Liigat

Salibandyliigan otteluohjelma on julkaistu – valmistui poikkeuksellisen ripeästi

30.06.
2017
15 Kommenttia
0
Liigat

Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan otteluohjelma kaudelle 2017-18 on valmis. Salibandyliiga alkaa viiden ottelun kierroksella sunnuntaina 17. syyskuuta.

Miesten Salibandyliigan otteluohjelma 2017-18 kokonaisuudessaan löytyy floorball.fi-sivujen tulospalvelusta ja pdf-liitteenä täällä.

Syyskuussa alkavan Salibandyliigakauden otteluohjelma valmistui poikkeuksellisen ripeässä aikataulussa.

– Otteluohjelma saadaan julkaistua viime kausia aikaisemmin. Tämän on mahdollistanut huolellinen suunnittelutyö. Ensimmäinen luonnos oli joukkueilla hyvissä ajoin saatavilla. Muutokset ohjelmaan on tehty joukkueiden kesken hyvässä yhteisymmärryksessä ja tästä kuuluu kiitos kaikille liigajoukkueille, kertoo otteluohjelman laatinut Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen.

Valtaosa viikonloppupelejä

Haasteen ohjelman tekoon tuo se, että liigajoukkueiden käyttämien urheiluhallien käyttäjäkunnassa on useita muidenkin lajien edustajia, joiden toiveet halleja hallinnoivien tahojen on huomioitava.

– Otteluohjelman rakentaminen käy sudokun ratkaisemisesta sillä erotuksella, että ei ole olemassa yhtä ja ainoaa oikeaa ratkaisua. Kompromissejakin on jouduttu tekemään. Liigaohjelman suunnittelussa on otettu huomioon luonnollisesti joukkueiden halliesteellisyydet, mutta myös joukkueiden toiveet kotiotteluiden ajankohdista, Vehniäinen valottaa.

Alkavalla kaudella n. 60 % otteluista pelataan viikonloppuisin, mutta myös arki-iltoina.

– Eri paikkakunnilla yleisö löytää tiensä paremmin paikalle eri viikonpäivinä ja sen vuoksi otteluita pelataan kaikkina viikonpäivinä painottuen toki viikonloppuihin, kilpailupäällikkö Vehniäinen jatkaa.

Tapahtumaottelut, Classic-TPS Singaporessa ja liigan cupkierros

Myös isojen areenoiden tapahtumaotteluita on luvassa aiempaa enemmän. Näitä tullaan pelaamaan normaalista poikkeavissa halleissa. Tarkempaa tietoa tapahtumaotteluista on luvassa elokuun aikana.

Oman mausteensa otteluohjelmaan tuo lokakuun lopussa pelattava 7. runkosarjakierros, joka on samalla liigan cupkierros. Silloin sarjapisteiden ohella panoksena ottelupareissa on Suomen cupin seuraavalle kierrokselle pääsy. Salibandyliigan joukkueet tulevat mukaan samanaikaisesti cupin 5. kierrokselle. Tämä käytäntö liittyy uudistuvaan Suomen cupiin, johon osallistuvat kaikki 14 Salibandyliigajoukkuetta.

Ensimmäistä kertaa Salibandyliigan historiassa yksi sarjaottelu pelataan Suomen rajojen ulkopuolella, kun marraskuun 18. päivä Classic ja TPS kohtaavat Singaporessa.

Runkosarja päättyy lauantaina 10.3.2018 ja kolmannen kerran pelattava Superfinaali on vuorossa huhtikuussa.

Salibandyliigan 2017-18 avauskierroksen ottelut
Su 17.9. 16:00 EräViikingit – Happee, Energia Areena
Su 17.9. 17:00 SPV – Koovee, Seinäjoen Urheilutalo
Su 17.9. 18:00 Classic – LASB, Tampere Areena
Su 17.9. 18:00 OLS – SalBa, Kastelli
Su 17.9. 18:00 Steelers – TPS, Elenia Areena

Salibandyliigan cupkierros 29.-30.10.2017
Su 29.10. 16:00 EräViikingit – OLS, Energia Areena
Su 29.10. 17:00 Salba – Steelers, Rauman kauppaoppilaitos
Su 29.10. 18:30 Happee – TPS, Jyväskylän monitoimitalo
Su 29.10. 18:30 Koovee – Nokian KrP, AutoCenter Areena
Su 29.10. 18:30 SB Welhot – Classic, Kuopiohalli
Su 29.10. 18:30 SPV – Indians, Seinäjoen Urheilutalo
Ma 30.10. 18:30 Oilers – LASB, Tapiolan Urheiluhalli

