Liigat

Iso vaihtuvuus – EräViikingit julkaisi ensi kauden joukkueensa

09.08.
2017
31 Kommenttia
5
Liigat

EräViikingit julkaisi ensi kauden joukkueensa. Tero Tiitun tulevaisuus on toistaiseksi auki. Kuva: Salibandyliiga

Viime kaudella miesten Salibandyliigan hopealle sijoittunut EräViikingit julkaisi keskiviikkona ensi kauden joukkueensa.

Viime kauden pelaajistosta listalta ei löydy seuraavia nimiä: Tero Tiitu (?), Kevin Söderling (Ruotsi), Perttu Puska (Josba), Janne Hyvönen (SalBa), Tommi Rosendahl (AC HaKi), Tommi Aro (lopetti), Tom Strömsten (?), Tuure Ailio (LASB), Tapio Kinnunen (?), Joonatan Surakka (LASB) ja Eero Nuutinen (?).

Täksi kaudeksi joukkueeseen saapuivat Mikael Lax ja Mikko Sipilä (Sveitsi), Samuli Hulkkonen (NST), Miska Mäkinen (Indians), Perttu Järvinen (EräViikingit Akatemia), Aaro Koski (EräViikingit Akatemia), Henri Luoma (EräViikingit Akatemia), Mika Majalahti (EräViikingit Akatemia) sekä juniorisopimuksella Patrik Laitinen ja Oskari Savolainen.

– Tavoitteena oli saada pidettyä joukkue aika lailla samana kuin edellisellä kaudella, koska seurafuusion myötä muutoksia jo viime kaudella oli paljon. Emme tässä kuitenkaan onnistuneet, johon syitä on monia. Useampi pelaaja päätti lopettaa tai harkitsee lopettamista huipputasolla. Pelaajia vaihtoi asumaan eri paikkakunnille ja toki valmentajatilanteemme venyi liian pitkälle kesään.

– Olosuhteet huomioiden olen kuitenkin todella tyytyväinen joukkueeseemme. Saimme tavoitteemme mukaisesti raivattua tilaa nuorille pelaajille, joilla on mahdollisuus ottaa seuraavia askeleita urallaan ja samalla saimme pidettyä terävän kärjen ja sellaisen huippujoukkueen, jolla voi varmasti pelata myös mestaruudesta, kommentoi urheilujohtaja Joonas Naava seuran sivuilla.

EräViikinkien joukkue kaudelle 2017-2018:

Maalivahdit:
Markus Laakso, s. 1995
Santtu Strandberg, s. 1991

Puolustajat:
Ossi Jalonen, s. 1995
Marko Juselius, s. 1995
Perttu Järvinen (Erä Akatemia), s. 1998
Ilkka Koski, s. 1993
Mikael Lax (Floorball Thurgau, Sveitsi), s. 1988
Janne Salonen, s. 1989
Jukka Soini, s. 1993

Hyökkääjät:
Samuli Hulkkonen (NST), s. 1992
Tuomas Iiskola, s. 1992
Miko Kailiala, s. 1992
Lauri Kapanen, s. 1985
Aaro Koski (Erä Akatemia), s. 1995
Jani Kukkola, s. 1986
Roni Laasonen, s. 1994
Henri Luoma (Erä Akatemia), s. 1997
Mika Majalahti (Erä Akatemia), s. 1998
Mika Moilanen, s. 1986
Miska Mäkinen (Westend Indians), s. 1996
Mikko Sipilä (Chur, Sveitsi), s. 1983

Lisäksi juniorisopimuksella liigajoukkueen treeniringissä:
Patrik Laitinen (Erä Akatemia), s. 1997
Oskari Savolainen (Erä Akatemia), s. 1998

