Divarin otteluohjelma selvillä – näin pelataan

Divarin pelit käynnistyvät syyskuun lopussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Divarin pelit käynnistyvät syyskuun lopussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn toiseksi korkeimman miesten sarjatason eli Divarin otteluohjelma kaudelle 2017-18 on valmis. Sarja käynnistyy täydellä seitsemän ottelun kierroksella lauantaina 23.9.

Avauskierroksen ottelut 23.9.
14:00 NST – Karhut, Lappeenrannan UT
14:00 Nurmon Jymy – M-Team, Nurmohalli
16:00 Blue Fox – Loviisan Tor, Tähtihalli Uusikaarlepyy
17:00 Josba – FBC Turku, Joensuu Areena
18:00 Tiikerit – EräViikingit Akatemia, Tikkurilan Urheilutalo
18:00 O2-Jyväskylä – LNM, Jyväskylän monitoimitalo
18:00 ÅIF – SB Vaasa, Sipoo Areena

Koko otteluohjelma löytyy tulospalvelusta.

Divarin runkosarja pelataan 14 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Uudistuksena alkavalle kaudelle tasapelin sattuessa pelataan 5 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla-periaatteella neljällä neljää vastaan. Mikäli ratkaisua ei synny jatkoajalla, ratkaistaan voittaja kolmen laukojan rangaistuslaukauskilpailussa.

Ottelun voitosta varsinaisella peliajalla joukkue saa kaksi sarjapistettä ja hävinnyt nolla pistettä. Jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa hävinnyt joukkue saa sarjataulukkoon yhden pisteen.

Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta jatkavat puolivälieriin. Puolivälierissä ja välierissä paremmuus ratkaistaan paras kolmesta -järjestelmällä. Divarin loppuottelut pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalisarjan voittaja nousee Salibandyliigaan.

Runkosarjassa 14. sijoittunut putoaa 2. divisioonaan. Runkosarjan 12. ja 13. pelaavat paras kolmesta (kaksi voittoa) playout-ottelusarjan. Sarjan voittaja säilyy Divarissa ja hävinnyt putoaa 2. divisioonaan.

Viime kaudella Divarin mestaruuden voitti ja nousun Salibandyliigaan sinetöi kuopiolainen Welhot.

Divarijoukkueet kaudella 2017-18
Blue Fox, Uusikaarlepyy
EräViikingit Akatemia, Helsinki
FBC Turku
Josba, Joensuu
Karhut, Pori
LNM, Liminka
Loviisan Tor
M-Team, Helsinki
NJ, Seinäjoki
NST-Lappeenranta
O2-Jyväskylä
SB Vaasa
Tiikerit, Vantaa
ÅIF, Sipoo

Teksti: Salibandyliiton tiedote

24 comments

  1. Muistelen viime kaudella pääkallon rankanneen Josban kakkoseksi, joten ehkä valmentaja Antti Ruokonen vähän epäonnistui joukkueen saamisessa tuon ennustuksen mukaiseen pelivireeseen? Odotellaan vastaavia ennustuksia tälle kaudelle ja miten uusi valmennus Joensuussakin pystyy vastaamaan niihin tällä kaudella.

  2. Tässä järjestys runkosarjan jälkeen:
    1. Vaasa
    2. Loviisa
    3. NJ
    4. Karhut
    5. NST
    6. M-Team
    7. Josba
    8. LNM
    ————
    9. Turku
    10. O2
    11. EVA
    ————
    12. ÅIF
    13. Blue Fox
    ————
    14. Tiikerit

  3. Sarja nousija o2-Jyväskylä yllättää tällä kaudella ja o2 nähdään pleijari peleissä keväällä

  4. 1. Karhut
    2. Nurmo
    3. NST
    4. Loviisa
    5. Josba
    6. M-Team
    7. O2
    8. LNM
    ————
    9. Vaasa
    10. Turku
    11. EräAkatemia
    ————
    12. ÅIF
    13. Tiikerit
    ————
    14. Blue Fox

