Takaisin Tallinnaan – Suomen MM-karsintalohko on nyt selvillä

Suomi kohtaa Puolan salibandyn MM-karsinnoissa. Kuva: Mika Hilska

Suomi kohtaa Puolan salibandyn MM-karsinnoissa. Kuva: Mika Hilska

Salibandyn seuraava miesten MM-turnaus pelataan 2018 Tshekissä, ja tulevana talvena on taas MM-karsintojen vuoro. Vain isäntämaa Tshekki saa suoran paikan lopputurnaukseen, joten myös hallitseva maailmanmestari Suomi pyrkii mukaan karsinnan kautta. Suomen karsintalohko pelataan 31.1. – 4.2.2018 Tallinnassa.

Suomi kohtaa lohkossaan Alankomaat, Belgian, Liechtensteinin, Puolan ja Viron. Suomi karsi myös vuonna 2016 Tallinnassa.

Euroopan neljästä karsintalohkosta selviytyy lopputurnaukseen kustakin kaksi parasta sekä lisäksi kaksi parasta lohkokolmosta eli yhteensä 10 joukkuetta.

Aasian-Oseanian lohkosta seuloutuu mukaan neljä parasta.

Kanadan ja Yhdysvaltojen välisestä Amerikan karsinnasta selviytyy lopputurnaukseen kaksiosaisen kohtaamisen voittaja.

MM-karsintalohkot:

Eurooppa 1 (Tallinna 31.1. – 4.2.) Alankomaat, Belgia, Liechtenstein, Puola, Suomi ja Viro.
Eurooppa 2 (Nitra, Slovakia 31.1. – 4.2.) Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia ja Slovenia.
Eurooppa 3 (Valmiera, Latvia 31.1. – 4.2.) Islanti, Italia, Latvia, Unkari, Sveitsi ja Venäjä.
Eurooppa 4 (Nitra, Slovakia 31.1. – 4.2.) Espanja, Iso-Britannia, Itävalta, Norja ja Tanska.
Aasia-Oseania (Jeju, Korea 22. – 28.1.) Australia, Iran, Japani, Kiina, Korea, Malesia, Uusi Seelanti, Singapore ja Thaimaa.
Amerikka: (2. – 4.2.) Kanada ja Yhdysvallat

Tektst: Salibandyliitto

13 comments

  1. On varmasti:D Ruotsi,Suomi,Sveitsi ja Tshekki suoraan kisoihin. Suomi menisi kisoihin D1varin kärkipelaajilla. Samoin muut kärkimaat. Toki saavat heikommat joukkueet pelata Kim Nilssonia. Ja muita huippupelaajia vastaan. Ja saavat uusia elämyksiä ja kokemuksia. Mutta palveleeko kuitenkaan lajia…

  2. Moniko teistä on sillä tasolla että pääsisi mukaan. Se on lajin kansainvälistä toimintaa. Kyllä suomalisen potkupallon voisi oikeasti lopettaa koska sillä ei ole mitään mahiksia mihinkään.

  3. Kysymys on siitä että nämä junnu#8,mainitsemat maat ovat selkeästi parhaat.Ei täällä varmasti kenenkään ole tarkoitus vähätellä.Mutta ei tosiasioitakaan voi kiistää.

  4. Palveleeko jalkapalloa sitten noi mm-karsinnat?Suomi ei ikinä kisoissa.Silti vaan pelataan.:-)

  5. Verrataanko täällä oikeasti salibandya ja jalkapalloa keskenään?

  6. Karsintojen merkitysestä urheilullisesti voidaan olla montaa mieltä: totta että ei tämä varmaan juuri Suomea palvele, mutta väitän että muut maat saavat tästä paljon irti ja täten palvelee lajia kokonaisuudessaan.

    Toisekseen pitää muistaa se, että tämä karsintajärjestelmä on myös sitä varten, että säbää ajetaan olympialajiksi. Tämä taasen palvelisi myös Suomea mahdollisen olympiamenestyksen myötä.

  7. Salibandyä ja jalkapalloa ei tosiaan kannata verrata keskenään.Toisessa suomi pärjää,toisessa ei.Mutta salibandyssä pystyy helpommin luettelemaan kärkimaat ja niitä on vähemmän.Eri kansainvälisissä jalkapallo kisoissa ja turnauksissa on enemmän mestari ehdokkaita.

  8. Kun on vaan peruskoulun käynyt niin luetunymmärtämisessä saattaa olla vikaa…Ei täällä kukaan ole vertaillut lajeja itsessään vaan on vertailtu mm-karsintoja ja niiden mielekkyyttä.Kyllä muissakin palloilulajeissa on heikkoja maita,jotka eivät ole päässeet ikinä varsinaisiin kisoihin.Piste.

  9. Itävalta ja Etelä-Korea nousivat lätkässä mm-kisoihin.Vertailkaapa tuloksia ja katsokaa miten menee. 🙂

  10. Pahoittelut,unohtui tuo karsintoja sana tuosta ensimmäisestä lauseesta sanan jalkapalloa jälkeen.On hyvä,että eri lajeissa kaikki mahdolliset maat saavat karsintojen kautta yrittää nousta itse mm-kisoihin.Se,onko mielekästä ja lajeja eteenpäin vievää,jos lopputulokset pystyy arvaamaan ennakkoon,kuka tietää.Joka tapauksessa ajan kanssa tapahtuu kehitystä,uusia maita tulee mukaan ja joskus yllättävätkin maat menestyvät.

  11. Olisko jotain infopläjäystä suomalaisista jotka vaikuttavat eri maajoukkueissa ko.karsinnoissa. olisi kiva olla kartalla!