EräViikinkien uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Napa
09/08/2017
Fuusion hyöty on lähes kokonaan menetetty yhdessä vuodessa, mutta kaupungissa on yksi suurseura vähemmän. Kyllä kannatti.
MaHu
09/08/2017
Ei kyllä näytä vahvalta!
Kurren komentoi, että on hyvä kun joukkue nuorentui ja se ei ole lainkaan huono asia! Kurrella ollut aina oman seuran junnut todella tärkeitä... Vuosaaren Viikingeissä ja SSV:ssä jo aikoinaan otettiin mielummin omia juniorityön hedelmiä edustukseen!
Onko noin?
09/08/2017
Olepa Napa hyvä ja määrittele miten fuusiosta saatu hyöty on lähes menetetty?
Muistathan myös määritelmässäsi, että miesten liigajoukkue on vain yksi (joskin tärkeä) joukkue EräViikinkien reilusta 40:stä...
Väistämätön juttu
09/08/2017
Kun runkojätkät noin vanhoja. Sama tulee kohta eteen mm. Spvlle. Oilersille tuli myös. Vahvasti tää näyttää, että uusi dynastia tampereelta vie kolmannen putkeen. Mikä hyvä, niin luultavasti ens kaudella ei kahta selkeetä suosikkia. Ja toinen hyvä, nyt joukkue täynnä omia kasvatteja!
Arto Kilponen
09/08/2017
Salibandyssa on vähän ongelmallista tämä, että yli 30-vuotiaat ovat jo eläkeikäisiä. Jossain seuroissa papat jaksaa heilua, toisissa jostain syystä ei.
Arto Kilponen
09/08/2017
Osaako joku heittää arviona, että jos tätä EräViikinkien top-6 -pakistoa vertaa Salibandyliigan muiden joukkueiden vastaaviin paperilla, niin kuinka korkealle tuo sijoittuu?
Vastaus
09/08/2017
5-7
Maju
09/08/2017
Kilposelle: salibandy on kehittynyt nuorena lajina viimeisen viiden vuoden aikana niin paljon että vanhemmat sotaratsut eivät pysy vauhdissa. Toinen syy voi olla myös matöörilajin haasteet kun olet kolmekymppisenä yleensä perustanut perheen ja olet myös todennäköisesti työelämässä, niin aika on rajallista. Samaan aikaan seurojen harjoitusmäärät on kasvaneet ja pelaajilta vaaditaan huippu-urheilijan elämäntapaa kaikessa. Yhtälö on melkein mahdoton.
Osa maajoukkuepelaajista sinnittee vielä mukana kun saavat enemmän korvauksia joilla voi kattaa kustannuksia. Työssä käyvä tienaa kekimäärin kuitenkin reilusti paremmin kuin maajoukkuepelaaja.
Salibandy sopii siis parhaiten opiskelijoille.
Jonsku
09/08/2017
Salibandyssa roikuu vanhemmalle iälle yleensä vain ne joilla ei ole mitään koulutusta tai muuta mahdollisuutta siirtyä työelämään ns. hyviin ammatteihin. Surullisia tarinoita toisaalta. Heillä kun peliura aikanaan loppuu, niin aika heikkoa lähteä työnhakuun kun koulut käymättä ja cv:ssä "pelasin sählyä 20 vuotta". Sillä saa jotain kerho-ohjaajan töitä tai vastaavaa. Peliuran tienesteistä ei tässä lajissa jää mitään säästöön.
Näinpä
09/08/2017
Ja juuri noista syistä tää jengi on aika ideaalin ikäinen. Pari vuotta ja hallitsee! Sählyssä juuri noin, kun on harrastelaji, parhaassa peli iässä tai jopa ennen sitä lopetetaan, vähän eri kuin änärissä, kukaan terve järkinen ei väitä että Crosby on liian vanha, Kukkolaa taasen jo sellaiseksi haukutaan
Taisin
10/08/2017
Viime viikolla bussi pysäkillä Jani Kukkolan nähdä aamutreeneihin ilmeisesti oli menossa, joskus myös aiemmilla kausilla Tero Tiitun näin bussissa.
roolia ottamaan
10/08/2017
No joo, ikärakenne tietysti yksi syy lähteä, mutta kyllä mä luulen että kun tämä oli tämmöinen ostosikermä niin kaikille ei vain riittänyt niin isoa roolia joukkueessa kuin mihin olivat tottuneet.