  5. 1.Karhut
    2.NST
    3.Vaasa
    4.M-team
    5.Josba
    6.NJ
    7.Loviisa
    8.Eräakat
    —–
    9.LNM
    10.Turku
    11.O2
    ——–
    12.Åif
    13.Bluefox
    —–
    14.Tiikerit

  6. Jos Josba viime vuonna rankattu kakkoseksi kyllä minä nyt nostan jo ykköseksi.

  7. Yksi liigatason vahvistus (Puska) ei omasta mielestäni tee vielä Josbaa suosikiksi, etenkin kun vastavuoroisesti Sorvali lähti liigakentille Kuopioon. Kokematon/kouluttamaton valmennus on iso kysymysmerkki. ”Liigatason” varustesopimuksellakaan ei taida lisäpisteitä sarjataulukkoon saada.

    Ennakkosuosikiksi arvioisin SB Vaasan, joka tuntui vahvistuvan merkittävästi kesän aikana. Lisäksi on huomioitava, että penkin takaa löytyy yksi Divarin parhaista valmentajista (Lipsanen), jolle alkava kausi on toinen joukkueen peräsimessä -> joukkue on varmasti valmiimpi ja yhtenäisempi alkavalle kaudella kuin edelliselle.

    TOP4:een itsensä pelannee myös Karhut sekä LNM.

  8. Uusi valmentaja hyvin mielestäni ajatteli, että maalinteko oli yksi ongelma ja hankitaan Puska siihen tuomaan turvaa. Samalla tietysti jouduttiin Sorvalista luopumaan, mutta Puska mielestäni parempi tähän tilanteeseen. Yksi ongelma mielestäni myös viime kauden perusteella Eemeli Ruokonen, joka ei tuonut lisäarvoa joukkueelle kentällä ollessaan mielestäni. Ilmeisesti hänelle annetaan vielä mahdollisuus, mutta jos ei onnistu kannattaisi uuden valmentajan vaihtaa tämä pelaaja johonkin toiseen mielestäni vaikka kesken kauden. Welhot pli rankattu ykköseksi viime kaudella ja kun sitä ei ole Josballa sauma nousta ykköseksi. Vasta näistä rankingeista huomasin M-Teamin pelaavan divarissa eikä liigassa, joten kunnolla en ole tilannetta seurannut vaan liigassa keskittyminen kärkipään seurojen tilanteissa.

  9. SB Vaasa vie divarin herruuden ja nousee liigaan. Vaasassa on tehty pitkään määrätietoista ja hyvää kehitystyötä. Lipsanen on minunkin mielestäni tosiaan divarin yksi parhaimpia valmentajia (vahvuudet hyökkäyspelaamisen kehittämisessä) ja nyt on päässyt vaikuttamaan joukkueen rosterin kasaamiseenkin ja on tosiaan saanut läjään erittäin vahvan rosterin.
    Jykylän 02 pääsee myös yllättämään nousijana Nurmon tavoin ja tulee selvittämään itsensä pudotuspeleihin. Yhtä kaikki, mielenkiintoinen säbän divarikausi edessä taas kerran, tsemppiä kaikille jengeille! ?

  10. 1. Vaasa
    2. Karhut
    3. Loviisa
    4. M-Team
    5. Erän akat
    6. Josba
    7. NJ
    8. NST
    —–
    9. FBC
    10. LNM
    11. Blue Fox
    ——–
    12. JKL O2
    13. Tiikerit
    —–
    14. ÅIF

  11. Mielenkiintoisia veikkauksia ja minun papereissani vaasa aina vähän alakanttiin pelaa materiaaliin nähden. Odottelen pääkallon uutta rankingia, mutta jos Josbakin tippuu siinä alaspäin ei sielläkään kaikki hyvin tehty vuoden sisällä tai sitten minun ennustukseni mukainen se ranking on mikäli sellainen tulee.

