Liigat

AL: Nykyltä kovaa kritiikkiä Salibandyliigan säännöstä: ”Raiskaa pelin loppua”

22.09.
2017
25 Kommenttia
5
Liigat

Petteri Nykky (takana vas.) ruoti kovin sanoin Salibandyliigan pistelaskusysteemiä. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers ja Tampereen Classic väänsivät perjantaina miesten Salibandyliigan kamppailussa, jossa Oilers vei lopulta voiton jatkoajalla maalein 5-4. Classic-luotsi Petteri Nykky suomi nykyistä pistelaskusysteemiä kovin sanoin Aamulehden haastattelussa.

Tälle kaudelle Salibandyliigan pistelasku muuttui siten, että jos peli päättyy tasan varsinaisella peliajalla, niin molemmat saavat lopputuloksesta pisteen plakkariinsa. Jatkoaikavoittaja tai varsinaisen peliajan voittaja voi taasen saada voitosta maksimissaan kaksi pistettä.

– Tyhmä sääntö, kun voitosta varsinaisella peliajalla ei saa kolmea pistettä. Voi käydä niin, että jotkut joukkueet alkavat varmistella yhtä pistettä, mikä raiskaa pelin loppua, Nykky tykitti.

Espoossa pistejako näkyi siten, että Oilers hiukan himmaili ottelun lopussa ja jatkoajalla joukkue pelasi ilman maalivahtia pitkän jakson hakien voittoa ”ylivoimalla”, kun yksi piste oli varmistettu ja jatkoajalta oli haettavissa yksi lisäpiste.

Nykky ruoti myös ottelun tuomaritoimintaa lehdelle.

– En halua kritisoida tuomareita. He näkevät, mitä näkevät. Mutta siellä oli pari paikkaa, joista olisi voinut antaa jäähyn myös toiseen suuntaan.

Classicin kannalta harmillinen takaisku oli myös tähtipakki Krister Savosen loukkaantuminen, joka oli kuvauksesta päätellen sangen epäonninen.

– Hän potkaisi oikeastaan itse itseään pohkeeseen, joka oli jo valmiiksi kipeä, Nykky kertoi.

Nykky luotsaa Classicin lisäksi Suomen miesten salibandymaajoukkuetta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
En
22/09/2017
Halua kritisoida, mutta... pelle nykky sano suoraan älä pelleile. Arvostelit jo tuomareita, mutta raukkamaisesti muka et arvostelemalla. Suoraselkäisyyttä jatkossa. Siitä samaa mieltä, että uudet säännöt pers..tä, pelin loppu vitsi ja jatkoaika tsoukki -> nyt pikapalaverilla jatkoaika Ruotsin malliin ja veskat pysyy luukuilla. Todellinen antikliimaksi nähtiin tänään.
Hmm
22/09/2017
Taisi tappio ottaa koville
Hootee
22/09/2017
Pääsi Nykky heti kommentoijien ihon alle, helposti.
Arto Kilponen
23/09/2017
Minä olen Nykyn kanssa samaa mieltä. Aivan järjetön uudistus. Muualla todettu huonoksi, niin silti otettu käyttöön.
Minäpahoitinmieleni
23/09/2017
Eiku tehdään niin niin kuin koriksessa että voitosta kaks pistettä ja häviöstä yksi niin ei kenellekään tule pahamieli
Arto Kilponen
23/09/2017
Minusta voisi tehdä kuten koriksessa, siis NBA:ssa. Pelataan loppuun asti ja lasketaan vain voittoprosentit.
Nimimerkeille
23/09/2017
EN ja HMM

Nykky sanoo varmasti suoraan jos tappio harmittaa tai tuomaritoiminnassa on jotain sellaista, että siitä pitää hänen mielestään avautua. Itse katsoin pelin ja ihmettelin monen monta omituista vihellystä, jotka eivät sopineet edes pelin sisäiseen linjaan, saati yleisempään. Ja viheltäminen oli siis lähinnä epäonnistunutta, ei mielestäni erityisen puolueellista, vaikka vierasjoukkue tuosta enemmän kärsikin.

Ja näistä sääntömuutoksista kaikki oleellinen onkin jo sanottu, eli siihen ei lisättävää
SEXLAND
23/09/2017
HEI, pitäisi antaa PR3!!!!
Eli Nykky
23/09/2017
Ois voinut sanoa asian niinku se oli, "haluan kritisoida...", mitä ei tehnyt.
Jurakausi
23/09/2017
Menipäs Nykyllä tappio ihon alle.

Ei kukaan estänyt Vämilyä pelaamasta ilman maalivahtia. Omaa tyhmyyttä, jos ei osaa pelata uuden tavan mukaisesti.

