Liigat

Naisten ja tyttöjen SM-sarjojen tuomionjakajat tulevat tässä

26.06.
2017
5 Kommenttia
0
Liigat

Kuva: Salibandyliiga

Naisten liigaa viheltävien erotuomareiden sekä Tyttöjen SM-sarjaryhmäerotuomareiden ryhmä sarjakaudelle 2017-2018 on listattuna oheiseen artikkeliin.

RYHMÄ A:
Hirvonen Aki, Taipalsaari
Järvi Timo, Lapua
Kallioinen Sari, Oulu
Kirjonen Tom, Espoo
Kirsilä Pertti, Pietarsaari
Kirves Juhani, Iisalmi
Kokkonen Juho, Mikkeli
Linnala Iiro, Helsinki
Mäkelä Tapio, Kaarina
Sarvanko Jyrki, Ylöjärvi
Sirkka Jyrki, Espoo
Snellman Henrik, Kuopio
Timonen Tuomo, Tampere
Vuoltee Perttu, Riihimäki

RYHMÄ B:
Faqih Bilal, Helsinki
Hietanen Kalle, Vantaa
Kanerva Jussi (uusi), Aura
Maijanen Verne, Vantaa
Nahkamäki Iiro, Jyväskylä
Niskala Mona, Joensuu
Nylund Tiina, Mäntsälä
Palo Mika, Espoo
Rantanen Joni (uusi), Laitila
Reinikainen Markus (uusi), Uusikaupunki
Savolainen Antti, Espoo

Naisten Salibandyliigaa viheltävien erotuomareiden työryhmän vastuuhenkilö: Marjo Alanko

Muu työryhmä:
Flinkman Mervi
Kilpikoski Marko
Koskinen Janne
Kääriäinen Jouni
Laitinen Jarkko
Rannikko Teemu
Timonen Tuomo (erotuomareiden edustaja)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jeppe
26/06/2017
Onko oikein, että yhden SM-sarjajoukkueen valmentaja toimii samassa sarjassa tuomarina ?
Kuka...
26/06/2017
...muka?
Tsiisus
28/06/2017
Miten ihmeessä Bilal Faqih voi edelleen viheltää näitä pelejä? Tälle oisi hyvä saada perustelut, varsinkin viime kausien toilailujen jälkeen.
Hande
30/06/2017
Hää o Hesast siks pitää antaa viheltää!!
JOPAS JOTAIN
24/05/2018
Meillä joukkueet (pelaajat ja valmentajat) olivat tyytyväisiä tuomarien tasoon. Tämä ei tarkoita niitä tuomareita, joita oli kotipeleihin aseteltu, eli paikkakunnan lähialueelta tulleisiin vaan yhtälailla vieraspelien tuomarit A-tyttöjen sarjoissa, eli A-tyttöjen osalta on taas hyvä setti tuomareita, ollaanpa sitten sarjassa tai ei.

Kun verrataan aikaan jolloin tyttöjen SM oli vielä suljettu sarja, niin parannus laadullisesti on ollut huikea. Aikoinaan tasoerot olivat valtavat. Jotkut yksittäiset tuomariparit olivat hyviä ja osa peleistä mentiin selkeästi tuomaripareilla, joilla ei välttämättä ollut kokemusta sarjatasosta, joten tulkinnat ja säännöt, vaikka oikein vihellettiinkin, eivät kaikkineen osuneet pelatun sarjan hengen mukaisesti kohdalleen.

Syksyllä ratkeaa mitkä joukkueet pelaavat SM-sarjassa, eli tasaisesti onnea kaikille karsintoihin osallistuville. Olivatpa joukkueet mitkä tahansa, niin hienoa, että meillä on laadukas setti tuomareita mukana. Pidetään kiinni meidän tyttöpuolen ja naisten tuomareista. Moni tuomari on myös tässä vuosien varrella oppinut tarkemmin tuntemaan miten sääntöjä voisi/pitäisi tulkita. Oppiminen on käytännössä kaksisuuntaista, eli valmennus saa myös dialogien avulla tietoa mihin tuomarilinjoissa keskityttään. Tuomarilinjaan siis vaikuttavat mm. naisten maajoukkueen puolelta tuleva ohjeistus, mihin suuntaan tuomarointia pitäisi viedä. Eli jatketaan rakentamassa hengessä tätä kommunikointia ja unohdetaan ämä TSIISUKSET ja muut seinäruusut, jotka huutelevat niin täällä kuin katsomostakin kaikkea ala-arvoista :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.