  12. Välieräporukoita näyttäisi olevat Loviisa, Vaasa, NJ ja Karhut. Lähes varmoina pleijari-joukkueita näyttäisi olevat M-Team, NST ja Josba. Viimeisestä pleijaripaikasta taistelevat LNM, FBC, EräAkat ja ehkä O2-JKL. Yksi pleijareihin (menisikö Turku tai Liminka?) ja loput tylsille väliinputoajapaikoille. 2-divaripaikat jakavat ÅIF, Blue Fox ja Tiikerit. Vahvasti tarjotaan suoran tipahtajan paikkaa Tikkurilan Tiikereille? Ja toiselle pitkän linjan divariporukalle (ÅIF tai Blue Fox) taitaa tulla tällä kaudella noutaja.
    Itselle kysymysmerkkejä ovat Josba, Åif, M-team ja O2. Onko Josba tosiaan noin kova yhden nimimiehen tulon jälkeen? Tosin junnut nyt taas vuoden kypsempinä divarivauhtiin. Mikä on on ”hämäräjoukkue” Åiffin tilanne tällä kaudella; lähtijöitä paljon, juurikaan ketään ei ole tullut (ellei nyt Savukoskea lasketa vahvistukseksi), mutta nimimiehiä edelleen löytyy rosterista? M-Teamin iskukyky ja motivaatio raskaan liigataaperruksen jälkeen, onko välivuosi tulossa? O2-JKL; tuntuu siltä, että sieltä tulee nälkäinen ja pelaava ryhmä, kuin vähän NJ:n tyyliin viime kaudella? Minulle suht’ tuntematon ryhmä ja odotan näkeväni millä ilmeellä lähtevät haastamaan.

  13. Mielenkiintoista, että Teemu Ikonen ei ole minkään joukkueen listoilla. Mies on huhujen mukaan hirveässä kunnossa

  14. Muistan vielä Josban sivuilla olleen blogi jossa oli lueteltu haasteita tultaessa 2010-luvulle. Tuosta voi siis jo melkein kymmenen vuotta olla aikaa. Monesti sielläkin ollut tiedossa mitä voi olla edessä ja joskus positiivistäkin eli uudelleen menestystä povattu välillä. Kyllä nytkin Perttu Puska heidän sivuillaan uskoa toi esiin eli joitakin parannuksia olisi tapahtunut. Tietysti aikaakin paljon mennyt jos ajattelee eri visioita ja hahmotelmia mitä ollut. Odotellaan vielä miten pelit alkavat sujumaan, mutta olisihan se jo aika saada tuloksiakin hahmotelmien tueksi sielläkin mielestäni.

  15. Jäitä hattuun sijat 4-6 voisi olla Josballe realismia. Minulla ainakin ykkösluokalta kokemusta yksilö lajista, jossa eniten mestaruudesta puhunut jäi noille sijoille. Taisi Josbakin uuden nousun sijaan (puheissa) tippua divariin ja siellä edelleen? Ensin näytöt sitten puheet minun viestini sinne suuntaan.

  16. Karhut
    Sb Vaasa
    Nurmo
    Lmn
    Nst
    Loviisa
    Turku
    M-Team
    Josba
    BlueFox
    Erä Akatemia
    Åif
    02 Jkl
    Tiikerit

  17. Tiikerien tapa ihmetyttää suuresti. Lahjakkaita ja hyviä pelureita lähti ovista ja ikkunoista kun saatiin nostettua joukkue divariin. Vaikkakin A tippui divariin. Miesten Divari olisi ollut hyvä jatkumo pelaajille.

    Seuraavat -98 syntyneet naapuri seuroihin syystä tai toisesta Remes, Rekilä, Levänen, Erkkilä, Urataipale, Horttanainen, Turunen, Lantto, Syrjälä. Ei yhtään -98 pelaajaa saatu miesten edariin ja -97 syntyneistä Blomqvist, Auranen, Mäkelä. Ei näillä pelaajilla kuuhun mennä mutta hyvää tulevaisuutta olisi näiden ympärille voinut rakentaa.

