Divarit

Maalipyssy takaisin vaasalaisten riveihin – ”Paluu oli mielessä jo talvella”

09.06.
2017
3 Kommenttia
1
Divarit

Kari-Matti Viinamäki palaa SB Vaasan riveihin. Kuva: Ari Honkonen.

Tulevaan Divari-kauteen valmistautuvan SB Vaasan miesten edustusjoukkueen runko on nyt kasassa. Viimeisimpänä uutena pelaajana mukaan hyppää alasarjoissa vietetyn vuoden jälkeen Kari-Matti Viinamäki. Viinamäen lisäksi joukkueen puolustuspää vahvistuu viime kaudella SB Vaasa II:ssa pelanneella Iisakki Vallinilla.

Valmennuksessa Tommy Udeliuksen mittava valmennusura jää ainakin hetkeksi tauolle SB Vaasan miehissä. Udeliuksen korvaavat viime vuonna edustuksen farmijoukkue SB Vaasa Young Boysia luotsannut Teemu Hagelberg ja välivuoden jälkeen paluun penkin taakse tekevä Niko Åkerfelt, joka ottaa myös hoitaakseen joukkueenjohtajan tehtäviä.

Uusista pelaajista Viinamäki on joukkueelle tuttu useamman vuoden ajalta. Paluuajatus joukkueeseen alkoi kypsyä jo kesken viime kauden.

– Paluu oli mielessä jo talvella. Lopulta palaamiseen vaikutti moni asia; pelikaverit, kova sarja ja halu pelata – nälkä voittaa jotain. Ei ole hirveästi uralla kuitenkaan tullut saavutettua, SPV:n mukana kaksi liigapeliäkin urallaan pelannut Viinamäki kertoo.

Viinamäki ehti harjoitella joukkueen mukana toukokuun alusta, ennen kuin sopimus lyötiin lukkoon.

– Edelliseen pelaamaani kauteen verrattuna jo nyt tuntuu, että taktiseen puoleen panostetaan paljon enemmän mitä aikaisempina kausina. Se on ihan kiva ja positiivinen juttu.

Viinamäki kuvailee tulevan kauden joukkuetta taitavaksi ja nälkäiseksi.

– Aika nuori joukkue. Taidan itse olla joukkueen vanhin. Ei ole sellaistakaan tilannetta tainnut olla aiemmin omalla uralla, pelimies naurahtaa.

Viinamäen ja Vallin lisäksi nimensä paperiin viime kauden joukkueesta kirjoittivat Jesse Palmberg, Jyri Järvinen ja Tomi Luhta. Seuran junioreista Juuso Pukkinen kirjoitti kolmen vuoden sopimuksen miesten kanssa.

Lisäksi harjoitusrinkiin on nostettu pelaajia joukkueen junioreista ja farmijoukkue Young Boysista.

– Muutamaa nimeä vaille valmis nippu. Maalivahtiosasto ja puolustus ovat nyt aika lailla tässä, ellei jotain viime hetken yllätyksiä tule. Hyökkäykseen odotamme vielä muutaman nimen varmistumista, joukkueen päävalmentajana jatkava Jani Lipsanen paljastaa.

Lipsanen on erittäin tyytyväinen tulevan kauden runkoon.

– Isona juttuna on, että joukkueessa olisi tietty jatkuvuus ja pelaajilla valtava nälkä mennä eteenpäin ja kehittyä. Tällä hetkellä näyttää, että saamme sopivan sekoituksen kokeneempia pelimiehiä, joilla on vielä valtava nälkä kehittyä ja he vaativat ympäristöltään samaa.

Teksti: SB Vaasan tiedote.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
vaasan veri
09/06/2017
Vielä vähän hyökkäyspäähän vahvistusta niin alkaa olemaan kova nippu. Järvisen ja Palmbergin sopimukset tärkeitä ja koutsikin alkaa tunteen pelaajat.
hyökkäyspäähän
10/06/2017
Näyttäisi vaasa julkaisevan maanantaina yhden sopimuksen lisää. näyttää ainakin veikkausten perusteella kukon joonan paluulta spv:stä vaasaan.
Edelliselle
10/06/2017
Jos näin on, alkaa olemaan kentällinen pelaajia, joilla liiga kokemusta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.