Maajoukkueet

World Games -turnaus lähestyy – tältä näyttää Suomen maajoukkueen kesäleiriryhmä

23.05.
2017
22 Kommenttia
2
Maajoukkueet

Petteri Nykky (toinen vas.) julkisti Suomen miesten maajoukkueen kesäleiriryhmän. Kuva: Anssi Koskinen

Heinäkuun World Gamesiin valmistautuva Suomen salibandymaajoukkue leireilee viikonloppuna Eerikkilän Urheiluopistolla. World Games mitellään Puolan Wroclawissa heinäkuun lopussa.

Varsinaisten World Games -ehdokkaiden lisäksi leirivahvuuteen on nostettu pelaajia Lasse Erikssonin valmentamasta U23-ringistä. Hyötynä on sekä laadukkaan sparrauksen tarjoaminen WG-pelaajille että nuorten talenttien valmistaminen tulevaisuuden A-maajoukkuehaasteisiin.

– Tällä leirillä käytetään aika World Gamesin ehdoilla, päävalmentaja Petteri Nykky naulaa.

– Saadaan pelata ainakin kerran päivässä pienellä ryhmällä kolme kerta viisitoista minuutti, ja U23-pelaajat ovat siinä hyvinä sparraajina. Nähdään se maailma, miltä sellainen pelaaminen tuntuu. Ja samalla tietysti katsotaan lopullinen WG-ryhmä.

Maajoukkueen leiri kestää torstaista lauantaihin, ja kolmen maalivahdin ja 20 kenttäpelaajan ohjelmassa on pienet kenttätestit.

– Tekniikkarataa ja tällaista, katsotaan vähän ukkojen liikkumisen sulavuutta. Samalla tietysti puhutaan isosta kuvasta: missä ollaan tällä hetkellä ja mihin suuntaan menossa. Mutta kaikkiaan leiri tähtää World Gamesissa onnistumiseen, päävalmentaja muistuttaa.

Maajoukkueen leiriryhmä:

Maalivahdit: Eero Kosonen, Pyry Luukkonen ja Santtu Strandberg.

Kenttäpelaajat: Aaro Astala, Atte Eronen, Janne Hoikkanen, Jonne Junkkarinen, Valtteri Kainulainen, Juha Kivilehto, Mika Kohonen, Peter Kotilainen, Janne Lamminen, Jesperi Lindfors, Markus Markkola, Casper Pfitzner, Jussi Piha, Eemeli Salin, Nico Salo, Krister Savonen, Lauri Stenfors, Kevin Söderling, Eemil Ukkonen ja Tatu Väänänen.

