Liigat

Mika Ahosesta EräViikinkien uusi päävalmentaja – Korsman pitää välivuoden

16.06.
2017
15 Kommenttia
5
Liigat

Mika Ahonen valmensi viime kaudella FC Helsingborgia. Kuva: perwiklund.se

EräViikingit on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Mika ”Amu” Ahosen kanssa. Ahonen seuraa tehtävässään Jyri Korsmania, joka toimi menneellä kaudella joukkueen päävalmentajana. Korsman jäi pois joukkueen valmennuksesta omasta aloitteestaan ja pitää ensi kaudella välivuoden valmennuksesta. Ahonen puolestaan luotsasi menneellä kaudella Ruotsin Superliigan FC Helsingborgia.

Ahonen on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä valmentajia kymmenellä suomenmestaruudellaan. Lisäksi vyölle on tarttunut mestaruuksia kansainvälisiltä kentiltä, kuten seurajoukkueiden Eurooppa- ja Champions cupin mestaruudet IFK:ssa ja Viikingeissä. Viimeisimpänä kruununa Ahonen oli voittamassa Suomen maajoukkueen kanssa maailmanmestaruuden joulukuussa Latvian Riiassa.

EräViikinkien manageri Kurre Westerlund onkin tyytyväinen joukkueen uuteen valmentajaan ja haluaa kiittää myös Jyri Korsmania hienosta viime kaudesta:

– Korsman teki loistavaa työtä viime kaudella joukkueen kanssa ja haluankin kiittää häntä siitä. Ahonen tuo joukkueeseen rutkasti kokemusta ja omalla osaamisellaan pitää joukkueen varmasti kilpailukykyisenä myös tulevaisuudessa. Aiomme myös tälläkin kaudella nauttia oman juniorityömme hedelmistä ja liigakartalle noussee jälleen uusia talentteja omista junioreista, Westelund lisää.

Myös EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava on tyytyväinen Ahosen valintaan:

– Todellisia huippuvalmentajia on salibandyssa vähän ja Ahonen lukeutuu ehdottomasti tähän joukkoon. ”Amu” on omalta osaltaan ollut jo vuosia lajin kehityksen kärjessä ja on ollut hienoa huomata, miten innoissaan kokenut valmentaja on päästessään tähän uuteen seuraan mukaan. Myös Korsmanin kanssa on käyty keskustelua siitä, että Jyri jatkaisi seurassa jossain pienemmässä roolissa ja yhteistyö jatkuu varmasti erinomaisena siihenkin suuntaan jatkossa.

Mika Ahonen odottaakin jo innolla tositoimiin pääsemistä uuden joukkueen kanssa.

– Vuosi Ruotsissa teki itselleni hyvää ja näki asioita vähän eri kantilta. Joukkueessa ja koko seurassa on valtavasti potentiaalia. On hienoa päästä jälleen kotimaahan ja etenkin EräViikinkeihin. Tavoitteena on viedä joukkuetta pelillisesti eteenpäin ja tiivistää yhteistyötä myös Erä Akatemian kanssa. Seuran hyvää juniorityötä pitää vaalia ja potentiaaliselle nuorille on löydyttävä tilaa myös edustusjoukkueesta, Ahonen linjaa.

Teksti: EräViikinkien tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Osku
16/06/2017
Voi paska!
Msy
16/06/2017
Loistavaa!
Fudut tuli!
16/06/2017
Eli Jyri sai tylysti potkut kun markkinoilta löytyi kovemmat meriitit omaava tarjolle.
Välivuosi = jos löytyisi joku pidemmän roolin duuni..
Jartsa
16/06/2017
Nyt voidaan sitten ottaa nimestä vihdoin Erä-alku pois. Korsman läks, suurin osa Erä-taustaisista lopettaa ja jäljellä onkin kohta enää Kurre ja Viikinkien rippeet. Hyvin onnistui Kurren "kaappaus Tapanilassa".
wtf
17/06/2017
Olipas ylläri. Korsman ilmeisesti aloitti valmentajana liian ylhäältä, joku krp sopisi paremmin. Lassik sai nyt kyllä kovan haastajan. Kuka muuten on amua menestyksekkäämpi valmentaja suomessa?
Repa
17/06/2017
Jyri lähti itse. Kysykää vaikka häneltä.
Repaa kompaten
17/06/2017
Jyri tosiaan lähti ihan omasta tahdostaan. Ei siis draaman aineksia tässä tarinassa. Matka jatkuu.
ei draamaa
17/06/2017
Sulla on Jyri tätä sopparia vielä jäljellä niin mitäs jos tehdään niin, että irtisanoudut itse ja maksetaan vaikka puolen kauden palkat.
Sjarmo
17/06/2017
Edellisellä valmentajalla ei sopparia vaan optio ensi vuodesta. Seura olisi halunnut käyttää, mutta valmentaja purki.
kulissit kaatuu
17/06/2017
Mikäli huhuihin on uskominen, niin tosiaan Korsman jätti uuden sopimuksen tekemättä, ja lähti itse vastoin seuran odotuksia. Markkinoilla ei tähän aikaan juurikaan mitat täyttäviä valmentajia ole, joten ErVillä pakkorako turvautua Amuun. Toki asian voi uutisoida ja hehkuttaa miten päin vaan, mutta näin taisi mennä tällä kertaa.
Haloo
17/06/2017
Jyri lähti onko sillä väliä lähti varmaan henkilö kohtaisten asioiden vuoksi (uskon)
Narri
17/06/2017
Eikö jokereista vapautettu viime kaudella kovan luokan koutseja (Kalinainen, Huusko jne)? Olis varmasti tehnyt kovaa jälkeä ervissä! Leikki sikseen, ammattitaitoisia koutseja ei kasva puussa, Säbässä niistä on huutava pula ja sen vuoksi ikävä tosiasia on, että kuka vaan kelpaa koutsiksi junnupuolellakin.
Niin
17/06/2017
Tyytyä Amuun on aika heikko provo! Kuitenkin menestynein valmentaja liigassa.
Jartsalle
18/06/2017
Ei ole kyllä kysessä mikään ryöstö tapanilassa kun seuran johdosta 2/3 on entisiä eräläisiä ja pienin rooli on annettu viikinkitaustaiselle. Jos jompikumpi osa nimestä tippuu niin se on ehdottomasti Viikingit
JANIINPÄ
21/06/2017
Suuta suppuun. Amu on kovimpia sällejä mitä Suomessa penkin takaa Nykkyaikojen kanssa löytyy.
Nih!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.