Ensi kausi näyttää edellistä vieläkin vähemmän jännittävältä, nyt mestarisuosikkeja on vain yksi.
Taisin
10/08/2017
En usko että peli-ajan väheneminen ongelma jos asia oikein käsitellään ja pelaaja saa vaikka pienemmän roolin vastineeksi tiettyjä vapauksia muissa asioissa. Kyllähän hyvä pelaaja pienemmän roolin voi hoitaa helpomminkin. Itse esimerkiksi kun rooli jossain joukkueessa oli vähäinen en katsonut niin tarpeelliseksi aina olla treeneissä tai peleissä mukana.
Arto Kilponen
11/08/2017
Minusta ensi kausi näyttää puolestaan jännittävämmältä kuin minun aikana koskaan. Sijat 2-13 ovat täysin auki mielestäni, joskin osaisin seitsemän playoff-joukkuetta nimetä lähes varmasti.
Taisin
11/08/2017
Korostetaan vielä, että ajattelin tuota pienempää roolia tuolla tavalla ok, jos pelaaja saa siitä kuitenkin jonkin korvauksen mitä liigassakin pelaajapalkkioita. En itse ilmaiseksi tai omakustantaisesti siihen alkaisi. Kyllä viime viikollakin painajaisia näin unessa, että hyvänä pelaajana ei kentälle tahtonut päästä. Tero Tiitu ainakin maajoukkueanalyyseissa pelaajaprofiililtaan sopi pienempäänkin rooliin eli siinä hyvä esimerkki muille pelaajille. Itselle ehkä vain tietyin reunaehdoin se sopisi ja varmaan vain suullisen sopimuksen tekisin.
Taisin
11/08/2017
Näissä palkkio asioissa minusta mielenkiintoista että ainakin tietyillä seuroilla maksukykyä näyttäisi olevan esim. juuri EräViikingit oli valmis Samuli Hulkkosesta maksamaan siirtokorvausta Nst:lle. Minulle tuntematon pelaaja, mutta pitää seurailla oliko tuon siirron arvoinen hankinta.
Kysymys
11/08/2017
Missä valmentaja Jyri Korsman?
Mikä lie
11/08/2017
Aladivarin penkinlämmittäjä täällä vouhkaa. Jos ei Hulkkosta tiedä, niin tää starba ei ainakaan liigaympyröissä ole pyörinyt. Hulkkonen on kova peluri, toki nyt nousee Janne Hyvösmäisesti ervin kautta vielä entistä tunnetummaksi
HiluFix
11/08/2017
Sen verran olisivat voineet vaivaa nähdä, että pelaajien syntymävuodet oikein (Kailiala ja Savolainen) Mielenkiintoinen joukkue toki. Vaikka pidän kyseistä seuraa aivan bluffina, on nyt #kaikkijenaikojenerä ainakin itselleni seuraamisen kannalta.
ghb
11/08/2017
Hulkkonen on todella hyvä vahvistus.Janne Hyvösen nousuun vertaus oli osuva.Hulkkonen pelasi aikoinaan u-19 maajoukkueessakin.Ja Nst junioreissakin johtavia pelaajia.
HiluFix
11/08/2017
Hulkkosen kummisetä taisi silloin valmentaa u19. Reilussa vertailussa kaveri ei olisi ollut edes Pohjolaleirillä.
rakkikoira
12/08/2017
Itseä harmittaa, etttä Hyvönen palasi Raumalle. Olisin vilpittömästi toivonut hänen jäävän vielä pidemmäksi aikaa Erviin.
Taisin
12/08/2017
Ei minulla noin hyviä suhteita peliuralle kuin Hulkkosella jos tuntenut maajoukkuevalmentajan nuorena. Silti väittäisin mitä olen pelannut liigapelaajiakin vastaan olleeni lähes kaikkia parempi. Sitäkin valmentajaa parempi joka ei aikanaan päästänyt minua pelaamaan, mutta omat minuutit oli hyvät. Silti jos nyt alkaisin pelaamaan kyllä supervaihtomies ja vaikka erikoistilannepeliroolikin kävisi. Tietysti ajoissa rekrytoituna tavoitteet olisi suuremmat. Korsmanin tilanteesta ei tietoa minulla, olisiko välivuosi?
JANIINPÄ
14/08/2017
Kovin on nuorta sakkia. On siellä sentään Kapanen ja Kukkola.
Lajista on muodostunut nuorten pikajuoksu, jossa 35 vee ei ehdi edes kääntyä.
No, kun nopeaa peliä halutaan, sitten sellaista pelataan.
Tämä tosin koskee vain lajin huipputasoa.
Alasarjoissa saa papatkin vielä heilua jos maila kädessä pysyy ;)
JANIINPÄ
14/08/2017
Ai niin, ne kauden ennustukset (ex-JooJoo).
Kovin vaihtuvaista on ollut.
Ervi, SPV, Happee, Oilers.
Teepeeäs, OLS, KRP, Steelers, Inkkarit, KooVee, SalBa, LaSB, Welhot.
Ei järjestys, mutta ns. kastit, zorppa vaan.
Toivottavasti en unohtanut ketään, taulukoita ei vielä oikein ole.
Yhden toki unohdin aivan tarkoituksella. Ei muita menetyksiä kuin Piha.
Vaikea on Manselaisia voittaa nyt parissakin lajissa, jos ei ihmeitä satu.
Naisten puolella Kaipion (ex-koutsimme) mahdollinen vaativuus voi Clasua horjuttaa, muuten selvää kauraa sielläkin.
14/08/2017
AI Classic menetti Pihan johonkin.
Olisko se kuitenkin ollut Nico Salo joka sieltä lähti.

