Divarit

Espoolaisten voittoputkelle jatkoa – katso lauantain salibandytulokset

30.09.
2017
39 Kommenttia
1
Divarit

Oilers nappasi lauantaina kauden kolmannen voittonsa. Kuva: Juhani Järvenpää

SB Welhot ja Esport Oilers pelasivat lauantaina miesten Salibandyliigan pisteistä Kuopiossa. Oilers kaatoi kotijoukkueen loppuluvuin 4-3.

Oilers iski pelin avausmaalin, kun Santeri Lindfors laukoi vieraat johtoon ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Casper Pfitzner lisäsi johtoa noin viisi minuuttia myöhemmin ja 2-0-lukemista mentiin ensimmäiselle tauolle.

Toisessa erässä ainoasta maalista vastasi espoolaisten Severi Korhonen. Riku Holopainen lisäsi johdon neljään maaliin kolmoserän alussa.

Welhojen yli 100 minuuttia kestänyt maaliton putki (edellisessä pelissä 1-0-tappio) katkesi ajassa 49.24, kun Eetu Sorvali maalasi ensimmäisen kerran liigaurallaan. Iiro Lankinen toi kotijoukkueen kahden maalin päähän viisi minuuttia ennen loppua ja Olli Taskinen kavensi tilanteeksi 3-4 vielä viisi sekuntia ennen loppua, mutta Oilersin johto kesti loppuvihellykseen saakka.

Oilersin tehopelaaja oli 1+1 iskenyt Holopainen ja Welhojen taasen kaksi maalia syöttänyt Juha Rautiainen. Joonas Kaltiainen koppasi maalillaan 25 torjuntaa.

Oilers on voittanut kaikki kolme otteluaan ja on Happeen kanssa tasapisteissä liigan kakkostilalla. Welhot on yhden voiton voimin kahdeksantena.

Koovee ja Classic kohtasivat toisensa naisten Salibandyliigan kamppailussa Tampereella. Classic vei alkuun tiukasta kamppailusta selkeän 6-2-voiton.

Koovee aloitti pelin hyvin ja Veera Kauppi vei kotijoukkueen 1-0-johtoon ajassa 10.40. Classic iski kuitenkin kahteen otteeseen heti toisen erän alussa ja Koovee valahti tappioasemaan. Veera Kauppi iski ottelun toisen osumansa hyvinkin pian, joten tuskaa ei kestänyt kauaa.

Katri Luomaniemi vei ylivoimalla vieraat johtoon toisen erän viimeisillä minuuteilla. Minna Kallio lisäsi johtoa ajassa 54.28 ja Nina Rantalan osuma ajassa 57.33 ratkaisi lopullisesti ottelun kohtalon. Rantala viimeisteli vielä hattutempun kaksi minuuttia ennen loppua.

Classicin Rantala (3+0) ja Sanni Nieminen (1+2) olivat Classicin tehopelaajia. Kooveen tehokkain oli kahdesti maalannut Veera Kauppi, joka Twitteriin kantautuneiden tietojen perusteella loukkaantui ottelussa ajassa 54.42 ja makasi pitkään tuskaisena kentän pinnassa. Kauppi kärsi lähes koko viime kauden vaikeasta polvivammasta.

Koovee jatkaa tappiosta huolimatta sarjakärjessä. Classic on samoissa pistelukemissa, mutta maaliero on hiukan paikallisseuraa kehnompi.

SB Vaasa ja Loviisan Tor mittasivat toisiaan lauantaina miesten Divarissa. Vaasassa pelattu ottelu päättyi Torin 8-7-vierasvoittoon.

Vierasjoukkue sai ottelun hyvän startin, kun loviisalaisille 3-1 ensimmäisen erän jälkeen. Toisessa erässä mätettiin osumia ihan talkoohengessä ja kolmanteen koitokseen lähdettiin lukemissa 6-6. Vierasjoukkue maalasi kahdesti kolmannen erän ensimmäisellä kympillä. Kotijoukkue kavensi vielä neljä sekuntia ennen loppua, mutta pisteet matkasivat lopulta Loviisaan.

Loviisan tehopelaajia olivat Peik Salminen (2+1) ja Andreas Hietala (1+2). Vaasalaisten pisteonnistujia olivat taasen Jesse Palmberg (2+1) ja Tero Saaristo (1+2).