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Arto Kilponen
30/06/2017
Tästä kyllä pisteet Salibandyliigalle! Mielenkiintoinen pari maaliskuussa, kun on peräkkäisinä päivinä vieraspelit Seinäjoella ja Oulussa. Kilometrejä säästyy, pitää vain yöpaikka järjestää.
Arto Kilponen
30/06/2017
Linkki PDF:ään on joko rikki tai sitten en osaa käyttää sitä.
Junnu#8
30/06/2017
Itellä PDF linkki toimi moitteetta.
Arto Kilponen
30/06/2017
Nyt se toimii minullakin.
Arto
30/06/2017
Osta teltta, niin ei jatkossa tarvii yötä myöden ajella miltään reissulta kotiin :-)
Tarkkailija
30/06/2017
Tämä on ehdottomasti hyvä uutinen.
Tapahtumat
30/06/2017
Mitkä on otsikossa mainittuja tapahtumaotteluita?
Vastaus
30/06/2017
"Myös isojen areenoiden tapahtumaotteluita on luvassa aiempaa enemmän. Näitä tullaan pelaamaan normaalista poikkeavissa halleissa. Tarkempaa tietoa tapahtumaotteluista on luvassa elokuun aikana."

Lukee tekstissä, kunhan sen viitsii lukea ajatuksella!
Arto Kilponen
01/07/2017
Onkohan Espoon jäähalliderbylle luvassa jatkoa? Tiedänn, että toiveissa oli, mutta otteluohjelman mukaan näin ei ole.
Get your documents written perfectly
01/07/2017
<strong>Best Editing Service</strong>

The amount of written content has been growing exponentially recently, and it's no wonder. For students, writing is an inseparable part of college and university assignments; for businesses, online publishing is a way to reach customers. The need for…
Katsoja
04/07/2017
Yle julkisti juuri että palloilusarjojen avaukset nähdään tv:n kautta niin että edellisen kauden finaalijoukkueet avaavat kauden.
Salibandyliigan avaus taitaa olla poikkeus, valitettavasti? Eräviikingit avaa kauden Happeeta vastaan ja Classic Lasbia vastaan.
Nyt on kuitenkin hyvä mahdollisuus nostaa salibandyn näkyvyyttä kun yle on päättänyt panostaa myös palloilulajeihin.
Toivottavasti säbäliigan päättäjän on aktiivisia myös kesällä kun nyt päätetään ensi kauden tv- ohjemista.
Jonsku
04/07/2017
Tulevan kauden jälkeenhän salibandy putoaa Ylen valikoimasta. Vain yksittäiset finaalit (superfinaali tai cup-finaali) näkyvät sen jälkeen. Tämänhän Yle on jo uutisoinut. Syy on se, että Yle osti hiihtolajien mc-oikeudet ja niitä näytetään jatkossa. Siis syksystä 2018 alkaen. Nyt pitäisi siis löytää kokonaan uusi tv-kanava ensi talven aikana.
Osku
04/07/2017
Itseasiassa tämä on vaan hyvä uutinen. Liigan katsojamäärät eivät ole kasvaneet sinä aikana, kun pelejä on Ylestä tullut. Nyt olisi hyvä mahdollisuus saada koottua yhteen tämä nykyinen pirstaleinen lähetyskenttä. Siirretään kaikki lähetykset yhteen paikkaan, vaikka Fanseatille, eikä lähetetä niitä siellä sun täällä (nykyisin Yle, Fanseat, ISTV ja Veikkaus). Samalla liitto voisi streamata halvalla vaikka omalla Youtube-kanavalla joitain juniorien pelejä, kuten tehtiin joskus ennen vanhaan.
Katsoja
04/07/2017
Oskun kanssa samaa mieltä.
Ylen kanssa on jouduttu nöyrtymään liian usein katsojien kannalta huonoihin lähetysaikoihin.
Fanseat on hoitanut kohtuullisesti suorat lähetykset asiantuntevilla selostuksilla. Parannettavaa on kuvauksessa, toivotaan että investoivat tekniikkaan.
Salibandyliiga voisi panostaa sponssoreiden kautta vaikka ennakkostudioon.
Yksi kanava siis riittää kun sen hoitaa ammattimaisesti.
Analyytikko
25/07/2017
Milloinkohan mahtaa naisten liigan otteluohjelma olla selvillä...
Seppo
17/09/2017
Oskun kanssa samoilla linjoilla. Kaikki lähetykset samasta paikasta. Ettei tarvitsisi maksaa kaikista eri paikoista nähdäkseen pelejä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.