Liigat

Oilersiin uutta verta – kaksi nuorten maailmanmestaria Espooseen

03.08.
2017
6 Kommenttia
7
Liigat

Alexander Nyman toimi Suomen kapteenina toukokuun nuorten MM-kisoissa. Kuva: Mika Hilska

Hyökkääjä Riku Holopainen, 19, ja puolustaja Alexander Nyman, 19, nähdään ensi kaudella Esport Oilersin riveissä.

Holopainen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata kolmella kaudella liigaotteluita. Erän ja M-Teamin paidassa runkosarjan pelejä on kertynyt kaikkiaan 54 ja niissä hän on loihtinut tehopisteet 28+14=42. Erityisesti viime kausi oli hyökkääjälle vahva, kun hän iski pisteet 22+10=32 ollen liigasta pudonneen M-Teamin paras pistenikkari.

Nyman siirtyy pääkaupunkiseudulle Divarin Blue Foxista. Vuonna 1998 syntynyt puolustaja on pelannut ”siniketuissa” jo neljän kauden ajan ja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla hän on esiintynyt 91 kertaa. Näissä otteluissa hän on naulannut tehot 6+29=35.

Oilersin pääluotsi Heikki Luukkonen on molemmille pelaajille sangen tuttu, sillä hän toimi U19-maajoukkueen pääkäskijänä, kun Suomi voitti nuorten MM-kultaa vuosina 2015 ja 2017. Holopainen oli joukkueessa ensimmäisenä mestaruusvuonna ja Nyman toimi joukkueen kapteenina tänä keväänä.

Oilersin uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Arto Kilponen
03/08/2017
Oli kyllä todella komea debyytti harjoitusotteluihin eilen. Oilersin avauskuusikko, joissa näiden kahden lisäksi pelasivat Severi Hopsu, Severi Korhonen, Tommy Borg ja Niclas Meyer (eli viisi viime kaudella junnuissa pelannutta + Meyer) vei Steelersiä ensimmäisen reilun puolituntisen aikana ihan kuusnolla maalein 6-0.
Espoo
03/08/2017
Perustellut vahvistukset öljymiehiin, kolme nuorten maajoukkueessa loistanutta pelaajaa. Todella vahvistuksia kun antoivat positiiviset näytöt jo ensimmäisessä matsissa.
Moni seura hakee vahvistuksia konkareista mutta espoossa satsataan näköjään kunnolla myös tulevaisuuteen.
Mm
03/08/2017
Oilers vain tarvitsisi sitä kokemusta edes hieman jonkin konkarin muodossa (hänninen, pajukoski tai wardi). Tällä hetkellä joukkueessa tasan yksi yli 28-vuotias pelaaja. Kevät 2016 näytti miten kokemus tiukoista paikoista on playoffeissa valttia. Mutta joka tapauksessa tulevaisuus on espoon suuremmassa seurassa valoisa!
Arto Kilponen
03/08/2017
Ihan rehellisesti sanottuna se mitä Oilers juuri nyt tarvitsee on aika. Ja aikaa tarvitaan nimenomaan samojen tekijöiden kanssa. Esport Oilersin joka kauden on aloittanut eri päävalmentaja (Heinonen, Varis, Ahtiainen, Huttunen, Luukkonen). Tämä nuorennusleikkaus tuli vähän rajumpana kuin olisin odottanut, mutta jos olisin tiennyt leikkauksen olevan tätä tasoa, olisin ykkösvaihtoehtona halunnut päävalmentajaksi nimenomaan Luukkosen silti. Potentiaalia tuossa ryhmässä on valtavasti, mutta sen on sekä kasvettava yhteen että saatava kokemusta - osittainhan tämä on sama asia. Moni päävastustaja saa valtavasti tasoitusta siitä, että siellä on pysyvyys täysin eri tasolla kuin Oilersilla.

Minä löisin homman jäihin lähes täysin nyt. 3-4 vuotta tällä joukkueella ilman mitään vouhotusta ja toivottavasti mahdollisimman moni nuori pääsee näyttämään kyntensä. Volyymia Oilersin junioreissa on, mutta olisi hyvä kun sieltäkin saataisiin huippunäyttöjä - B-poikien SM-hopea on toki jo sinällään sellainen. NG A saisi nyt ensi kaudella menestyä myös ja ottaa esim. yhden playoff-kotivoiton, edellisestä on jo ikuisuus.
Teme
04/08/2017
Jännä nähdä miten Nymanin jalka liikkuu liiga tasolla. MM kisoissa ei ainakaan vauhdissa. Divari on kuitenkin ihan eri asia kuin liiga.
hh
04/08/2017
Nuoriin tulevaisuuden pelaajin tosiaan kannattaa satsata.Ja on myös hyvä että urat jatkuvat salibandyliigassa ja isossa seurassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.