Tappio oli vaasalaisille kauden ensimmäinen ja joukkue jäi edelleen sarjan kärkisijoille. Loviisalaisille kyseessä oli kauden toinen voitto ja ryhmä nousi taulukon neljänneksi.

Miesten Salibandyliiga
16:00 SB Welhot-Oilers 3-4 Ottelutilastot
17:00 LASB-Koovee 3-6 Ottelutilastot
18:00 Indians-OLS 3-6 Ottelutilastot
18:00 Steelers-Classic 3-16 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
15:30 Koovee-Classic 6-2 Ottelutilastot
17:00 PSS-EräViikingit 8-2 Ottelutilastot
18:00 SB-Pro-ÅIF 16-2 Ottelutilastot
18:30 TPS-O2-Jyväskylä 12-2 Ottelutilastot

Miesten Divari
15:00 SB Vaasa-Loviisan Tor 7-8 Ottelutilastot
15:30 M-Team-Tiikerit 9-5 Ottelutilastot
16:00 Blue Fox-O2-Jyväskylä 4-3 Ottelutilastot
16:00 NJ-EräViikingit Akatemia 3-5 Ottelutilastot
17:00 Karhut-FBC Turku 5-4 ja. Ottelutilastot
18:00 ÅIF-NST 8-6 Ottelutilastot
18:30 LNM-Josba 8-9 ja. Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jep
30/09/2017
Steelers kyntää, Lastikka on lapanen, Megyaszai senkun istuu puremassa tuppee. Nyt Sihvonen pää pois per....
Espoo
30/09/2017
Aika moni asiantuntija ennakoi että Welhot tekee vain visiitin liigan. Näyttää nyt siltä että Welhot tulee vielä yllättämään monet..
Rmäki
30/09/2017
Steelerssissä Johansson ja Jonaeson hyökkääjistä ainoat ketkä pelaavat tasollaan. Sitten on näitä Nurmista, Kulmalaa jne. Ketkä kyntää kiikari tehoilla ja -10 sarakkeessa. Penkillä ja katsomossa varmasti nälkäisempiä pelaajia kuin nämä edellä mainitut.
Kiikarit
30/09/2017
Savonen ainoo Clasusta joka jäi ilman tehopistettä :o
kiikarille
30/09/2017
Mutta savonen sai pelissä osumaa joten ei pystynyt jatkamaan peliä tällin jälkeen
Hämeestä
30/09/2017
Taisi olla Megyaszai Steelerssin pirtein , kun taas pääsi kehiin toiseen erään. Peli oli kyllä jo ratkennut näiden "luottomiesten" pupeltamiseen. Aarnio ja Megyaszai olivat toisessa erässä todella pirteitä siihen vaan sentteri joka pelaa molempiin suuntiin. Rmäen kanssa kyllä tuosta Jonaesonin tasosta erimieltä peliä pelataan kahteen suuntaan ja taitaa olla -11 sine omiin. Mutta mistä tämä johtuu, kun Megyaszai ei mahdu pelaavaan joukkueeseen onko syönnyt valmennuksen murot ? Kurittomuus myös pois Steelerssillä 11 miestä ollut jäähyllä kahdeksalla vain pisteitä. Peli lähtee puolustuksesta ne vilttii keitä ei kiinnosta myös puolustaa. Seuraavan kerran tulen Elenialle , kun Megyaszai on joukkueessa.
Kiikarille:lle
30/09/2017
Aasia kunnossa, näin arvelinkin ja se selittääkin kaiken :)
Kuka Megyaszai
30/09/2017
Onko tämä Megyaszai hehkutus joku vitsi? Tulospalvelussa 0+0=0, -2, 0 laukausta ja 0 blokkia niin mahtoi Steelers olla todella huono jos tämä kaveri on vastaus kaikkeen? :D
Edelliselle
30/09/2017
Kyllä olet oikeassa steelers oli todella huono
Hämeestä
30/09/2017
Ei ole vitsi. Viime kauden Steelerssin yksi pirteimistä ( 11+7 ) 5vs5 tehot. Tänä vuonna ei ole päässyt pelaamaan. Mahtunut kokoonpanoon edes kunnolla harjoitus otteluissa. Lasbia vastaan tuli puolessa välissä ja piste kolme maalia. Nyt tuli toisessa erässä 1-5 tilanteessa kentälle ja heti pirteyttä siihen kenttään. tänääkin näiden "luottomiesten" takia hänellä -2 Sehän juuri ihmetyttään, kun penkiltä tupenpurijoita keillä on pelihaluja mutta tiettyjä"luottomiehiä" ei voi penkittää.
tulospalvelusta
30/09/2017
minkä takia tulospalvelussa on kohta ”t” eikös tasapelit ole mahdottomia tällä kaudella? vai eikö ole päivitetty viellä?
Megyaszai
30/09/2017
On samantyylinen kaveri kuin hullu hoikkanen! Tärkeitä joukkueelle. Ja vielä kun osaa tota roolia ajatellen tehdä pisteitäkin. Juuri tässä tilanteessa missä nyt kynnetään ois todellakin jo tarve päästää kaveri kehiin! Ja sitten heräisi muukin lammaslauma
