Venäjä maksoi velkansa ja voi taas osallistua IFF:n toimintaan

Venäjä voi jälleen osallistua kansainväliseen salibandytoimintaan. Naisten MM-karsintoihin maa osallistui ainoastaan kahdeksan pelaajan voimin. Kuva: IFF

Venäjä voi jälleen osallistua kansainväliseen salibandytoimintaan. Naisten MM-karsinnoissa maa kohtasi Suomen ainoastaan kahdeksan pelaajan voimin. Kuva: IFF

IFF uutisoi tällä viikolla, että Venäjän Salibandyliitto on maksanut kaikki velkansa IFF:lle sekä ja voi taas osallistua kansainväliseen salibandytoimintaan. Lupa on toistaiseksi väliaikainen, sillä IFF:n keskuskomitea tekee asiasta virallisen päätöksen tämän kuun lopussa.

Venäjän salibandytoiminta pistettiin jäähylle viime helmikuussa ja tuosta prosessista voit lukea täältä sekä täältä. Lyhykäisyydessään kyse oli maksamattomista veloista, joita karhusivat Slovakian Salibandyliitto ja Kansainvälinen Salibandyliitto.

Jäädytyksen myötä Venäjän miesten maajoukkue ei ilmoittautunut lainkaan vuoden 2018 MM-kisojen karsintoihin. Pannan päättymisen myötä Venäjän Salibandyliitto ilmoitti tyttöjen U19-maajoukkueen kevään 2018 nuorten MM-kisoihin.

Tällä hetkellä venäläinen aikuis- tai juniorijoukkue saa osallistua turnaukseen tai esimerkiksi koulutukseen ulkomailla, mutta sen pitää ilmoittaa tästä Venäjän Salibandyliitolle. Venäjän Salibandyliitto on taasen asiasta tilivelvollinen Kansainväliselle Salibandyliitolle.