Liigat

Video: ”Kaikkien aikojen nousu” – SPV:n ihmetemppu nosti salibandyn kansan huulille

29.06.
2017
3 Kommenttia
3
Liigat

Kuva: Juha Käenmäki

#Takaisinheittotorstaissa käydään tällä kertaa läpi yhtä salibandyhistorian erikoisimmista tempuista. Asia nousi esille juttusarjan viime viikon artikkelissa, kun Jarno Ihme muisteli tapausta haastattelussa.

SPV-Erä-pelin viimeiset viisi minuuttia olivat jotain ainutlaatuista urheiluhistorian saralla.

– Ehkä sen voi myös mainita, kun noustiin syksyllä 2015 Erää vastaan 0-6-tappioasemasta tasoihin. Itse pelasin kyllä todella huonon pelin silloin. Silloin se ei paljoa naurattanut, mutta sitten kun on katsonut sitä myöhemmin Youtubesta, niin onhan se hienoa kuinka jätkät takoivat maaleja, Ihme kertoi haastattelussa erikoisimmista salibandymuistoistaan.

Salibandyn saralla edesmennyt Tapanilan Erä johti 18.10. 2015 pelattua miesten Salibandyliigan runkosarjan ottelua maalein 0-6, kun otteluaikaa oli jäljellä enää viisi minuuttia. SPV:n avausmaali syntyi Ville Kuuselan toimesta ilman maalivahtia ajassa 55.56 ja siitä eteenpäin koettiin ennennäkemätön kimara.

57.58 2-6 Mikko Kohonen (im)
58.56 3-6 Kuusela (im)
59.15 4-6 Petri Hakonen (im)
59.30 5-6 Kuusela (im)
59.40 6-6 Kuusela (im)

Täten kuuden maalin kiriminen vei kaikkiaan 3 minuuttia ja 44 sekuntia. Neljän maalin Kuusela rikkoi kaksi Salibandyliigan runkosarjan ennätystä. Nopeimmat kolme maalia syntyivät 44 sekunnissa ja nopeimmat neljä osumaa syntyivät tuon koko kimaran ajanjaksolla. Jatkoajalla ei nähty lisämaaleja ja 6-6 jäi lopulliseksi tulokseksi.

Tavallisen runkosarjapelin supernousu lävähti hetkellisesti niin sanotusti kaiken kansan huulille ja ottelua hehkutettiin isoissa medioissa kuten vaikkapa Ylellä. Salibandyliigan julkaisema video kimarasta on kerännyt tähän päivään mennessä kaikkiaan 490 000 katselukertaa. Siitä on tykätty yli 7500 kertaa, sitä on jaettu 1651 kertaa ja kommentoitukin 427 kertaa.

Hyvänä vertauksena voisi pitää sitä, että Suomen viime joulukuun MM-juhlista julkaistua videota on katsottu ”vain” 42 000 kertaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Valmrntaja
29/06/2017
Oli kyllä maailman huonointa valmennusta tuossa tilanteessa ei ottanut edes aikalisää missään kohtaan
Timo
01/07/2017
Sanonattikin on selvää että tämä loisto suoritus tehtiin Exelin loistavilla mailoilla
tropikaali
01/07/2017
Hyvä että jätät sanomatta, SPV tais pelata Realstickillä vielä tuolloin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.