Liigat

Yllätysnimet LASBin penkin taakse – Varis ja Backman palaavat Salibandyliigaan

13.05.
2017
14 Kommenttia
10
Liigat

Teemu Varis valmensi edellisen kerran Salibandyliigassa Oilersia. Kuva: Salibandyliiga.

Salibandyliigapaikkansa playouttien kautta varmistaneen LASBin runko kaudelle 2017-2018 alkaa hahmottua. Penkin taakse astelee roppakaupalla kokemusta ja näkemystä, kun päävalmentaja Teemu Varis ja valmentaja Ray Backman luotsaavat oransseja ensi kaudella.

– Erittäin pitkä ja raskas prosessi, mutta lopputulos loistava, huokasi LASBin toiminnanjohtaja Mika Virtanen valmentajarekryä.

– Työstimme Kallen (Tyrkäs) kanssa valmennuskuviota tammikuusta alkaen ja olimme yhteydessä ainakin viiteentoista valmentajaan. Näistä viiden kanssa päästiin keskusteluissa pitkälle, kunnes yhteisymmärrys Teemun ja Rayn kanssa löytyi. Varis ja Backman omaavat yhteistä historiaa TPS:n liigaorganisaatiosta, joten yhteisen sävelen löytyminen ei vie kauaa. LASB puolestaan on ollut Tyrkkään ja Kemppaisen alaisuudessa hyvin valmennettu joukkue, joten odotan asioiden loksahtavan kesän aikana mukavasti paikalleen, Virtanen jatkoi.

Päävalmentaja Varis on aiemmin urallaan valmentanut kasvattajaseurassaan Ruokolahden Rajussa, NST:ssä, Turun Palloseurassa ja Oilersissa. Backmania salibandy on kuljettanut Loviisasta Turkuun ja sieltä tamperelaiseen Classiciin. Backman oli myös osana Petri Kettusen maajoukkueen valmennustiimiä vuosikymmenen alussa.

– On innostavaa lähteä mukaan viemään LASBia eteenpäin, pääsemme toimimaan lahjakkaan ja nuoren ryhmän kanssa. Lähdemme auttamaan laadukkaan päivittäisen tekemisen kautta yksilöitä ja joukkuetta eteenpäin kohti seuraavaa tasoa. Tutustuessani seuraan aistin toimijoilla olevan tunteet ja sydän aidosti mukana. Tällä oli suuri merkitys luottamuksen syntymiseen. Mukaan pääseminen osaksi oranssia yhteisöä on kunnia-asia. Lisämielenkiinnon työntekoon tuo mahdollisuus päästä toimimaan Backen (Ray Bacman) kanssa, joten senkin puolesta tehtävä tulee olemaan erityinen, jutteli tuore oranssisydän Varis.

– Leipätyöni vuoksi olin ajatellut, ettei tällä tasolla valmennushommat omalta osalta enää onnistu. Teemun kanssa kun juteltiin, niin se vahva yhteinen näkemys valmennuksellisista ja pelillisistä asioista sai kuitenkin miettimään että ehkä pystyn käyttämään aikani niin, että pystyn omalta osaltani tarjoamaan Teemulle sen tuen mitä hän tässä pestissä tarvitsee. Ajallisia uhrauksia tämä tietysti vaatii, mutta kun hyväntahtoisten ihmisten kanssa hommaa vietiin eteenpäin, niin päätin hypätä kelkkaan, kertasi puolestaan Backman.

LASBilla on tällä hetkellä kasassa 23 pelaajasopimusta, joista uutisoidaan myöhemmin.

Teksti: LASB:n tiedote.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Tietäjä
13/05/2017
D I V A R I K U T S U U .
Tietäjälle
13/05/2017
Odota ny viel pelaajatkin...
Jukupätkä
13/05/2017
Et taida olla mikään salibandy asiantuntija
Jukupätkä
13/05/2017
Ja ehdottomasti lasbi on suuri ehdokas kannun nostoon
Huhuh
13/05/2017
D1variin!!! Hei!! Onnee LAMMI saatte pelata 2018-2019 vuonna salibandyä kotona LAMMILLA!!!!!! <3
Jukupätkälle
13/05/2017
Jos LASB voittaa mestaruuden ensi kaudella alan sulle vaikka loppuelämäksi palvelijaksi.
TORILLE
13/05/2017
LASB heikko valmennus korvattiin umpisurkealla.
Teemu
13/05/2017
Juurikin näin!!!!!
Tarkkailija
14/05/2017
Ihanaa saa**na! Nyt on sitten päässyt ekat "mulla meni lunta tumppuihin" -kommentoijat saastuttanut tämänkin uutisen kommentointikentän... Joko alettais vaatiin sitä fb-tunnistautumitas, tai ees jotain..?
Tarkkilijalle
14/05/2017
FB:ssä on jokaisella mahdollisuus tehdä feikkitili. Teko kestää 1min. Itse toivoisin tästä sivusta salibandyn jatkoaikaa. Jatkoaika.com jossei joku tiedä niin ei kun katsomaan. Ihan hyvä sivusto keskustelu ja uutisine.
Talipallo
14/05/2017
Katsokaa tarkkaan tuota kuvaa. Henkilöitten ilmeitä ja kehonkieliä. 6 yksilöä joilla ei ole mitään kontaktia toiseen. Kuva on tiivistelmä koko tuosta Oilersin kaudesta. Kertoo paljon siitä mitä Lammilla on odotettavissa tulevalla kaudella. Tosin Varishan on oikeassa roolissa ehdottomasi liigan huippua. Kysymys on pystyykö Backman paikkaamaan Variksen puutteet ja päinvastoin?
Junnu#8
14/05/2017
Jatkoaika on negatiivisuuden perikuva. Ainakin Kärpät osiossa. Ja eipäs/juupas kiistelyä. On asiallista keskustelua toki myös.
JANIINPÄ
15/05/2017
Kyllä aikanaan Turussa käydessämme Backe sai Tepsin puolelta kehuja.
Silloin aloiteltiin nykyTeepeeässän tarinaa.
Arto Kilponen
15/05/2017
Minulla on Variksesta noin ei-valmennukselliselta puolelta pelkästään hyvää sanottavaa. Mitä olen ymmärtänyt hänen valmennustavastaan, niin joukkue, jossa on valtavasti nuoria ei-valmiita-tähtiä, olisi hänelle ideaalinen. Miten hyvin tuo kuvaa LASBia, niin muut ottakoot siihen kantaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.