Suomalaisvalmentaja vetovastuuseen Sveitsin divarijoukkueesta

Ilkka Lehtinen (kesk.) ottaa seuraavan askeleen valmentajaurallaan. Kuva: Floorball Thurgau.

Ilkka Lehtinen (kesk.) ottaa seuraavan askeleen valmentajaurallaan. Kuva: Floorball Thurgau.

Sveitsin salibandyn toiseksi korkeimmalla tasolla NLB:ssä pelaava Floorball Thurgau siirtyy Ilkka Lehtisen komentoon.

Lehtinen valmensi viime kaudella seuran alle 21-vuotiaiden joukkuetta. Thurgaussa ollaan hyvillään siitä, että edustusjoukkueen ruoriin hyppää kokenut suomalaisluotsi, joka on vakuuttanut viime vuosien toiminnallaan vanhimmissa junioreissa seurajohdon. Lehtinen on toiminut myös miesten joukkueen apuvalmentajana viime kausien aikana, joten sinänsäkin jatkumo on luonnollinen.

– Pitkän aikaa on jo ollut selvää, että haluan valmentaa miesten joukkuetta huipputasolla jossain vaiheessa. Joukkueessamme on paljon potentiaalia ja olen onnellinen saadessani johtaa tätä ryhmää, Lehtinen toteaa Floorball Thurgaun nettisivuilla.

Lehtinen on jo aloittanut urakkansa kahdenkeskisillä keskusteluilla pelaajien kanssa. Päämääränä on yksilöiden kokonaisvaltainen kehittyminen.

– Jos pelaajat hyväksyvät haasteet läpi kauden, meillä on parhaat mahdollisuudet menestyä yhdessä, Lehtinen paaluttaa.

Suomalaisvalmentaja tahtoo kehittää Thurgaun vastaiskusalibandya pelaavasta ryhmästä pallonhallintaan vahvasti luottavaksi joukkueeksi.

– Joukkue tulee olemaan hyvin organisoitu ja taisteleva. Meillä tulee olemaan hyvä joukkuekuri.

Suomessa Lehtinen tunnetaan etenkin Tapanilan Erästä, jossa hän valmensi pitkään junioreita. Hänen valmentamistaan pelaajista useampi voitti alle 19-vuotiaiden MM-kultaa kaksi vuotta sitten Helsingborgissa.

Linkki:
Floorball Thurgaun uutinen aiheesta

2 comments