Toistaiseksi voittamattoman suomalaismaajoukkueen tuorein kokoonpano julki

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen alle 23-vuotiaiden miesten maajoukkue matkaa neljän maan turnaukseen Latviaan viikon päästä. Tiedossa on neljän maaottelun rypistys neljään päivään. Viime kaudella perustettu ja viisi maaottelua pelannut U23-joukkue ei ole vielä kokenut tappiota.

Latvian Kocenissa vastaan asettuu miesmaajoukkueillaan isäntämaan lisäksi Viro ja Puola. Latvian miehet Suomen U23-maajoukkue kohtaa kahdesti, ensimmäisen ollessa turnaukseen kuulumaton harjoitusottelu. Edessä on täysin uusia vastustajia.

Joukkue lähtee päävalmentaja Lasse Erikssonin mukaan luottavaisena ja povaa tiukkoja hetkiä.

– Valmennuksessa on suomalaisosaamista (Arto Riihimäki ja Perttu Kytöhonka). Se on hyvin fyysinen joukkue. Viron viime aikojen tilanteesta ei ole niin tarkkaa kuvaa, mutta sielläkin valmennustiimissä on suomalainen (Petri Hosiaisluoma). Puola laittoi World Gamesissa ihan mukavasti kampoihin meidän miehille, joten mielenkiintoista tulee olemaan, päävalmentaja uumoilee.

Valittuun joukkueeseen kuuluu 18 pelaajaa. Nuorin on 19-vuotias Heikki Iiskola, joka kuului viime keväänä U19 MM-kultaa vallanneeseen joukkueeseen. Kaikki viisi U23-maaottelua ovat kolunneet Tuure Ailio, Marko Juselius, Joonas Kaltiainen ja Eemil Ukkonen.

– U23 on kasvattajamaajoukkue kohti miesten maajoukkuetta. Valinta tähän ryhmään on selkeä viesti kavereille, että he ovat tehneet oikeita valintoja harjoittelussaan ja urheilijoina.

– Muistutan vielä valintaprosessista U23:sten kohdalta. Se meni siten, että ensin liigaseurojen edustajilta kysyttiin mielipidettä pelaajista, joiden rahkeet he uskovat riittävän tälle tasolle. Tämän listan jälkeen U23-valmennus teki lopulliset valinnat, kuitenkin siten, että jos haluamamme pelaaja valitaan miesten maajoukkueeseen, se menee edelle. Miesten mukaan Ruotsia vastaan valittiin useampia, jotka ikänsä puolesta olisivat mahtuneet meille, Eriksson taustoittaa.

– Painotamme myös Salibandyliigapelien kautta saatua kokemusta ja näyttöjä. Kun listaa katson, niin ilolla huomaan, että mukana on myös useita, jotka ovat olleet voittamassa U19 MM-kultaa joko 2015 tai 2017. Tämä kertoo pelaajien kehityksestä oikeaan suuntaan.

Suomen U23-maajoukkueen urakka alkaa esiottelulla Latviaa vastaan torstaina. Turnaus alkaa varsinaisesti perjantaina, jolloin vastassa on Viro. Lauantaina Suomi kohtaa taas Latvian ja päätöspäivänä sunnuntaina Puolan.

Suomen alle 23-vuotiaiden maajoukkueen ensiesiintyminen nähtiin vuosi sitten Polish Open -turnauksessa. U23 kohtasi Saksan (26-0), Slovakian (10-2), Norjan (6-5) ja päälle päätteeksi peittosi loppuottelussa Tshekin (4-3). U23:sten kovaa tekemisen tasoa kuvastaa se, että Tshekin miehet Suomi on kukistanut kahdesti. Jälkimmäinen voitto tuli helmikuussa Tapanilan Mosahallissa luvuin 5-4.

