Liigat

Nyt se on varmaa – Ville Lastikka palaa Steelersiin

15.06.
2017
10 Kommenttia
5
Liigat

Ville Lastikka (keskellä) teki maajoukkuedebyyttinsä keväällä. Kuva: Salibandyliiga.

Hämeenlinnan Steelers julkaisi tänään joukkueensa kaudelle 2017-18. Mukana on kolme uutta sopimuspelaajaa, joista kahdesta Pääkallo.fi uutisoi jo aiemmin viikolla.

Steelersin miesten pelaajarunko jatkaa lähes kokonaisuudessaan. Aiemmin uutisoidun, LASBista siirtyvän nelikon – Pasi Järvinen, Jarno Mäkinen, Elmeri Saukkonen ja Julius Aaltonen – lisäksi uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Ville Lastikka, Markus Sipronen sekä Antti Aarnio.

Juuri U23-maajoukkueen valmennukseen nimetyllä päävalmentaja Jussi Sihvosella on ollut mukava kevät.

– Olemme päässeet rakentamaan joukkuetta rauhassa ja etsineet target-hankintoina muutamia vahvistuksia. Olen iloinen että Steelers joukkueena ja organisaationa on herättänyt laajalti kiinnostusta.

Joukkueeseen on saatu laajuutta ja myös omat juniorit kolkuttelevat liigakenttien ovia.

– Meillä on kilpailukykyinen ja laaja rosteri, jossa on mukava kilpailutilanne pelipaikoista. Lisäksi saamme tarvittaessa nostettua omista ASM-junioreista tulevaisuuden pelaajia rinkiin. Uskon että tulevalla kaudella nähdään pelirohkea ja tiivis joukkue joka liputtaa yhteistyösalibandyn nimeen. Hyvä kutina tulevasta, päättää Sihvonen.

Markus Sipronen palaa Teräsmiehiin yhden RSS Pantherissa (2 div.) vietetyn vuoden jälkeen. Viekas hyökkääjä ehti iskeä debyyttikaudellaan Divarissa mukavat tehot 26+25. Taitavalla mailankäsittelyllään yleisöä ihastuttanut Sipronen tuo päävalmentaja Sihvosen mukaan paljon joukkueeseen.

– Markus on oman ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia, joka on erittäin taitava ja urheilullinen. Tulee varmasti yllättämään monta henkilöä alkavalla kaudella. Erittäin iso vahvistus meille, todella monikäyttöinen pelaaja.

Antti Aarnio on uusi tuttavuus hämeenlinnalaiselle salibandy-yleisölle. Yhteensä 74 ottelua Erän ja Indiansin paidassa pelannut Aarnio siirtyy hämeenlinnaan pääkaupunkiseudulta Indiansin paidasta. Viime kausi espoolaisten paidassa tuotti tehot 4+7.

– Antti on ollut Erän liigaryhmässä 3 vuotta ja kokemusta löytyy myös nuorten maajoukkueesta sekä viime kaudelta Indiansista. Voitti minun Erä kaudella A-nuorten pudotuspelien pistepörssin ja kanssani suomenmestaruuden. Right-puolen snaipperi joka näkee myös kentän hyvin. Haastaa ahneesti ja tuo meille hyvin vaihtoehtoja myös ylivoimalle. Tulevaisuuden huippupelaaja, kehaisee Sihvonen.

Ville Lastikka, 21, ehti iskeä kolmen Divari-kauden aikana Steelersille pudotuspelit mukaan lukien hurjat tehot 112+66. Lopen LFT:n kasvatti siirtyi kesällä 2016 Sveitsin pääsarjaan SV Wiler Ersigenin riveihin ja pelasi siellä nousujohteisen kauden. Runkosarja tuotti tehot 25+13 ja pudotuspeleissä meno yltyi tuloksena mestaruus ja pudotuspelien pistepörssin kärkisija tehoilla 14+12.

Sveitsistä käteen jäi mestaruuden lisäksi paljon kokemusta.

– Sveitsistä lähdettiin hakemaan kokemuksia ja kokemuksia saatiin. Peli siellä on hieman fyysisempää ja ehkä nopeampaakin, mutta pelaajien taitotason arvioisin olevan täällä puolestaan parempi, kertaa Lastikka.

Omien pelien lisäksi mies ehti seurata myös Steelersin ensimmäistä liigakautta.

– Kyllä sitä tuli aina tulokset matsien jälkeen tarkistettua ja muuta. Hieno nousujohteinen kausi joka näytti mukavasti joukkueen potentiaalin. Kausi antoi hyvän suunnan koko seuralle, nyt lähdetään hyvältä pohjalta tavoittelemaan vielä enemmän.

Hämeenlinnaan palasi myös Lastikalle hyvin tuttu, mutta suurelle yleisölle ehkä tuntemattomampi Markus Sipronen.

– Make on yksi taitavimmista pelaajista kenet tiedän. Erittäin taitava ja lajinopea, kokonaisvaltainen pelaaja, kehuu Lastikka pitkäaikaista joukkuetoveriaan.

Lastikkaa vietiin hallikäytävien huhuissa kesän aikana sinne sun tänne.

– Vähän kliseistä ehkä sanoa, mutta kokonaispaketti ratkaisi. Minulle on tärkeää, että nautin pelaamisesta ja aina näissä päätöksissä pitää suhteuttaa myös henkilökohtainen elämä mukaan kuvioon.