HÄMEENLINNA
30/09/2017
Sihvonen on yliarvostettu! Nyt on tosipaikka menestyä ja mitä tapahtuu? Joukkue kohti karsintoja. Urbans on miehelle ja apupelleille oikea paikka ja oikeita valmentajia penkin päähän pian.
Hämeestä
30/09/2017
Sihvonen aika varmaan kärsii myös tuosta u-23 maajoukkueesta. Kysyisinkin onko Steelerssin muut valmentajat oikealla tasolla, jos tekemiset ja vastuu on lisääntyneet Sihvosen poissaolojen myötä ?
Salibandyn Dallas Stars
30/09/2017
Viime kaudella Steelers napsi pisteitä puolustuksen voimin, nyt ei sitten puolusteta ollenkaan vaan juostaan kuin päätön kana karvauksessa joka vuotaa kuin peräsuoli mahataudissa. Tsemppihalit maalivahtikaksikolle.
Valot päälle
30/09/2017
Valmentaja aina voittaa tai häviää pelit! Tuomareiden jälkeen tärkein henkilö pelitapahtumassa. Jonnet pärisee
Valot päällä???
01/10/2017
"Tuomareiden jälkeen tärkein henkilö..." OIKEESTI? Tää on pelaajien peli! Ei mulla muuta.
Onnittelut Pertulle!
01/10/2017
Susirajalta
Arto Kilponen
01/10/2017
Ei tuo Steelersin hyökkäys oikein vieläkään kuulosta siltä että tekisi eniten maaleja sarjassa.
Ihmettelijä
01/10/2017
Lasbia taitaa vaivata peluuttamisen osalta sama tauti kuin Steelersiä. Ns. luottopelaajat saavat pelata, vaikka virheitä tulee, jalka ei kulje eikä tunnu pääkään kestävän. Nuoria on helppo istuttaa ja vedota kokemattomuuteen. Kokemuksella on merkityksensa, mutta pitääkö joka tilanteessa korostaa joukkueen nuoruutta ja kokemattomuutta? Entä Lasbin yv-pelaaminen? Tulosta ei juurikaan nykyisellä ole tullut. Voisiko valmennus joskus myöntää, että heidän omat ratkaisunsa taisi olla tappion aiheuttajat? Valot päällä sikäli oikeassa, että valmentajien ratkaisut useasti merkityksellisiä pelin kannalta.
T:re
01/10/2017
Taisi ikärakenne olla melko tasan KVeen/Lasbin pelaajilla niin sen taakse ei kannata kurkistella.Taitaa ne syyt löytyä jostain muusta?
Minäpahoitinmieleni
01/10/2017
Yllättävän vähän puhuttu uutisissa steelersin murskatappiosta mutta heti kun voitto tulee niin johan löytyy.
Ihmettelijä
01/10/2017
T:RE, juuriki näin! Ja onhan se KooVeen ykkönen aika kova. Lasbin valmennus peluutti koko ensimmäisen erän ja vielä aloitti toisenkin siten, että oma kakkonen pelasi KV:n ykköstä vastaan ennen kuin havahtui... Parempi voitti se on täysin selvää. Lasbin kannattaisi ehkä miettiä roolituksia ja kentällisiä uusiksi?
Valot päälle
01/10/2017
Valmentajat valmentaa ja pelaajat pelaa. Ehkä käännetään toisinpäin niin saadaan viimein ryhtiä toimintaan. Herätkää nyt Jonnet! :D
Ihmettelijä
01/10/2017
Valot päälle, onko ymmärryksessäsi vikaa? Pelaajat pelaavat niin kuin valmennusmäärää ... ;)
Junnu#8
01/10/2017
Ei myöskään ole Lasbista tulleet kaverit vakuuttaneet Steelersissä. Tai ne ketkä on pelannut. Hätönen ja Saukkonen olivat molemmat pois Classic pelistä. Olisiko loukkaantumista taustalla. Nuorisomaju Grönfors kiukuttelee ja heittelee mailaa. Ymmärrän että turhauttaa Classicia vastaan pelata. Kun kaveri latoo maaleja. Mikko Ruokolainen taisi olla Steelersin paras Classic pelissä. Yritti loppuun asti ja taisteli kentällä. Vaikka vastustaja oli jo pelin käytännössä voittanut. Voisi muu joukkue ottaa mallia herran pelaamisesta.
Hämeestä
01/10/2017
Valot päälle oikeilla jäljillä olet. Valmentaja on tosi isossa kuvassa joukkuissa. Hän määrää pelitavat , taktiikan ja pelaavan kokoonpanon. Pelaajan tehtävänä on toteuttaa pelin kulunmukaan pelitapaa ja taktiikkaa.
Harjoituksissa valmentajan tehtävä on tuoda esille ja harjoittaa haluamaansa pelitapaa. Hänen tehtävänsä on myös saada pelaajat ymmärtämään ja "ostamaan " hänen pyrkimyksensä. niin , että kentällä olevat KAIKKI pelaajat pelaavat sitä samaa peliä.

