Divarit

Salibandyn parissa yli 65 000 rekisteröitynyttä pelaajaa

08.08.
2017
5 Kommenttia
2
Divarit

Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn rekisteröityjen pelaajien ja harrastajien määrä on ylittänyt 65 000:n rajan.

Viime vuonna vastaavaan aikaan kokonaisluku oli 57 398. Vuoden aikana lisäystä tuli peräti 7766 henkilöä, suhteelliseksi muutettuna hurja 13,5 prosenttia.

Tarkka luku kauden vaihtuessa heinäkuun lopussa oli 65 164 henkilöä. Luku ilmenee Salibandyliiton rekisteristä, jossa ovat mukana kaudella 2016-17 Salibandyliiton sarjoihin ja harrastetapahtumiin osallistuneet henkilöt.

– Iloitsemme siitä, että salibandyn pariin tulee kausi kauden jälkeen uusia pelaajia ja harrastajia. Se ei ole itsestään selvää nykymaailmassa, jossa kilpailu ihmisten vapaa-ajasta kaikkinensa on tiukentunut, kertoo Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen.

Salibandyn tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä junioreiden puolella pelaaja- ja harrastajamäärän kasvu on suurinta.

Salibandyn suosiota ovat lisänneet myös alueelliset ja matalamman kynnyksen harrastepelaamisen sarjat ja tapahtumat, joita ovat salibandyseurojen ja -halliyrittäjien kanssa yhteistyössä toteutettavat lähi- ja hallisarjat sekä kortteliliigat.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Säbä
08/08/2017
Loistava tulos. Kasvua 13% , vastaavaa ei ole tapahtunut todennäköisesti muissa lajeissa, tuskin koskaan.
Koriksessa tullaan näkemään myös tänä vuonna kasvua mutta harrastajamäärät jää 1/3 säbän vastaavasta.
Toivotaan että säbän kannattajat, pelaajat ja seurojen johto saa tästä tuloksesta lisää uskoa oman lajinsa mahdollisuuksista.
Seuraavaksi odotetaan että liigan yleisömäärät kasvavat samassa suhteessa. Nyt ollaan olosuhteista johtuen aivan liian pienissä lukemissa.
Hallien katsomopalveluihin ja ottelutapahtumiin kannattaisi nyt panostaa kunnolla.
Media on myös herätettävä säbän suhteen, laji tarvitsee lisää arvostusta valtamedialta.
Onhan se suhteetonta kun kaikki perinteiset lajit saa näkyvyyttä moninkertaisesti säbään verrattuna. Esimerkiksi yleisurheilua harrastaa muutama tuhat, eikä menestytä kansainvälisesti mutta valtamediassa kaksi viikkoa tauotta.
Terhi
08/08/2017
No ketä kiinnostaa jotkut porukkasählääjät? Kyllä se kasvu pitää saada pääsarjojen katsojissa tai muissa, josta sen voi kääntää sponsorirahaksi. Ei tää laji nouse tästä koskaan, jos tätä aletaan myymään "hyvänä harrastelajina kaikille liikuntaa muuten kaihtaville sopivana". Jos tähän lähdetään, niin sienestyksestäkin tulee ennemmin olympialaji kuin säbästä, sstna.
hjhf
08/08/2017
Tämän lajin vahvuus ja suosio on osaltaan siinä että sitä voi hyvinkin eritasoiset pelaajat harrastaa ja kilpailla omalla tasollaan.Ylemmillä kommentoijilla on molemmilla hyvät pointit.Eikä nämä ole toisiaan poissulkevia asioita.
Ja tätä ylempi
10/08/2017
Sanoi juuri mitä ajattelin! Turha asetella kilpailua ja harrastajia toisiaan poissulkeviksi. Katsojamäärissä ja tv näkyvyydessä turha odottaa mitään yhtäkkistä jättipottia.
Juha
22/05/2018
Vanha juttu, mutta tuon "SÄBÄn" kommenttissa oleva juttu että yleisurheilua harrastaa muutama tuhat vaatii korjausta. Yleisurheilussa on yli 30 tuhatta rekiströitynyttä urheilijaa ja jos lasketaan noin 10000 aikuisurheiluliiton yleisurheilua harrastavaa urheilijaa niin noidenkien yhteismäärä nousee yli 40000. Lisäksi tuosta menestyksestä voidaan keskustella siinä valossa että yleisurheilua harrastetaan huomattavasti suuremmassa määrässä maita kuin salibandyä eli kilpailu on huomattavasti kovempaa. Turha on medianäkyvyydestä keskustella hvyin erityyppisten lajien välillä. Jääkiekko kuitenkin taitaa olla se median suosikki Suomessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.