Liigat

Happee satsaa jatkossa yhä vahvemmin pelaajien koulutukseen ja työllistymiseen

10.07.
2017
14 Kommenttia
9
Liigat

Kuva: Esa Jokinen

Keskisuomalainen kertoi viime viikolla Happeen ja Play4Everin yhteistyöprojektista. Projektin myötä jokaiselle Happeen pelaajalle aiotaan ensi syksystä eteenpäin tarjota joko koulutusta tai työtä, jota he voivat suorittaa pelaamisen ohella.

– Aiemmin seurassa on ollut pelaajia, joilla ei työttöminä ole ollut elämässään mitään muuta kuin salibandy. Päämäärättömyyden seurauksena on nähty valitettavia elämänhallintaongelmia, joiden syntymisen me tahdomme tulevaisuudessa estää. Haluamme pitää huolta pelaajistamme paitsi kentällä, myös sen ulkopuolella, Happeen toiminnanjohtaja ja A-junioreiden valmentaja Pasi Kotilainen kertoi Keskisuomalaiselle.

– Kyseessä on uudenlainen tapa suorittaa opintoja ja tehdä töitä urheilun ehdoilla. Happee näyttää nyt suuntaa muille urheiluseuroille, sanoivat Play4Everin Mikael Hirvi ja Petri Heinonen.

– Käytännössä Happeen pelaajat tekevät erilaisia projekteja seuralle sekä sen yhteistyökumppaneille. He tienaavat rahaa, saavat työkokemusta ja rakentavat omaa ammatillista verkostoaan. Näyttöjen myötä he myös voivat suorittaa koulututkintoja omassa luonnollisessa toimintaympäristössään, Hirvi avasi kuviota lisää.

Lue lisää Keskisuomalaisesta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Peukkua
11/07/2017
Tälle!
Katsoja
11/07/2017
Hienoa ja arvokasta työtä, hatun noston paikka !
Jonninmoinen friikki
11/07/2017
Iso peukku Happeelle!
Moi
11/07/2017
Eiköhän ne pelaajat oo iha ite halunnu olla työttömiä et sais vaan pelata......
hgfgy
11/07/2017
Hienoa.Moille sanoisin että kommenttisi on puolitotuus.Niin kauan kun suomessa tälläkään lajilla ei pelaamalla suoraan elä niin on oltava myös opiskelua ja työtä.
Moi
11/07/2017
Hgfgy:lle työtön tienaa enemmän kuin opiskelija ja jossei ole sen kummempaa koulutusta on kannatavampaa jäädä kotiin ja treenailla kuin mättää paskaa melkein samalla palkalla kuin mitä saisi työttömyystuilla. Maamme kirous. En usko että monikaan pelaajista haluaa töihin tai kouluun.
hgfgy
11/07/2017
Onhan se näinkin kuin moi sanoi.Kaikilla ei ole lukupäätäkään jotta pääsisi tulevaisuudessa hyväpalkkaisiin töihin.Taita jääkiekon sm liiga olla ainoita sarjoja jossa edes osa elää pelaamisella Suomessa. Salibandyssäkin on se ongelma että pelaajat uhraavat siihen paljon aikaa,työtä ja tarvitaan myös lahjakkuutta.Silti harva saa siitä millään muotoa suoraan elantoa.Ja jotain pitäisi tehdä uran jälkeenkin.
Höpöhöpö
11/07/2017
Juttuja moitellaan.
Sjarno
12/07/2017
Hämmästyttävää, että täällä puhutaan uhratusta ajasta ja lahjakkuudesta... Lajissa, jossa maajoukkueeseen pääsyvaatimuksena ovat lähinnä oma maila ja sisäpelikengät.
Trolli
12/07/2017
Nyt SJARNO jotain rajaa. Maajoukkuepelaajalla ei tarvitse olla omaa mailaa tai sisäpelikenkiä. Ne saa seuralta.
Rölli
12/07/2017
Samalla maila ja sisäpelikengät on yhtäkuin maajoukkuepelaajan vuoden palkka salibandyharrastuksesta.
Sjarno
12/07/2017
Sitten soittelee Nykylle pääsystä tryouttiin! Kuvataan koko homma, niin päästään kerrankin nauraa oikein kunnolla. Jää Niemisetkin kakkoseksi.
Ei näin
12/07/2017
Hankipas Sjarno jokin oikea harrastus niin ei tarvitse tehtailla huonoja trolleja pääkalloon.
JANIINPÄ
24/07/2017
Johan on huttua. Happeelle kunniaa, että jotain edes YRITETÄÄN tehdä. Hienoa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.