Valmennuksen tehtävä on luoda taktiikka peleihin tarkoittaen pelin molempia suuntia. Peluuttamisesta vastaavat valmentajat siis joutuvat pelin aikana tarkkailemaan mitä siellä kentällä tapahtuu ja miten valmennuksen päämääriä noudatetaan. Heidän kontallaan on myös tuoda pelaajille pelinaikana neuvot ja "määräykset" ( mitä pitää korjata pelajan pelissä, että päästään parempaa tulokseen ) Valmennus tehtävänä on penkittää pelaajat jotka eivät tee kentällä sitä mitä on sovittu tai jatkuvasti epäonnistuvat tekememisissään Tämä penkityshän pitää tehdä myös tasapuolisesti muuten se tuo pahaa verta joukkueeseen. Missään nimessä sitä ei saa tehdä niin, että ykköskentän mies tekee virheen niin kolmosen mies joutuu penkitykseen. Mikä tuntuu olevan valllitseva käytöntö.

Pelaajien tehtävä on siis toteuttaa valmennuksen toiveitaja päämääriä pelin sunhteen parhaalla katsomallaan tavalla.
Pelaajalla on myös oikeuksia saada tietää, että miksi jokin asia tehdään tietyllä tavalla ( valmentajan tehtävä on kertoa perusteluineeen se hänelle, Hyvät valmentajat ottavat myös pelaajilta saamiaan vinkkejä mieluusti vastaan )

Anteeksi sekava tekstini sunnuntaiaamukrapulassa tässä yritin ajatella.
Junnu#8:lle
01/10/2017
Siellä oli Saukkonen Steelerssin 2 joukkueen mukana, en tiedä onko kuntoutusta vai mikä?! Hätöstä odotellaan täälläkin! Samat ongelmat steelerssillä alkukaudesta kuin viime, puolustus. Toki nyt ei hyökkäyskään löydä tehojaan, missä Lastikka?
Lasbilla odotellaan Ju.Kainulaista pelastajaksi, ensi matsissa sitten jo askissa ja maaleja tulossa?
Hämeestä
01/10/2017
Junnu#8 Hätönen taitaa olla loukissa. Hän jo toisi apuja ja paljon. Lastikka pimennossa jollei Sipronen pelaan samassa ketjussa . Tintti pimennossa, jos ei Sipronen samassa ketjussa.
Aarnio ja Megyaszai yhdessä pelasivat hyvin Valmennus ei nyt vaan uskalla penkittää siellä olevia löntystelijöitä ja itsestään liikaa luulevia.

