Kaj Kunnas juontaa Suomi-Ruotsi- maaottelutapahtuman

Kaj Kunnas toimi hyväntekeväisyyspelin juontajana toukokuussa. Kuva: Esa Jokinen

Kaj Kunnas toimi hyväntekeväisyyspelin juontajana toukokuussa. Kuva: Esa Jokinen

Pitkän rupeaman Ylen urheilutoimittajana ja -selostajana tehnyt Kaj Kunnas näkyy ja kuuluu perjantaina 8. syyskuuta pelattavissa naisten ja miesten Suomi-Ruotsi-maaotteluissa Vantaan Energia Areenalle. Tällä kertaa tapahtuman juontajana ja show-miehenä.

Kaj Kunnas tuntee urheilun kuin omat taskunsa. Selostajan ja toimittajan työ piti hänet suurten urheilutapahtumien ytimessä yli 20 vuoden ajan, ensin Ylen ruotsinkielisessä toimituksessa ja vuodesta 2012 lähtien Yle Urheilun puolella.

Vakavan sairauskohtauksen jälkeen Kunnas jätti vakanssinsa Yle Urheilussa ja tekee nykyään rauhallisemmalla tahdilla eteen tulevia työtarjouksia. Ja kun Kunnasta kuuntelee, kysyntää tuntuu riittävän.

– No minähän olen nykyään tällainen free agent, niin tällaisiakin hommia voi tehdä, hän avaa maaottelutapahtuman juontopestiään.

– Kun herrat Janne Bruun (tapahtumapäällikkö) ja Joona Haarala (tapahtuman tuottaja) lähestyivät meikäläistä, eipä tätä sen kauempaa tarvinnut miettiä. Piti toki tarkistaa kalenterista, ettei ollut mitään muuta jo sovittuna kyseiselle päivälle.

Vuoden positiivisimman henkilön tittelinkin pokannut Kunnas on löytänyt uuden uran erilaisten tapahtumien veturina.

– Tällä viikolla on kolmen päivän työviikko, viime viikolla meni pari päivää näissä merkeissä, ja sitä ennen oli matkapäivineen kuuden päivän viikko, hän luettelee.

– Ensi viikolla salibandymaaotteluiden ohella mulla on treffit Jari Litmasen kanssa, juontokeikka mummodiskossa ja streetfootball-tapahtumassa, Kunnas virnistelee.

– Kun irtisanouduin Yleltä, niin en tiennyt, haluanko edes täyttää kalenteria liiaksi. Kiirettä on kuitenkin vähemmän kuin Ylen aikoinani.

Ylen aamu-tv:n Jälkihiki-osuudessa Kunnas, kuten myös Tero Tiitu, jatkaa vakiokasvona kera fläppitaulunsa, tilastomies kun on.

Urheilun moniottelija odottaa salibandymaaotteluja innolla ja kiittelee muutoinkin lajissa vallitsevaa asennetta.

– Kyllä Suomi-Ruotsi-asetelma sytyttää joka kerta tällaisen rannikkohurrin, hän innostuu.

– Salibandyn pelaajat ovat muutenkin tehneet vaikutuksen meikäläiseen. He ovat rentoja ja iloisia showmiehiä ja -naisia. Ja on erittäin hienoa, että Suomi-Ruotsi-tapahtumassa ovat mukana sekä miehet että naiset.

Kunnas kertoo noteeranneensa Happeen taannoin järjestämän hyväntekeväisyystapahtuman, jossa kerättiin syöpäyhdistykselle rahaa.

– Se meni luihin ja ytimiin. Arvostan tällaista toimintaa.

Mitä on luvassa Kaj Kunnaksen osalta Energia Areenalla?

– Askelmerkit tulevat tilaajan puolelta, mutta teen yleisö- ja pelaajahaastatteluja ja mitä tarvitaan. Olen sellainen Hullu-Jussi, joka laittaa kaiken peliin.

– Örinää pönttöön, jotta kuolleita hetkiä ei tulisi. Kun kaksikielinen olen, niin aion heittää läppää myös svenskien suuntaan. Olen enemmän sinivalkoinen kuin sinikeltainen. Ja faneja jututetaan puolin ja toisin.

Valmistautuminen tapahtuu pitkälti samojen rutiinien kautta kuin selostuspuolellakin, mutta läpiviennissä eroja löytyy.

