Erä Akatemia uuteen kauteen entistä suuremmalla kokoonpanolla

Erä Akatemian joukkue on laajempi kuin aiemmin. Kuva: Jari Turunen

Erä Akatemian joukkue on laajempi kuin aiemmin. Kuva: Jari Turunen

Miesten Divarissa pelaava Erä Akatemia julkaisi joukkueensa tulevalle kaudelle Facebook-sivullaan.

Viime kaudella joukkue menestyi hyvin runkosarjassa, ja loppusijoitus oli neljäs. Kevään pelit päättyivät kuitenkin välierissä Welhoja vastaan.

Joukkueessa pelanneet juniorit olivat mukana myös A-nuorten SM-sarjassa pelanneessa EräViikingeissä. Ryhmä oli kuitenkin liian kapea menestymään kahdessa sarjassa, joten sitä varten Erä Akatemiassa on tehty muutoksia alkavalle sesongille.

– Akatemian viime kausi sujui odotuksiin nähden hyvin ja voidaankin sanoa, että A-juniori- ja divarijoukkueen yhdistäminen oli erittäin onnistunut ratkaisu. Ainoa iso miinus oli se, että pelaajarinki oli kahteen sarjaan liian pieni, jonka takia edellisvuoden A-junioreiden mestarin kausi meni penkin alle. Ensi kaudelle joukkueen rinkiä ollaan kasvatettu, jonka myötä joukkueen iskukyky on varmasti kovempi molemmissa sarjoissa, päävalmentaja Tomi Rastas kertoi joukkuee tiedotteessa.

Uusina pelaajina mukaan liittyvät täksi kaudeksi Mikko Kauppi (Rangers), Roope Paajanen (Ruotsi), Ossi Lehtonen (ÅIF), Otto Blomqvist (Tiikerit), Leo Tikka (Indians), Kaius Toivonen (SSV), Tnakit Kayairit (SSV), Dennis Backman (SSV) ja Joona Tauriainen (SSV) sekä Otto Rissanen (SSV).

EräViikinkien junioreista nousevat mukaan Juho Mäkelä, Konsta Kupela, Roni Repo, Lauri Laine, Max Seilonen, Markus Salmi ja Juho Räsänen. Lisäksi tiedotteessa kerrottiin, että mukaan saattaa liittyä vielä muutama aikuispelaaja.

Erä Akatemia kaudella 2017-2018

Maalivahdit:
Kainulainen Santeri
Pulkkinen Sakari
Riipinen Ville
Rissanen Otto

Puolustajat:
Karhulahti Kaius
Lippojoki Aatu
Hyppönen Axel
Niinikoski Joni
Tekoniemi Matias
Mäkelä Juho
Söderström Rasmus
Saari Valtteri
Seilonen Max
Toivonen Kaius
Räsänen Juho
Mäkinen Jussi
Laitinen Patrik
Savolainen Oskari

Hyökkääjät:
Lindholm Joonatan
Kupela Konsta
Laine Lauri
Salmi Markus
Repo Roni
Niinikoski Juho
Aarela Ilmari
Nuutinen Antti
Tauriainen Joona
Tikka Leo
Lehtonen Ossi
Paajanen Roope
Blomqvist Otto
Kayairit Tnakit
Backman Dennis
Taipale Sauli
Mutanen Ilkka
Kuitunen Petri
Martikainen Miikka
Kauppi Mikko

16 comments

  1. Joonatan Lindholm tulee olemaan erittäin suuressa roolissa tulevalla kaudella, kun vielä viivaan Laitisen Patrik tulee liigan ringistä siihen alapuolelle niin kaksikko tulee tekemään järkyttävää tuhoa. Toki divarin kausi voi mennä myös erittäin surkeasti jos Naava ottaa parhaat pelaajat istumaan liigapeleihin, eihän se ensimmäinen kerta olisi, eikä myöskään ole viimeinen.

  2. Tämä Rastas on kyllä kunnioitettavan hyvä ulosmittaamaan taso valmiiksi hyvistä pelureista mutta yksi maamme huonoimmista pelaajien kehittäjistä. Tästäkin ryhmästä iso osa tulee jäämään huippulupausten hautausmaalle sinne mosanmäen alamäkeen.

  3. Ei ole Mikalla eikä Pertulla vielä mitään asiaa EräViikinkingt liigajoukkueen kokoonpanoon. Taso ei vaan riitä.

  4. Saattaa jotain löytyä. Mutta ei taida pelata missään, ainakaan kovin tosissaan.

  5. Fagerholm taisi pelata viimeisen liigakautensa 14-15.Oli juniorina lahjakas.pelasi sekä erässä että ssv joukkueessa.Jos tilastot ja pelaajatiedot kiinnostaa niin hyviä lähteitä on ainakin.nhlfinns.net ja issuu palvelussa olevat eri vuosien kausikirjat.

  6. Toki myös tämä pääkallon oma arkisto on loistava.Ja monesti kommenteista löytyy myös hyvää lisätietoa.

  7. Ei sit mennyt ihan putkeen… Yllättävän hyvä ja osuva analyysi Tipulta.