    Sitten divari valmennus vielä hehkuttaa lehdessä oman seuran nuoriin pelaajiin luotetaan ja niissä on tulevaisuus. Hissi vie alaspäin ja Tiikereiden tulevaisuus jää perus II-divari touhuiluksi vaikka rahkeita olisi ollut saada esim. A takaisin SM-sarjaan jos pelaajista olisi välitetty. B-junnut tahkoaa divaria ja ensi kaudella ei paikkaa A-SM sarjassa joten 00 pelaajia lähtee ensi keväänä samanmoinen ryhmä muihin seuroihin.

    Melkoisen pitkäjänteistä toimintaa, sivusta seuraajan silmissä.

    Tiikerit siis takas II divariin

  18. Jaan divarin runkosarjan osalta kolmeen nippuun, jonka sisällä en ota kantaa sijoitukseen.
    Pleijarit odottaa; Vaasa, Karhut, Loviisan Tor, NST ja Nurmo
    Keskikasti: LNM, FBC Turku, EräViikingit Akatemia, JosBa ja M-Team
    Alakerta: ÅIF, O2-jkl, Blue Fox, Tiikerit

  19. 1. Karhut
    2. M-team
    3. Nurmo
    4. NST
    5. Vaasa
    6. Josba
    7. LNM
    8. Turku
    ———-
    9. Ervi
    10. Loviisa
    11. O2
    12. Bluefox
    13. Åif
    14. Tiikerit

    Karhut nousee, Tiikerit ja Åif putoaa.

  20. Noususta pelaavat kauden lopussa Karhut, NST, FBC Turku ja Vaasa.

    Välierät Karhut-Vaasa 2-0, NST-FBC Turku 1-2.

    Finaali: Karhut-FBC Turku 3-2.

    Karhut liigaan.

    FBC karsii vielä Welhojen kanssa, mutta häviää 0-3.

    Saa ottaa talteen!!!

  21. Kovin on NST rankattu ylös? Millä perusteella? Tällä hetkellä harkkapelien perusteella jää kuuden parhaan ulkopuolelle. Josballa taas on yksi haaste, kokematon vastuuvalmentaja. Voi olla, että tiukoissa peleissä paremmalla ja kokeneemmaalla valmennuksella oleva vastustaja vie taktisesti Josbalta tikkarin peleissä. Ykkösketju ei ple edes parastaan näyttänyt ja ollut umpisurkea puolustuspelissä. Pieniä särmiä hioen, pelaa Josba itsensä neljän parhaan joukkoon, josta heidän lisäksi Nurmo, Vaasa, Karhut, lnm, fbc turku ja mteam sinne ehdolla. NST on tulevaisuuden joukkue, jos saavat pidettyä lahjakkaat 00-99 ikäiset mukana.

  22. Nst alisuorittaa niinkauan kun valmentaja on Kytöhonka. Kaveri pätee analyyseillaan ja selittämisellään mutta ei koskaan ole voittanut eikä menestynyt missään. On olevinaan niin asiantuntija että luulisi tuollaisen ainakin omasta mielestään osaamisen tuovan tuloksia, kannattaisi vaihtaa alaa.

  23. Veikkaan, että tällä kaudella ns. keskikasti (sijat 4-11) pysyy 4-5 pisteen sisällä. Karhut, Nurmo ja Loviisa varmistavat play off -paikansa hyvissä ajoin ja Tiikerit ja Åif tipahtavat kyydistä jo alkukaudesta.

  24. Eemeli Ruokonen ei ole Josban kokoonpanossa tällä kaudella, huhut kertovat Eemelin keskittyvän tulevaisuuteensa, joten aika menee Counter-Strikeen ja naiseensa.