– Ensikertalaiset, tilastot, pelaajien taustatiedot jne. tsekataan. Juontajana pääsee lähemmäs peliä kuin selostuskopissa ja kasvokkain haastateltavien kanssa. Eli paremmin iholle. Ja tarinaa voi kertoa rennommin, mutta ei kuitenkaan ihan ”kieli poskessa”. Pitää elää hetkessä ja improvisoidakin.

Sujuva juontaja on yksi viihde-elementti urheilutapahtumissa ja yleisön viihtyvyyteen pitää satsata koko ajan enemmän. Kunnas on sinut asian kanssa.

– Urheilu on show´ta ja viihdettä. Madonna tekee konsertteja, Renoir maalasi tauluja ja Peter Kotilainen iskee maaleja (ei mukana Suomen maajoukkueessa tällä kertaa). He ovat taiteilijoita sarallaan jokainen.

– Ihmiset saapuvat tapahtumiin hyvin eri syistä. Yksi sen takia, että on joukkue tai pelaaja, jota kannustaa, toiselle ei ole väliä kuka voittaa, kunhan on hienoja suorituksia. Kolmannelle se saattaa olla hyvä musa, ruoka ja show. Super Bowl lienee paras esimerkki tästä, jossa pakettiin on laitettu jokaiselle jokainen.

Kunnas lupaa laittaa tavaramerkiksi tulleen innostuneisuuden, positiivisuuden ja sisäisen palonsa yleisön viihtyvyyden eteen.

– Toki itse peli ratkaisee eniten tunnelmaan. Helpottaahan se minunkin hommia jos ja kun pelit etenevät tasaisissa merkeissä loppuun saakka. Asetelmat ovat hienot. Suomi-Ruotsi ja kaksi maailman kärkimaata vastakkain.

Millaiset terveiset haluat lähettää Energia Areenalle perjantaina 8. syyskuuta saapuville katsojille?

– Ei sitä aamulla tiedä, kuinka kivaa illalla on. Tullaan hymyssä suin ja kannustetaan Suomi voittoon. Ja ollaan ylpeitä sekä miesten että naisten maajoukkueistamme, Kunnas tsemppaa.

Suomi-Ruotsi-maaottelupäivän ohjelma
Päivä: Perjantai 8.9.2017
Paikka: Energia Areena, Vantaa (Rajatorpantie 23, 01600 Vantaa)

Aikataulu:
klo 15 Ovet auki
klo 16 Naisten Suomi-Ruotsi
klo 19 Miesten Suomi-Ruotsi

Kaksiosaisen tapahtuman toiset maaottelut ovat vuorossa sunnuntaina 10.9.2017 Falunissa.

Teksti: Salibandyliitto

5 comments

  1. Tämä uutinen ei todellakaan lisää lipunmyyntiä tuohon tapahtumaan.

  2. Joo, ei varmaan yhtään katsojaa tule pelkästään Kunnasta katsomaan mutta hyvä vihteellinen lisä tapahtumaan.
    Markkinoinnin pitäisi kuitenkin keskittyä joukkueisiin ja esimerkiksi tähtipelaajien ennakko haastatteluihin.

  3. Ajankohta, perjantai, jo aiheuttaa sen, että maakunnissa salibandyväki on ottanut vapaapäivän ja saapuu sankoin joukoin seuraamaan tapahtumaa. Toivottavasti liitto on informoinut Vr:ään,että varautuvat. Samoin Areenan ympärille on hyvä saada liikenteen ohjaus, ettei mene tukkoon. Loistavaa liitto, todella ammattimaista ja lajin näkyvyyttä lisäävää toimintaa!!

  4. Toki kaikki kunnia Kunnakselle! Saa tehtyä fiiliksen kaikille 637 katsojalle.

  5. Onhan se todella noloa jos säbässä ei pystytä myymään paria tuhatta lippua, siis Suomi-Ruotsi maaotteluun.
    Samaan aikaa koris myy kevyesti yli 60 tuhatta, olkoonkin em-kisaturnaus mutta suhteessa voisi arvioida ainakin 10% eli 6 tuhatta pitäisi olla säbässä realistinen tavoite maa-ottelussa kun Ruotsi on juuri se kiinnostavin vastustaja.
    Säbässä on ollut aina puutteena markkinoinnin osaaminen ja siksi vieläkin taaperretaan näissä yleisömäärissä?