Superfinaalin missannut SM-hopeamitalisti jatkaa uraansa kakkosdivisioonassa

Tommi Rosendahlin ura jatkuu AC HaKissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tommi Rosendahlin ura jatkuu AC HaKissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime kaudella EräViikinkejä edustanut Tommi Rosendahl, 28, jatkaa peliuraansa 2. divisioonassa pelaavan vantaalaisen AC HaKin riveissä.

Rosendahlin liigaura päättyi keväällä sangen dramaattisissa merkeissä, kun hän sai pelikiellon välierien seitsemännessä ottelussa, eikä päässyt pelaamaan Superfinaalissa Classicia vastaan.

Salibandyliigassa hän debytoi kaudella 2010-2011 nimenomaan HaKin paidassa. Tuon jälkeen Rosendahl pelasi viisi kautta Erässä ja viimeisimmän EräViikingeissä. Runkosarjan otteluita kertyi 144 ja niissä tehopisteitä 114 (45+69). Rosendahl on edustanut Divarissa SB Vantaata ja Indiansia. Alasarjoihin siirtyminen liittyy ainakin osittain siihen, että hyökkääjä halusi viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

AC HaKi julkaisi samalla myös muita pelaajasopimuksia. Joona Marjanen (HIFK), Kimmo Vahtera (VKTP), Keni Vilhunen (Blackbirds) ja Patrik From (SBS Blues) ovat uusia pelimiehiä joukkueessa. Tuomas Jääskeläinen teki jatkosopimuksen joukkueen kanssa.

Päävalmentaja Junnu Karesola oli tyytyväinen nykytilanteeseen.

– Tulevan kauden runko on pääosin kasassa. Elokuussa julkaistaan lopullinen kokoonpano. Tästä on hyvä lähteä kesälomille, Karesola kommentoi seuran sivuilla.

AC HaKin uutinen

31 comments

  1. Tehkääs juttua siitä, mistä Eräviikinkien joukkopako johtuu. Suurilla resursseilla lanseerattu joukkue on menettänyt ekan vuoden jälkeen Rosendahlin lisäksi ainakin puolitoista kentällistä pelaajia jo nyt. Ei moista ole tapahtunut tällä vuosituhannella kertaakaan aiemmin. Mistä on kyse? Naava? Kurre? Jotkut muut taustatekijät?

  2. Silti 2 kentällistä huippuja ja 3 kentässä uusia junnuja. Onko niin huono? Kuitenkin Iiskola, Kukkola, Kapanen, Moilanen, kailiala, lax

  3. Siellähän on AC HaKilla kova jengi kakkoseen, Vappula-Rosendahl etunenässä ja muitakin aiempia liigapelaajia. Ainakin kovan ykkösketjun saavat.

  4. Missä mestaruudet voitettu pitkää 2 ketjulla, no ruotsissa yhellä, niin 6 laatuketjua voi olla vähän liikaa. Eli ei ihme jos lähtevät. Ja annetaan tässä tilaa niille junnuille, mistä aina lässytetään, mutku hesa niin kaikki tehään aina väärin. Classicissakin junnut saa hakee kokemusta penkillä istumisesta 3 4 ketjuissa

  5. Vappula oli viime kauden poissa loukkaantumisen takia. Pari kertaa hallilla jutellut, niin kovassa kunnossa on kaveri, alkanut kuulemma harrastamaan triathlonia kaiken lisäks. Himourheilija. Rosendahl samaan ketjuun ja HaKilla riittää muitakin pelimiehiä lisäks siihen kenttään ja Rosendahl varmasti myös kovassa kunnossa. Hienoa päästä katsomaan pelejä!

  6. Kaikki jättävät ERVIN, mikseihän sitä jengiä julkaista?

  7. Tietääkseni hakista myös lähtenyt muutama kova kaveri pois. (ainakin siis omissa papereissa kova)

  8. Divariin ja vantaan paikallismatseihin menoa! Tosin eka tiikereiden pitää pitää sarjapaikka

  9. Vappula ei pelannu viime vuonna ja Rosendahl tullut HaKiin, joten kumpikohan kaksikko on täysin ylivoimainen vertailussa? Toiset pelannut liigassa yhteensä noin 15 kautta ja toiset 0.

  10. Ei kai tässä näitä kaksikoita kukaan ole vertailemassakaan? Laamanen ja Partanen olisi ehdottomasti ollut Hakin avarikamaa.

