LASB hankki kaksi nuorta hyökkääjää EräViikingeistä – joukkueessa 24 sopimuspelaajaa

Joonatan Surakan peliura jatkuu LASBin riveissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Joonatan Surakan peliura jatkuu LASBin riveissä. Kuva: Juhani Järvenpää

LASB julkaisi kesäkuun ensimmäisenä päivänä ensi kauden joukkueensa pelaajarungon. Joukkoon liittyy kaksi uutta hyökkääjää, kun EräViikinkien Tuure Ailio ja Joonatan Surakka jatkavat peliuriaan Hämeessä.

Surakka, 19, juhli keväällä 2015 nuorten maailmanmestaruutta. Salibandyliigassa hän on edustanut Erää ja EräViikinkejä 20 kertaa runkosarjassa ja 12 ottelun verran pudotuspeleissä. Tehoja kevään hopeamitalistille on kertynyt kaikkiaan 4+2. Surakka on pelannut myös 14 Divarin ottelua Erä Akatemiassa. Surakan henkilökohtaisia tilastoja voit tarkastella täältä.

Ailio, 19, on ehtinyt esiintyä jo 85 (67+18) Salibandyliigan ottelussa. Sentteri on edustanut Erää sekä EräViikinkejä ja pokkasi keväällä SM-hopeamitalin toiseksi mainitun riveissä. Pisteitä näissä otteluissa on kertynyt kaikkiaan 17+11=28. Divarin pelikokemusta löytyy kahdeksan ottelun verran Erä Akatemiasta. Ailion henkilökohtaisia tilastoja voit tarkastella täältä.

Joukkueen valmennus uudistui tulevalle kaudelle, kun vetovastuun ottivat Teemu Varis ja Ray Backman.

– Meillä on nuori, taitava ja vastaanottavainen ryhmä kasassa. Lähdetään viemään Reiskan (Backman) kanssa urheilijoita eteenpäin ja auttamaan heitä matkalla kohti lajin huippua. Resepti on yksinkertainen. Pidetään hauskaa, tehdään yhdessä kovasti töitä ja huolehditaan päivittäisestä laatutasosta, kommentoi päävalmentaja Teemu Varis LASBin kotisivuilla.

LASBin uutisen voit lukea kokonaisuudessaan linkin takaa.

Hyökkääjät
Justus Kainulainen
Rasmus Kainulainen
Roope Kainulainen
Tino Nivala
Tuure Ailio
Joonatan Surakka
Vili Näveri
Joni Puolakka
Arttu Tolonen
Elmo Lavonen
Vili Ahola
Atte Savolainen
Miika Rinne

Puolustajat
Henri Vilén
Miikka Pentikäinen
Matti Korhonen
Aki Syrjälä
Juuso Mutikainen
Atte Mustjoki
Miro Hellsten
Jesse Mäkelä

Maalivahdit
Kaapo Kettunen
Wili Hämäläinen
Verneri Weckman

18 comments

  1. Seuraaja samoilla linjoilla. Riski lähteä noinkin nuorilla maalivahdeilla liigaan! Kun loukkaantumisia tulee yleensä aina. No jospa Kettunen pysyy kunnossa. Onneksi paikkaajia aina löytyy hyviä. Versus SPV ja Hannes Hannula.

  2. Mites Eräviikingit näin tyhjenee? Aro, Hyvönen, Söderling, Surakka, Ailio,… Mikään tällä kaudella pelanneista kentistä ei säily ehjänä. Mikäs juttu tää on?

  3. Aika nuori joukkue ja taitaa olla mukana myös liigan ensimmäiset 02 ja 01 pelaajat.

  4. Pari hyvää liigatason puolustajaa ei varsinaisesti haittaisi – ihan kaikkien listalla olevien puolustajien ei varmaankan ole tällä kaudella tarkoitus vielä liigapelejä pelailla….

  5. EräViikingeissä ei miehissä eikä naisissa vedetä niitä haalareita päälle vaan rekrytään muualta parhaat. Se on tullut selväksi. Nämä ulos vuodot saavat vaan vähemmän huomiota kun signattavat tähdet. Viimeistään viimeisten pelaajauutisten jälkeen Huhtimosta on tullut tämän maan epäuskottavin salibandypersoona. En sanoisi edes valmentajaksi.

  6. ERVI, onko EräViikingissä poikkeuksellisen paljon muualta tulleita pelaajia miehissä ja naisissa? Tai oikeastaan poikkeuksellisen vähän omia (Erä/SSV) kasvatteja? Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon missäkin joukkueessa on omia ja lasketaanko omaksi kasvatiksi 1, 2, 3, vai kuinka monta junnukautta seurassa pelanneet.

  7. Onnetonta näyttäisi olevan LASB:n saalis pelaajamarkkinoilla. Pari kilpailukykyistä hyökkäyskenttää mahtavat saada aikaan mutta muilla osa-alueilla tullaan kaukaa perässä. Varsinkin kokenutta osastoa tuo nippu suorastaan huutaisi. Variksella ja Backmanilla riittääkin pähkäiltävää jotta LASB jollain ilveellä välttäisi kauden päätteeksi M-Teamin kohtalon.

  8. Vallun kanssa samoilla linjoilla laiturit on hyvällä tasolla kainulaiset nivala surakka. sentterit? Onko muita kuin ailio? Ja puolustuksessa 2-3 liigatason puolustajaa. Maalivahti tilanne ok niin kauan kun Kettunen on kunnossa. Huolestuttavaa

  9. Tälle porukalle vähän lisää kokemusta niin on parin vuoden päästä taas divarin kärkijengejä!

  10. Joku Ilari Talvitien tyyppinen kaveri ainakin puolustukseen. Olisi todella hyvä saada. Ei ole kovin vanha. Kuitenkin jo kokenut liigapelaaja. Toisi myös pallollista osaamista puolustukseen. Olikohan LASB liigalla tänä keväänä try out päiviä? A ja B junnuilla oli ainakin. Lasbista Steelersiin lähteneet pelaajat olivat paha menetys. Ainakin Mäkinen ja Järvinen. No saa ainakin nuoret pelaajat vastuuta.

  11. Jos saavat pelinopeuden pidettyä ylhäällä niin tulee tuhoisaa jälkeä

  12. Hyvä siirtä erän kaksikolta, divari nähty ja liigassa Lasbin paidassa tulee todnäk runsaasti nuorten pelaajien tarvitsemaa vastuuta.

  13. Käsittääkseni Juuso asuu pääkaupunkiseudulla. Luultavasti ei jaksa reissata Lammille/Lahteen. Ei tietoa. Mutta näin luultavasti???