Päävalmentaja Sihvonen on luonnollisesti tyytyväinen, että joukkuetta vahvistaa maajoukkuetason hyökkääjä.

– Villeä ei vahingossa ole tituleerattu koko siirtomarkkinoiden mielenkiintoisimmaksi nimeksi. Debytoinut jo miesten maajoukkueessa ja edustaa tulevaisuuden huippua Suomessa. Todella taitava, röyhkeä ja tehokas. Johtava pelaaja meille.

– Meidän manageri Mika Koskinen on tehnyt Villen ja koko jengin kohdalla ison päivätyön ja ansaitsee ison kiitoksen. Mikan rooli Villen kotiinsaamisessa on ollut ratkaiseva, kiittelee Sihvonen.

Steelersin sopimustilanne (suluissa viime kauden seura, jos ei Steelers)

Maalivahdit
Tomi Aaltonen
Pasi Järvinen (LASB)

Puolustajat
Jarno Mäkinen (LASB)
Teemu Metsälä
Jere Liljenbäck
Samuli Grönfors
Andris Blumbahs
Janne Ijäs
Lauri Viitala
Olli Jaakonsaari
Valtteri Niemi
Roope Grönholm

Hyökkääjät
Ville Lastikka (SV Wiler-Ersigen)
Nico Jonaeson
Markus Sipronen (RSS Panthers)
Iiro Nurminen
Timo Johansson
Aleksi Kulmala
Antti Aarnio (Indians)
Aleksanteri Ihalainen
Axel Cedercreutz
Daniel Megyaszai
Elmeri Saukkonen (LASB)
Julius Aaltonen (LASB)
Miiro Maunula
Timo Kankaanpää
Teuvo Kinnunen

Toimihenkilöt
Jussi Sihvonen, päävalmentaja
Petri Torni, valmentaja
Juuso Aho, fysiikkavalmentaja
Janne Juppo, fysiikkavalmentaja
Juha Kauppinen, katsomovalmentaja/tilastot
Kimmo Kokko, henkinen valmentaja
Mika Koskinen, manageri

Teksti: Steelersin tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Tre
15/06/2017
Jaahas. Melkeinpä salibandyliigan mielenkiintosin joukkue
Ihan ok
15/06/2017
Joukkue, mutta ei Lastikka yksin kentällä ihmeitä tee. Tuskin muutenkaan ihmeitä joukkue tekee. Sija 8-14 tulossa.
Junnu#8
15/06/2017
Jos ei tule loukkaantumisia avainpelaajille. Niin lähellä pudotuspelejä. Jalkaa ainakin joukkueella riittää.
16/06/2017
Onkos tuo Lastikka nyt ammattilainen?
Jossain huhuissa on ollut menossa opiskelemaan Liikunnalle Jyväskylään.
Jos sinne päätyy, niin tuskin liittyy reissaaviin säbäilijöihin jotka asuvat Jyväskylässä.
Vai voiko opiskella etänä?
Nuorissa voimaa
16/06/2017
On kyllä mielenkiintoinen nippu. Vähän liioteltuna ei riitä lahjakkaat juniorit sormilla laskettavaksi. Varmasti kauden aikana herää kysymys miten miellyttää kaikkia?
Hämeestä
16/06/2017
Nuorissa on voimaa on kyllä oikeassakin tuosta , että miten saa pidettyä kaikki tyytyväisenä.
Näyttää olevan viisi kentällistä, joista U23 ikäsiä taitaa olla kolme kentällistä. Taitaa vielä niistä suurimmalla osalla olla potenttiaalia vaikka mihin.

5-10 pelaajaa joutuu hakemaan peli tuntumaan 2-divarin steelerssistä. Eli taitaa sisäsuomen 2 divari lohkossa olla ainakin yksi hyvä joukkue. Kahdeksan taitaa olla a-junnu ikäsiä , että ihan mukava joukkue tulee sinnekkin.

Miesten liigaan vahvistuksia on tullut hyökkäykseen ja puolustukseen, kun ottaa huomioon sen että joukue on vuoden valmiimpi viime kautta. Runko on pysynyt kokonaisuudessa kasassa ja viime kauteen lähtö oli ns nollasta. ( edellisen valmentajan jäljiltä )

Viime kausi maaottelu tauon jälkeen Steelers keräsin viidenneksi eniten pisteitä. Ensi kauteen lähtiessä sijat 3-6 haarukassa.

Hyvältä näyttää nyt ja tulevaisuuskin . Kun saadaan vaan pidettyä kaikki tyytyväisenä ja peleillä.
Julrs
17/06/2017
Metsälä Jonesin ja Laatikko samaan kenttään niin saa liigan kovimman ykköskentän. Haastaa kenet tahansa Classicin kanssa loppuottelussa nähdään. Ja kolmikko jos hieman nostaa tasoa niin voitto 5 maalin erolla ja Suomen mestaruus...
Stele
17/06/2017
Erittäin kova nippu jossa valmennus ja pelaajat ovat liiga tasoa.
Teräs
17/06/2017
Yksi puolustaja ja yksi sentteri niin on top 5 materiaali
Jppe
18/06/2017
Hätösen soppari kun vielä jukistetaan niin sit on porukka koossa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.