Valmennus ja huolto: Lasse Eriksson, Ari Haapalainen, Juha Jäntti, Mikael Järvi, Juuso Kilpikoski, Samu Kuitunen, Petteri Nykky ja Henri Toivoniemi.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Missä
23/05/2017
Kailiala?
Chipotle
23/05/2017
Missä Salbasta ihan kuka tahansa
Arto Kilponen
23/05/2017
Neljä Oilersin miestä siellä :)
Noh
23/05/2017
Siinä vähän testaillaan junnuja ja muita mahdollisia mj pelureita. Ei voi mitään, mutta ohuesti jopa naurattaa.
ONNITTELUT ABELLE!
23/05/2017
Aaro Astala pääsee antamaan näytöt vihdoinkin! Aikanaa olivat Lastikan kanssa kovimmat pelurit 1996-syntyneissä Suomessa. Lastikan onnella olisi saavauttanut jo kaiken mahdollisen mutta ikävä kyllä monet sairastelut ovat ajansaatossa hidastaneet menestyskehitystä
Ja
23/05/2017
Sami Johansson puuttuu. Eli "vain" kaksi tämän hetken parasta oikeaa laitaa. Ei mee mun järkeen, no maskotti kohonen sentään. Ei näin Nykky, ei näin.
Täh?
23/05/2017
Pelataankos nämä kisat neljällä? Tuo haastetta... sentterit leftejä..ilmankos raitteja, Salin, Peter..Olenko ihan pihalla?
33
24/05/2017
Kailiala ehkä pois koska nilkka meni Ruotsi pelissä
.......
24/05/2017
Jaaha ihan surkee ei tolla jengillä saa mitään aikaiseksi
Repa
24/05/2017
"Tekniikkarataa ja tälläistä". Complex vs farkut.
Kari
24/05/2017
Missä Iiro Lankinen?
Joo
24/05/2017
Asiantuntijoita taas liikkeellä. :)
No joo
24/05/2017
Taitaa EräV:n pelaajat olla kaikki toipilaana. Kailiala nilkuttelee kepeillä. Kukkola, Moilanen ja Kapanen toipuu leikkauksesta....Nyt on uusien kavereiden näytönpaikka.
EI NÄIN
24/05/2017
Avasin tämän jutun. Mielessäni vain "jokohan ne kohoset ja muut yli 85-vuotiaat ovat jätetty pois." Petyin. Jälleen. Alan seuraamaan salibandya taas, kun Kohoset ja Kivilehdot ovat virallisesti ripustaneet kengät naulaan. Kiitos, hyvää kesää ja hyviä world gameseja.
Osku
24/05/2017
Aika paljon hyvää tossa ryhmässä, mutta Kohosen ja Kivilehdon olisi jo voinut tiputta pois.
4 vs 4 pelissä ne on kuitenkin niin ulkona ja myöhässä tekemisestä kuten viime MM-kisat osoitti. WG:tä varten tarvitaan erilainen joukkue kuin tavallisia MM-kisoja varten.
pasi
25/05/2017
Koskahan Hankkio mahtuu jengiin? Ylivoimasesti Suomen paras sählynpelaaja.
hl
25/05/2017
Astala ja Markkola mukana. Hyvä asia tulevaisuutta ajatellen.
Maju
25/05/2017
Joukkueessa suurin osa on 90-luvulla syntyneitä, sukupolven vaihdos on siis jo tapahtunut.
Vaikea ymmärtää miksi konkarit (Kohonen, Kivilehto ja Väänänen) ovat vielä maajoukkueessa?
Kokemuksen merkitystä ei voi vähätellä mutta voisiko konkarit olla vaan joukkueen taustalla tukemassa kuten Järvi jonka roolin ymmärtää hyvin.
Mental
25/05/2017
Joukkueeseen kuuluu paljon muutakin, kuin pelkkä taitopelaaminen.
Jonkun Kohosen Mikan merkitys joukkueelle on sen verran suuri, ettei noin suurta puuta repäistä maa(joukkuee)sta ilman vahinkoja.
Nuoret tarvitsevat suunnannäyttäjiä, jotka esimerkillään osoittavat kuinka hommat maajoukkueessa hoidetaan. Pelkällä nuorella ryhmällä ei pitkälle pötkitä; liigassakaan.
Henkinen vaikutus suuri.

Kohosen dissaajat eivät kenties itse ole koskaan pelanneet bisseliigaa kummemmassa sarjassa, ja siten eivät tiedä, minkälaisista palasista joukkue koostuu. Wanhoja tarvitaan!
iiii
26/05/2017
Valitaan ketä tahansa pelaajia, niin aina joku jonka mielestä olisi pitänyt valita toisin.
Hyviä ehdokkaita on aina enemmän kuin valittavia.
Missä
27/05/2017
Janne Hyvönen? Suomen parhaita yleispelaajia.
Maju
29/05/2017
Salibandyllä on nyt haastetta pärjätä näkyvyydessä mediassa kun lentiksen maajoukkue taisteli hienosti karsinnat mm-kisoihin ja koriksella omat kotikisat.
Koris ja lentis saavat automaattisesti näkyvyyttä perinteisinä lajeina, säbä on uuden sukupolven laji jota ei vielä noteerata toimittajien keskuudessa riittävästi.
World Games on kuitenkin globaali huippu-urheilutapahtuma jota ei vielä Suomessa noteerta riittävän laajasti. Salibandyllä on tässä hyvä sauma tuoda tapahtuma esille isosti.
Tiedottamisen voisi aloittaa joukkueen julkaisemisella, nyt ollaan jostain syystä hiljaa vaikka Nykky jo kertoi FB- lähetyksessä julkisesti perjantaina että pelaajien valinta on selvä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.