Suomen Cupin uudistus toimi – mukaan ennätysmäärä joukkueita

TPS juhli viime kaudella naisten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Mika Hilska

TPS juhli viime kaudella naisten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Mika Hilska

Uudistuva TEHO Sport Suomen cup on saanut erinomaisen vastaanoton salibandyjoukkueiden keskuudessa. Määräaikaan mennessä miesten cupiin ilmoittautui mukaan peräti 151 joukkuetta. Myös naisten Suomen cupissa on mukana joukkueita lähes kolmannes enemmän kuin viime kaudella, yhteensä 27.

Miesten osalta lukema on Suomen cupin historian kaikkien aikojen joukkue-ennätys. Edellinen ennätys on kaudelta 2008-09, jolloin mukana oli 142 joukkuetta.

– Luonnollisesti vastaanotan ilolla sen, että joukkueet ovat lähteneet innolla uusiutuneeseen Suomen cupiin. Muutokset sarjajärjestelmässä tekevät tulevan kauden cupista erityisen mielenkiintoisen. Isoa osaa cupin uusiutumisessa näyttelee joukkueiden aktiivisuus ja erityisesti arvostan pääsarjajoukkueiden panosta Suomen cupin kehittämisessä, kiittelee Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Jyrki Paajanen.

Miesten Salibandyliigan ja Divarin joukkueille Suomen cupiin osallistuminen kuuluu nyt sarjaohjelmaan. Huomionarvoista on se, että mukaan ilmoittautuivat myös kaikki kymmenen naisten Salibandyliigan joukkuetta.

– Erityismaininnan ja kiitoksen haluan antaa naisten Salibandyliigan joukkueille, jotka kaikki ilmoittautuivat mukaan Suomen cupiin, vaikka osallistumisvelvoitetta ei miesten pääsarjajoukkueiden tapaan ollut, Jyrki Paajanen iloitsee.

Naisten TEHO Sport Suomen Cup käynnistyy turnausmuotoisilla kierroksilla 2.-3.9. (1. kierros) ja 16.-17.9. (2. kierros). Kolmannesta kierroksesta lähtien Cup etenee arvotuin otteluparein aina voittajan selvitessä jatkoon seuraavalle kierrokselle. Naisten cupin alkukierrosten lohkojaot löytyvät täältä.

Miesten Suomen cup starttaa niin ikään alueellisilla kierroksilla. Näiden osalta sarjajärjestelmiä ja otteluohjelmia laaditaan parhaillaan. Joukkueet pelaavat ensimmäiset kolme-neljä kierrosta alueellisilla kaavioilla eteläisellä, itäisellä, läntisellä ja pohjoisella alueella. Alueiden järjestelmät ja ohjelmat valmistuvat tämän ja ensi viikon aikana ja päivitetään Salibandyliiton nettisivujen cup-osioon.

Salibandyliigan ja Divarin cup-kierrosten otteluparit löytyvät viime viikolla julkaistussa uutisessa.

Teksti: Salibandyliitto

2 comments

  1. Kun verrataan muihin palloilulajeihin niin Teho Cup taitaa olla suosituin aikuisten sarja Suomessa?
    Yli 3000 pelaajaa ja 151 joukkuetta. Jalkapallossa miesten cupissa nyt vain n. 80 joukkuetta.
    Hyvä Säbä!