Tuu Nykky pois jo sieltä vuodesta 2016!
Pasi
23/09/2017
Ei taida Nykky mikään oikea urheilumies olla ensinkään jos tappion jälkeen näin itkee. Olisi ikenyt silloin kuin päätöksiä tehtiin.
Pistejako
23/09/2017
Kyllä tämä uusi pistejako on huano, yht'äkkiä kun ja:lle mennään tulee 1 lisäpiste jakoon. Ei mtn järkeä!! Olisi parempi jos pisteet jakautuisivat samalla tavalla kuin aikaisemminkin eli voitosta 2, tasapelistä 1 ja häviöstä 0pistettä. Tai toisena vaihtoehtona voitosta varsinaisella 3, ja:lla/rl:lla saadusta voitosta 2, ja ja rl tappiosta 1 sekä varsinaisesta tappiosta 0pistettä
asdsad
23/09/2017
Miksi siinä ei ole mitään järkeä, että tulee yksi lisäpiste jakoon?

Perusteluksi EI kelpaa se, että sinä et ymmärrä.
Maju
23/09/2017
Kaikki kunnia maajoukkueen valmentajalle mutta nyt tuli mokattua kunnolla.
Classic lähti peliin takki auki ja samanlainen asenne näkyi ylimielisyytenä koko ottelun ajan.
Alivoimalla kolme kertaa ja aina soi omissa.
Jatko-aika sääntö oli hyvin luettu Luukkoselta mutta katsomoon asti kuului: "hei niitä on viisi" Classicin penkiltä. Taktinen voitto siis Espooseen.
Kolme pistettä voitosta varsinaisella peliajalla on parempi ratkaisu mutta tässä pelissä silläkään ei olisi ollut merkitystystä.
Oilerssin vallmennnus on nyt hyvissä käsissä ja joukkue vaikuttaa jo nyt yhtenäiseltä ilmeeltään.
Juhani Järvenpää
23/09/2017
Pitkästä aikaa tuli hykerreltyä matsissa loistavaa Oilers-valmennuksen oivallusta jatkoajalla. 5v4 yllätti Classicin täydellisesti. Riskihän siinä tietysti oli, mutta nyt se kannatti.
Kurkku
23/09/2017
Jos uusi sääntö raiskaa pelin, mielestäni superfinaali raiskaa koko kauden.
Oilers
23/09/2017
tosi hyvä oivallus oilerssilta! nerokasta!
Videokatsoja
23/09/2017
Oli muuten karmea moka viheltää se peli poikki kun Toriseva olisi voinut pistää pallon peliin. Ei ratkaissut peliä, kun itse peli oli jo oikeastaan pelattu. C oli jotenkin heikolla asenteella eikä saanut omaa peliään kulkemaan, Oilers taas pirteä ja tehokas.
Luukkonen...
23/09/2017
...ajoi ilman liukkaria Nykkyä ja Kuitusta kakkoseen. Sen takia Petterillä oli kiukkunen olo jatkoajan jälkeen.
Rasmus Rissanen
23/09/2017
Minusta on naurettavaa käytöstä sinulta nimimerkki "Sexland"... niminkin jo loukkaa hyvää ystävääni
Itkiä
23/09/2017
Nykky katso peiliin, sinulta meni peli ohi.
Jules
23/09/2017
Tämän kauden peliliike nro 1 tuli tässä. Jatkoaika pelaminen ylivoimalla. Luukkonen esitti ylivertaista taktikointia ja otti kerralla uuden säännön haltuun. Oltiin sitten säännöstä mitä mieltä tahansa... Varmaa ainesta Majun valkuksi...
Heh
24/09/2017
Joo.Tehdään samalla tavalla kuin koripallossa.Voitosta 2 pistettä ja häviöstä 1 piste.Ei tule hirveitä piste-eroja..heh.
Hmm
24/09/2017
Yksi piste jatkoajalla on hyvä asia koska silloin se pitää sarjan tasasena ihan viimesille kierroksille asti. Kolmen pisteen voitot tekee sen että kärki on käytännössä pleijareissa jo kauden puolessa välissä. Ja läpsyttelee puolikautta ilman minkäänlaista voittamisen tarvetta
Suomi 100
24/09/2017
Voitosta 0,2 p ja ei-tappiosta 0,1 p. Jatkosarjaan ne, joilla väh. 60% runkosarjan voittajan pistemäärästä. Tarvittaessa dropout-vaiheessa joukkuemäärä karsitaan neljään tai kahdeksaan yksittäisellä ottelulla tai kolmen joukkueen 1 x sarjalla, joissa kotietu paremmin sijoittuneella. Tämän jälkeen paras seitsemästä -sarjat normaalisti myös finaalissa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.