Liigat

Naisten maajoukkuehyökkääjä siirtyy Ruotsiin – ”Nyt on on aika lähteä kokeilemaan siipiä”

10.06.
2017
6 Kommenttia
4
Liigat

Alisa Pöllänen juhli keväällä Suomen mestaruutta. Kuva: Salibandyliiga.

Classicin naiset menettävät Alisa Pölläsen Ruotsin Superliigaan hänen siirtyessään Pixbo Wallenstamin riveihin.

Pölläsellä oli halu lähteä Ruotsiin pelaamaan jo edellisellä kaudella, mutta loukkaantuminen toi muutoksia ja Alisa jäi vielä kaudeksi 2016-2017 Classiciin.

– Nyt on aika lähteä kokeilemaan siipiäni länsinaapurin puolelle. Jännittynein ja odottavaisin mielin kohti uutta ja tuntematonta, mutta tämä on jotain minkä haluan nyt tehdä ja kokea salibandyssa. Classiciin ja Familyyn jää monta ystävää ja varmasti tulee heitä ikävä ja toiveissa on paluu takaisin sitten jossain vaiheessa, Pöllänen pohtii Classicin nettisivuilla.

Pöllänen, 23, on iskenyt seitsemän Classic-kautensa aikana 108 ottelussa mainiot tehot 95+74=169 ja mitalikaapista löytyy viisi Suomen mestaruutta ja kaksi SM-hopeaa. Playoff-pelejä on kertynyt 62 ja niissä tehopisteitä 38+18=56.

Maajoukkueessa Pöllänen on tehnyt 31 ottelussa tehot 21+7=28 ja edustanut Suomea kaksissa edellisissä MM-kisoissa. Kummallakin kertaa on kaulaan lyöty hopeinen mitali.

Classicin puolelta Pölläselle toivotetaan hyvää, vaikka menetys onkin kovaa luokkaa.

– Alisa oli 16-vuotias, kun muutti rohkeasti Savonlinnasta yksin Tampereelle ja tuli meille pelaamaan. On ollut huikea seurata Alisan kasvutarinaa niin ihmisenä, kuin myös pelaajana. Jos jollekin niin Alisalle soisi nyt ehjän ja hienon kauden uusissa ympyröissä. Toivon Alisalle kaikkea hyvää ja kiitän sekä arvostan sitä, että on ollut mahdollisuus valmentaa häntä useamman vuoden ajan seurajoukkueessa ja jatkuuhan yhteistyö vielä maajoukkueessa, kommentoi Irina Peltola naisten liigajoukkueesta Classicin nettisivuilla.

Pixbon päävalmentaja Per Tjusberg puhkuu intoa saadessaan Pölläsen kaltaisen pelaajan joukkueeseensa.

– On jännittävää päästä työskentelemään Alisan kaltaisen pelaajan kanssa. Olen seurannut häntä Suomen maajoukkueessa viime vuosina ja hänellä on avut kehittyä maailmanluokan pelaajaksi. Hänen tuo tekniikallaan, luovuudellaan ja maalivainullaan uusia ulottuvuuksia hyökkäyspeliimme, Tjusberg kertoo Pixbon tiedotteessa.

Linkit:
Pixbon tiedote aiheesta
Classicin tiedote aiheesta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Huuto
11/06/2017
Hyvä kesä alle ja lentoon!
Ruotsissa jokainen peli on fyysisesti kova ja sieltä saa paljon uutta taskuun, kun joskus palaa takaisin Suomeen! Tsemppiä ja toivotaan, että kroppa pysyy kasassa!
TeeJii
11/06/2017
Hieno ratkaisu Aliisa. Voi kun uskaltaisivat muutkin naiset (etunenässä Rantala ja Alangot) seurata perässä, niin saatais naisten tasoa Suomessa nostettua entisestään. Ruotsissa sarja kuitenkin paljon kovempi kuin Suomessa, jossa ei ole kuin yksi varteenotettava voittajasuosikki.
Analyytikko
12/06/2017
Ymmärrän sen, että naisten (maajoukkue)tasoa saadaan nostettu sillä, että parhaat siirtyvät ulkomailla, mutta Suomen naisten liigatasoa se ei nosta. Edelleenkin liigan kannalta on parasta se, että parhaat pelaavat siellä.
fakta
12/06/2017
Kyllä naisten liigan taso on jo nähty esim . viimeisen 5 vuoden aikana, Yks pitää tarvittaessa tasonsa ja muut menee rytinällä alaspäin. Kyllä asia taitaa olla niin et nuorten( ja muutama kokenutkin pelaaja) kannattaa lähtee kokeileen ruotsin taso jo kokemuksena . Kyllä suomen liigassa pystyy vetää viä yli kolmikyppisenäkin jos halua löytyy. Nytkin luopu pari joukkuetta ja pelko on et ensvuonna putki jatkuu.
fani
12/06/2017
Bussikuski kuvissa. Ai että <3 *huutonauru*
Pomo
13/06/2017
Bussikuskit on oikeasti tärkeitä niille joukkeille joilla pysyy sama kuski läpi pitkän kauden jolloin reissataan bussissa ympäri Suomea

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.