Maajoukkueet

Video: Kahdeksan kiloa laihtunut Mika Kohonen – vuoden 2020 MM-kotikisat mielessä

29.07.
2017
13 Kommenttia
4
Maajoukkueet

Mika Kohonen on ainoa World Games -pelaaja, joka osallistui jo vuoden 1997 turnaukseen, jossa salibandy oli näytöslajina. Kuva: IFF

Suomi on raivannut tiensä Puolan World Games -turnauksen välierävaiheeseen. Salibandyliitto haastatteli joukkueen kokeneinta pelaajaa eli Mika Kohosta, 40, turnauksen välipäivänä.

Haastattelussa Kohonen kertoo muun muassa masennuksestaan, painonpudotuksestaan sekä siitä miten ura mahdollisesti jatkuu. Tähän mennessä joukkueen konkari on takonut pisteet 2+1 turnauksessa.

Suomen turnaus jatkuu lauantain välierissä, jossa vastaan astuu Sveitsi klo 15.30 alkavassa pelissä. Toisessa välierässä kohtaavat Ruotsi ja Tshekki ja tuo ottelu alkaa klo 18.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Eieieieiei
29/07/2017
Suomessa on tällä hetkellä yli sata parempaa pelaajaa kun tämä raato...
Wgssä
29/07/2017
Semmoset näytöt että tottakai. Etenki ku kalakaverit nykyinen valmentaja valitsee mukaan.
Teme
29/07/2017
Salibandyn Jari Litmanen. Antaisi jo tilaa nuoremmille
Raato
29/07/2017
Mihun "ongelma" taitaa olla se, että ainoa tulonlähde on salibandy, joten voi olla vähän vaikeaa yhtäkkiä lopettaa ja hypätä tyhjän päälle?
Respect
29/07/2017
Sinä ensimmäinen kommentoija, ala luetella 100 parempaa pelaajaa. Jouduin tekemään tämmöisen älyttömän ehdotuksen, kun piti laskeutua sinun älylliselle tasolle. Tällä tasolla on ihan kiva olla kun ei päässä tapahdu mitään, ei tule ainakaan stressiä. Mika Kohonen, olet pelannut ihan joukkueen tasolla ja se on kyllä kova suoritus kaikkien vaikeuksien jälkeen. Meikäläiselle olet ja tulet olemaan Suomen salibandyn suurin.
Arttemi
30/07/2017
Kyllä varmasti kaikki arvostetaan Mihua, mutta aikansa kaikella. Suomella kuitenkin hyviä nuoria pelaajia, joita itse lähtisin nyt ajamaan sisään. Jos vedetään 2020 vielä samalla joukkueella, ei varmasti tulla pysymään Ruotsin kokoajan uudistuvan joukkueen tahdissa. Ehdoton legenda, mutta näytöt annettu jo ja nyt tilaa nuorille nälkäisille. Vaikka kuinka salibandyjumala olisikin, ei se fyysinen puoli enää riitä (nopeus).
Edelliselle
30/07/2017
Nuoria on ajettu sisään mutta kun tulos joukkueella on huono, syytetään aina yhtä ja samaa henkistä johtajaa, Mika Korhosta. Ei joukkuepelissä yksi pelaaja vaikuta niin paljon kuin väität. Olet vaan hiukan pihalla , sorry.
100 parempaa
30/07/2017
hiukan ehkä liijottelua toi 100, mutta pointti varmaan se että himassa on parikymppisiä, nälkäsiä ja PAREMPIA pelaajia ja silti nää raahaa tän käpysäkin messii. Hieno ura jne. blablabla mutta nyt riittäis.
Mikä
31/07/2017
Tilanne ajanut tähän, jos vertaa vaikka Petri Kettusen ekaan MM-kisaan päävalmentajana on Mikan olemus jo paljon urheilullisempi. Tästä voi antaa kehuja uudelle maajoukkueen valmennukselle eli vaatimustaso pelaajia kohtaan parantunut.
Pelatkoon
31/07/2017
Mikan merkitys joukkueelle on paljon paljon suurempi, kuin jonkun parikymppisen ensikertalaisen jännittäjän. Pelkkä henkinen merkitys voi jo nostaa koko joukkueen suorituksen tasoa. Onneksi valmentajat tekevät omat päätöksensä, eivätkä tee niitä esim.pääkallon kommenttiosaston perusteella.

Ps. Jutun otsikkoon olisi mielestäni voinut miettiä jonkun vähän toisenkinlaisen otsikon.
Mikä
31/07/2017
Annetaan vielä mahdollisuus, mutta kuten moni kommentoinut ei viime vuosien näytöt enää ihan parhaita ja myös se Spv romahti mestaruudesta aika kauas Mikan pelikaudella. Toki jos näytöt paranee tulevalla kaudella ja tämän turnauksen näytöt vakuuttaa. Täytyy muistaa myös MM-kisojen analyyseissa ettei enää kovin hyvin pärjännyt paakallon arvioissa.
Muka
31/07/2017
Voisihan Kohonen olla henkisenä maskottina joukkueessa mutta ei kentällä kuin korkeintaan rankkareita vetelemässä.
Halveksii jo salibandyä huippu-urheiluna jos oikeasti puhuu 2020 kotikisoista pelaajana..
Mikä
01/08/2017
Mika Kohosen ilmentymä minusta hyvin kuvaa sitä eroa nykyisen ja entisen päävalmentajan välillä. Petri Kettunenkin varmasti paranti kokoa-ajan, mutta onhan Nykky vielä enemmän ollut päivittäisessä tekemisessä esim. seuratoiminnassa mukana. Petri Kettusella taisi olla taukoa ennen maajoukkuepestiä Josba kausilta. Aluksi tuntuikin oudolta nähdä kuvaa kun hän istui apuvalmentajien välissä olihan Mika Ahonen ja Ray Bacman sen aikaisilla ansioilla valmentajina hyvinkin päteviä. Petri Kettunen taisi kielitaidoilla ym. monien mielestä mennä näiden edelle kuitenkin?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.