Liigat

Oululaisjoukkue luottaa omiin junioreihin – ”Pelaajat ymmärtävät mitä menestyminen pääsarjatasolla vaatii”

24.06.
2017
1 Kommentti
0
Liigat

SSRA julkaisi ensi kauden joukkueensa. Kuva: Salibandyliiga.

Naisten Salibandyliigassa pelaava Rankat Ankat on valmistautunut tulevaan kauteen jo toukokuun alusta saakka. Nyt oululaisjoukkue on julkaissut kokoonpanonsa kokonaisuudessaan.

Solmitut pelaajasopimukset ovat kaikki kaksivuotisia ja valmennukselle seura viilasi pitkäjänteiset kolmen vuoden sopimukset.

Viime kauden joukkueesta Emmi Niemelä lähti Sveitsiin, Henriikka Keinänen ja Sara Aaltonen siirtyivät Kooveen paitaan, Hanna-Mari Uimonen SB-Pron rosteriin ja Jannica Hagström pelannee alasarjoissa tulevalla kaudella. Lisäksi osa viime kauden liigajoukkueesta jatkaa seuran kakkosdivarijoukkueessa.

Tulijapuolella on pääasiassa omia junioreita, joista osa harjoitteli jo viime kaudella edustusjoukkueen mukana. Nämä kuusi pelaajaa ovat Elli Kylmäluoma, Julia Kaan, Janni Häkkinen, Siiri Puranen, Emilia Ollikkala ja Ella Karppinen. Lisäksi Rankat Ankat nosti kakkosdivarijoukkueestaan maalivahti Laura Annanpalon liigajoukkueen mukaan. Kokoonpanoon saattaa seuran tiedotteen mukaan tulla vielä lisäyksiä, kunhan muutamien pelaajien koulupaikat selviävät.

SSRA:n valmennus meni uusiksi kokonaisuudessaan. Uutena päävalmentajana aloittaa Arttu Arffman ja apuvalmentajana toimii Juha Ollikkala. Arffman on valmentanut kolme edellistä kautta Kuopion SB Welhojen poikajunioreita ja Ollikkala puolestaan valmensi viime kaudella Rankkojen Ankkojen B-tyttöjä.

– Mielenkiintoisen projektin alku on nyt menossa ja hienoa lähteä rakentamaan Ankkojen tyttö- ja naissalibandya liiganaisten valmennuksen kautta. Olen otettu, kun minut haluttiin tänne valmentamaan ja rakentamaan seuran toimintaa pitkäjänteisesti. Joukkue vaikuttaa hyvin sitoutuneelta ja pelaajat ymmärtävät mitä vaatii menestyminen pääsarjatasolla, Arffman kommentoi.

– Pelasin itse vuodet 2002-2014, korkeimmillaan liigatasolla ja valmennuskokemusta on karttunut monipuolisesti eri-ikäisistä poika- sekä tyttöpuolelta. Seuraavan kolmen vuoden aikana on tarkoitus kouluttautua valmennuspuolella mahdollisimman pitkälle, Arffman jatkaa SSRA:n tiedotteessa.

Arffmanin tavoite on luoda SSRA:lle monipuolinen harjoituskulttuuri.

– Koska olen uuden sukupolven valmentaja, valmennustyylini on pelaajalähtöinen ja tällä tavalla uskon tuovani joukkueelle monipuolisen harjoituskulttuurin sekä modernin pelitavan.
Tavoitteena on kehittää ensisijaisesti pelaajia urheilijoina ja pelaajina. Suurin tavoite on saada pelaajat ajattelemaan toimintaansa niin kentän sisä- kuin ulkopuolella ja sitä kautta kehittymään itseohjautuvasti.

Sopimuspelaajat:
Ella Karppinen MV
Krista Määttä MV
Laura Annanpalo MV
Sara Leinonen MV
Elli Kylmäluoma
Emilia Järvinen
Emilia Ollikkala
Essi Ronkainen
Hanna Niemelä
Janni Häkkinen
Jonna Virkkunen
Julia Kaan
Katja Nättilä
Laura Liimatta
Liinu Koivisto
Linnea Muraja
Lotta Wikstedt
Paula Salmijärvi
Riina Baer
Saara Männikkö
Sanna Risteli
Siiri Puranen
Sofia Lappalainen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Tämä uutinen ei koskaan mahtunut "etusivulle"..
27/06/2017
..uusien uutisten sekaan vaan löytyy ainoastaan "liigat"-välilehden alta. Olenko ainoa jolle näkyy näin?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.