Puolustus aivan kuraa jopa d-junnuissa osataan laskea ja ottaa omat miehet paremmin. Ei vaan voi yhdellä paikan vaihdolla mennä puolustus sekasin . Kun yleensä näissä on vielä ne samat löntystelijät mukana .
Teräs
01/10/2017
Mitäköhän Steelersissä oikeasti tapahtuu? Karvaus ei toimi, puolustuspeli ei toimi, 5v5 pelaaminen ei toimi. Pelaajia vaihdellaan miten sattuu, maalivahdit vaihettu joka pelissä? Sen lisäksi muutama kärkipelaaja näyttää todella turhautuneilta
Juuu
01/10/2017
Lerssien maalivahdit. Aaltonen palannut tavallisen kuolevaisen tasolle ja Järvinen on aina ollut niin täysin epäluotettava maalivahti, että sen varaan ei voi laskea mitään. Ja voin kertoa, Hätönen ei yksin kelkkaa käänny. Niin pitkään kun Jonaeson ja Nurminen vetää -11 lukemilla, niin pitkään toi laiva menee väärään suuntaan.
Hämeestä
01/10/2017
Maalivahdit ei kyllä ole saanut mitään apua puolustukselta päin vastoin. Edellä mainittu kaksikko on suurimmaksi osaksi vielä miinuksilla ihan omista virheistä ja laiskuudesta puolustukseen palaamisessa. Mutta valmennus ei heitä vaan penkitä mielummin otetaan se kolmoskentän vasenlaita vaihtoon. Vaikka sillä liikkuisi jalka ja pelaisi virheetöntä peliä.
Molemmilta viel todella tyhmiä ja itsekkäitä ratkaisuja liukuhihnalta. Toinen heittelee kukkupalloa omasta päästä toinen koittaa puskea yksin läpi keskeltä. Tuskin on Sihvosen pelikirjan mukaista peliä. Tarvitaan nöyryyttä ja haalarit niskaan sekä palaamista joukkueelle.
Ihmettilijälle
01/10/2017
Taisi kuitenkin olla LASBin ykkönen, joka pelasi tuota KooVeen ykköstä vastaan enimmäkseen - ainakin maalikoosteen perusteella. Muutaman pelin nähneenä samaa mieltä siitä, että YV ei toimi. Jos toimisi, niin Nokialta olisi tullut todennäköisesti 2 pistettä. Joukkueessa on kyllä taitoa, mutta sitä voisi käyttää siihen, että syötettäisiin mattoa pitkin lapaan. Suurin ongelma kuitenkin puolustuksessa - jalalla ei pysytä vastustajan vauhdissa, huonoja ratkaisuja pallollisena ja lisäksi lähdetään antamaan päättömästi painetta vastustajan kenttäpuoliskolla.
Teräs
01/10/2017
en missään nimessä tarkoittanut että maalivahdit on pelannut huonosti. Lähinnä ihmettelin tuota maalivahti rulettia missä pelataan maalivahtien itseluottamuksella. Ja jonaesoniin otan kantaa sen verran että oli hauska tilanne ensimmäisessä erässä jonaeson vaihto oli venynyt pitkäksi muuten 3ketju oli ehtinyt kentälle niin classic puolustaja laukoo ja jonaeson ei viitsi peittää pallo menee maaliin. lopputulos 3ketju loppuerän viltissä.
Analyysiä
01/10/2017
eli steelers hävis koska valmennus ei peluuttanut tätä megazaita ku kaksi erää ja lasb hävis koska valmennus peluutti väärää kenttää ja oli unohtanu harjotella ylivoimaa
Hämeestä
01/10/2017
Analyysi nyt on hieman analyysit hakusessa. Voit vaika miettiä sitä onko ns tähtipelaaja parempi joukkueelle kun tekee ottelussa yhden uskomattoman suorituksen ja ottaa omiin kolme vai työtä vieruksematon joka pelaa vaikka nolla nollaa ?
Ihmettelijä
01/10/2017
Ihmettelijälle, olen hyvin tietoinen, että papereissa Lasb:n ykkönen pelasi KooVeen ykköstä vastaan, mutta tuo ykkönen on todellisuudessa kakkonen, kuten kaikki tiedämme... Kanssasi samaa mieltä ongelmakohdista.
Analyysiä
01/10/2017
hämeestä oliko syy nyt sit tappioihin valmentajissa vai pelaajissa jos kerta tää nolla nolla tyyppi pelas pari erää ja joukkue hävis silti rumasti ja jos lasbissa ei ole ku näitä nolla nolla tyyppejä
Hämeestä
01/10/2017
Analyysi peli näyttää erinlaiselta kun sen on nähnyt , kun vain tilastoihin tuijottamalla.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.