rankkojen Ankkojen sisäisen pistepörssin kakkonen ja johti joukkueensa pakiston edesottamuksia hyökkäyssuuntaan. Puolustuspelaamisessa on vajavaisuuksia, mutta Risteli on taitava ja pelikäsitys etenkin syöttösuuntien löytämisessä ja yksilötaidoissa on mainiolla tasolla. Ulosmittasi tällä kaudella omia vahvuuksiaan äärimmäisen hyvin, mikä nostaa hänet sijalle kaksi.

Sanna Risteli pelasi mainion kauden. Kuva: Esa Takalo.

1. Elina Kujala, SB-Pro
SB-Pron pelillinen johtaja oli tällä kaudella Elina Kujala. Uudella pelipaikalla puolustajana operoinut Kujala sai myös tehoja irti ollen joukkueensa paras pistenainen 45 tehopisteellään runkosarjassa. Kyseisellä lukemalla irtosi myös kokonaispörssin neljäs sija. Pudotuspeleissäkin takoi yli piste per peli ja plusmiinustilasto näytti koko kauden loistavia lukemia. Kujala johti joukkueensa kapteenina nurmijärveläiset Superfinaaliin, jossa vastassa oli kuitenkin ylitsepääsemätön vuori. Kauden parhaan pakin tittelistä ei silti ole epäselvyyttä.

Elina Kujala oli pelipaikkansa paras vieraalla pelipaikalla. Kuva: Salibandyliiga.

8 comments

  1. Juu, mutta eipä paljoa puolustukseen osallistunut. Muut joutuivat paikkaamaan koko ajan. Paljonkohan meni omiin pron peleissä?

  2. Oli kentällä 43 vastustajan maalin aikana runkosarjassa. Pudotuspeleissä seitsemän vastustajan maalin. Eli, ojalan laskuopilla, yhteensä 50 vastustajan maalin aikana kentällä. Nyt kun kerran kysyit.

  3. Ja 77 tehdyn maalin aikana myös kentällä eli +- 34, ei huono kun muistetaan, että Pron ykkönen yritti kannatella kahta teiniä pelissä mukana 🙂

  4. Just. Ja puolet niistä niitä 15-0 pelejä minkä takia tilastot näyttää hyvältä.

  5. No niinhän se oli Classicinkin pelaajien kohdalla! Mikäs sille voi, että on niin hyvä 🙂

  6. Risteli nyt ei ainakaan näyttänyt osaaavan puolustaa. Hyökätä kyllä osasi ja tekikin viime kaudella suurimman osan SSRA:n maaleista. Jos +/–tilastoja alatte vertailla, niin tämäkin listaus olisi täysin eri. Ei kannata tilastoja pelkästään tuijotella, ne eivät kerro kaikkea!

  7. Btw, miksi ei Risteli ole mahtunut maajoukkuepiireihin? Kuuluisi ainakin mukaan siihen joukkoon yrittämään.