Neljän maan turnaus 7.-10.9.2017
Koceni, Latvia
Latvia, Suomi U23, Puola, Viro

Ottelut
To 7.9. klo 20 Latvia – Suomi U23
Pe 8.9. klo 17 Viro – Suomi U23
Pe 8.9. klo 20 Latvia – Puola
La 9.9. klo 17 Puola – Viro
La 9.9. klo 20 Latvia – Suomi U23
Su 10.9. klo 11 Suomi U23 – Puola
Su 10.9. klo 14 Latvia – Viro

Suomen U23-maajoukkue

# Maalivahdit
35 Ville Mestari 1995 OLS
59 Joonas Kaltiainen 1993 Esport Oilers

Puolustajat
3 Marko Juselius 1995 EräViikingit
4 Miikka Pentikäinen 1996 LASB
15 Matias Veikkola 1995 SPV
16 Eemil Ukkonen 1996 Happee
17 Matias Lintula 1997 Koovee
28 Otto Lehkosuo 1996 Indians

Hyökkääjät
5 Heikki Iiskola 1998 Indians
6 Lassi Kotovaara 1994 Happee
7 Nico Jonaeson 1994 Steelers
18 Juho Sorri 1996 TPS
19 Samuli Salomaa 1994 Koovee
20 Perttu Koljonen 1995 Koovee
21 Eetu Sikkinen 1997 Classic
22 Olli Kinnunen 1996 TPS
23 Rasmus Kainulainen 1997 LASB
29 Tuure Ailio 1997 LASB

Lasse Eriksson päävalmentaja
Mikko Lehto valmentaja
Jari Oksanen Team Manager
Jussi Sihvonen valmentaja
Tomi Räisänen fysio

Teksti: Salibandyliitto

13 comments

  1. Ensimmäisessä kommentissa hieman sarkastinen tai humoristinen sävy.Joka tapauksessa aika selkeät valinnat kun osa näihin iläluokkiin kuuluvista on miesten mukana.Toki aina voi kyseenalaistaa tai spekuloida.Esim.Ervin Jalonen tai Steelersin Lastikka puuttuvat.

  2. Kotovaara ihan mielenkiintoinen valinta viime kauden jälkeen. Toivottavasti on viesti siitä, että kesällä on tehty töitä ja tällä kaudella nähdään vanhaa tuttua Lassia.

  3. Eikös -93 ole tänä vuonna 24-vuotiaita? Jos kyllä, niin miten Kaltiainen on yli-ikäisenä päässyt joukkueeseen? Vai onko nyt sattunut näppäilyvirhe tuon syntymävuoden kohdalla? Tietysti, jos täyttää vasta loppuvuodesta, niin sitten, onhan se vielä 23-vuotias.

  4. Eipä tämä näy ainakaan millään tavalla mv-osaston valinnassa ”Painotamme myös Salibandyliigapelien kautta saatua kokemusta ja näyttöjä. Kun listaa katson, niin ilolla huomaan, että mukana on myös useita, jotka ovat olleet voittamassa U19 MM-kultaa joko 2015 tai 2017. Tämä kertoo pelaajien kehityksestä oikeaan suuntaan”.

  5. Ihmetystä tosiaan herättää monikin pelaaja. Kotovaaran pelit menneet pari vuotta penkin alle. Ehkä kasvattajaseura Happee on saanut kesän aikana ihmeitä aikaan.
    Latviassa käydyissä harjoituspeleissä oli kyllä jo näkyvissä vanhaa Lassia, valinta kuitenkin yllätys.
    Nostaisin Happeesta puolustajana pelaavan Ilmosen myös maajoukkueeseen. Kaveri on aina ollut taidokas pelaaja, tosin pari viime kautta on ollut vaisumpia jalkaongelmien takia mutta Latviassa näytti peli jälleen kulkevan.

  6. Moikkamoille, jos kuvittelee että näitä pelejä näkee yhtään mistään, edes tuloksien muodossa elää jossain dreamlandiassa. Vaikka nykytekniikalla saataisiin kaikki pelit näkymään ei siihen ainakaan salibandyliitolta ole mitään mielenkiintoa. Marginaalissa ollaan ja tullaan aina olemaan. Raporttia saadaan luultavasti pullopostilla jos merivirrat on suotuisat!

  7. Edellinen kommentti.Asiaa ei voisi paremmin ilmaista.Näinhän se juuri menee.

  8. Missä on tämän lajin arvostus? Eikö liittokaan ymmärrä tämän uuden U23 majun merkitystä ja näytä pelejä tai vähintään järjestä tilanneseurantaa? Höh!

  9. Spevestä on löytynyt joku maajoukkueeseen! Kunpa olisi vähemmän liigamitaleita ni heppuja olisi enemmän.