Mikä mies on tämä maalivahti Markus Laakso ?
Onkohan se aikeissa opiskella jotain liikuntaan liittyvää lähiaikoina ....
Jonkun se pitää sanoa
14/08/2017
Divariin! =D
JANIINPÄ
15/08/2017
Hups, tosiaan lähtenyt on Nico Salo :)
JANIINPÄ
15/08/2017
Laakso on erittäin lupaava veskari, Erän kasvatteja. Kolkuttelee maajoukkueen portteja.
Ja ei, ei ainakaan tiedossani olisi, etttä Classic olisi hänet pystynyt saalistamaan :)
Clasu luottanee Järviö / Toriseva linjaan, ja ajaa sisään Saarentolaa.
Kolme maalivahtia on kyllä monta. Ei tipu kaikille aikaa. Kiekon mukaisen käytännön mukaan yksi olisi LeKin luottoveskari. Farmisopimukset säbässä ovat vähän niin ja näin.
Taisin
15/08/2017
Jos Mika Kohonen voi 40-vuotiaana pelata lajin huipulla kyllä antaisin vielä yli 35-vuotiaillekin sen saman mahdollisuuden. Mika Ahosella varmasti viime kaudelta tuosta kokemusta. Siksi yllätys ettei vielä ainakaan kokemusta joukkueessa liiaksi. Erä Akatemia ei mielestäni urheilullisesti tarpeeksi hyvä pelaajalle koska siitä osa pelaajista nostetaan ykkösjoukkueeseen ja onko nousumahdollisuuksia liigaan joukkueella. Toisaalta hyvät pelaajat varmasti nhl-tyyliin saavat yksi suuntaisen sopimuksen suoraan ykkösjoukkueeseen. Nuorelle pelaajalle hyvä, mutta iäkkäämmälle pelaajalle ei ainakaan minun mieleinen systeemi.
TYTTÖSÄBÄ ON TIMANGIA!
15/08/2017
No, ei se vaihtuvuus ole aina pahasta ja onhan tuossa kuitenkin nippu hyviä pelaajia. Mukavaa myös on, että EräViikingit on nyt palannut takaisin naissalibandyn suurseuraksi, eli jos vuosia oli Tapanilan erä vahva käytännössä jokaisissa poikajuniorien ikäluokissa, on nyt ErVi:n naisten joukkue todella kova, samoin on A-tytöt, B-tytöt ja C-tytöt, joten vaikka miestenjoukkue hivenen kauden aikana hakisi uomia, niin ErVin tyttö- ja naispuoli pitää kyllä seuran mitalikannassa. se on varmaa!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.