  11. Kova on kärki hakilla ensi kaudella etenkin tietäen että mr vappulahan haluaa pelata max kymmenellä pelaajalla pelit ja valmentajalla ei tee mitään ennen ratkaisupelejä. Joten siellä ei paljon ns.leveyttä tuovat pelaajat pelaa tärkeissä peleissä. Kaikki kunnia junnulle, mutta vappulan pyörittämähän tuo nippu on. Ja se on ihan oikea peluutusmalli, mikäli haluaa mennä keväällä pitkälle.

  12. laamanen ja partanen halusivat vaihtaa bluesin kaljaporukkaan. liukolampikin ja muutama muu kova nosti sieltä kytkintä joten uusia tarvitaan

  13. Tällähän on jostain syystä ihmeen katkera säbäniilo huitelemassa. Ketäköhän kovia Bluesista on muuten lähtenyt?

    Ja katkera tai hönö saa kaikki olla ihan rauhakseen, mutta Laamanen ja Partanen hyvät hankinnat Bluesille, eikä näköjään ole ainoat kovat mitä seuraan on menossa.

  14. Täytyy kuitenkin muistaa että lohkon kovimmat hankinnat on tehnyt suosikkijoukkueeni jokerisalibandy vantaalta… He ovat saaneet veskarin divari-Hifkistä ja kuulemma heillä tehdään loistavaa työtä junnujen peluuttamisesta edarissa. Myös HIFK on kuulema vahvistunut viime kaudesta. HaKilla ja bluesilla ei ole mitään mahdollisuutta näitä kahta mahtiseuraa vastaan.

  15. JT, kirjoitat viisauksia. bluesin kaljaporukka ja hakin vanhukset eivät mahda mitään tunnnetta kehiin-Jokereille ja camorödä-ifkille. ykkönen kutsuu

  16. Olen pitänyt hiljaisuutta sillä RÖDÄ säästeli viime kauden ja tuomarit mokasi…. ENS KAUDELLA MENNÄÄN ITSE VEDÄN KOVAT FYSIIKAT

  17. Unohtakaa nyt nämä Jokerit ja Hifk:t, Kirkkonummi jyrää.

  18. Jokerit salibandy on yksi hemmetin iso vitsi. Mikäköhän on siihen syynä että vuosi toisensa jälkeen paljon porukkaa lähtee pois ja valmentajiakin on vaikea seuraan saada? Toimisto puuhakaksikko kyllä saa uusia pelaajia lupailemalla ilmaista kautta jne. mut fakta on se ettei mikään herrojen puheesta pidä paikkaansa. 😀

  19. Oli minkä seuran kannattaja tahansa.Niin joka tapauksessa nämä etelä suomen 2 divisioonan lohkot ovat ainakin omasta mielestäni sisäisesti suomen kovimmat.

  20. Jokerit SB yrittää haalia seuraansa lähes epätoivoisesti joukkueita ja/tai pelaajia. Syynä yksinkertaisesti se että 2 palkattua työntekijää lienevät kulueränä sitä luokkaa että pitää saada jäsenmaksun maksajia paikalle että pystytään kattamaan kuluja. Kyllähän sieltä kuultuna puhelin pirisi tänä vuonna eräänkin kerran kun yrittivät kalastella jopa kokonaisia miesten joukkueita allensa.

  21. ylempään. Sitä se niiden toiminta on ikävä kyllä. Melkeen vois sanoa että moni lupaava pelaaja joka jokereihin on mennyt niin motivaatio loppunut nopeasti.. Enkä yhtään ihmettele ettei kyseisestä seurasta paljoa hyviä kommentteja kuulu. Niinkuin myös Toivola – Toivonen kaksikko. Kumpikin niin ylimielisiä ettei mitään rajaa.

  22. Huomasin Litmasen kirjassa että hänkin oli törmännyt aikoinaan lahdessa vähättelyn kulttuuriin. Siitä olisi hyvä päästä eroon.

  23. Onhan se HIFK:n rosteri ainakin sata kertaa parempi kuin viime kaudella ja se varmasti näkyy ensi kauden tuloksissa… ifk nousee takaisin divariin

  24. Vaikka ylempänä IFK salibandy ”valmentaja” leijuukin. Joukkue on aivan vitsi ja putoaminen kolmoseen ei ole kaukana.

  25. Hifk vahvistunut? Epätoivoisesti etsivivät tryouttien katta vahvistuksia vielä heinäkuussakin…