Liigaottelussa tahkottiin yli 56 minuuttia ilman maaleja: päättyi 1–0 – katso sunnuntain salibandytulokset

LASB avasi pistetilinsä Salibandyliigassa varsin erikoisen ottelun jälkeen. Arkistokuva: Jari Turunen

LASB avasi pistetilinsä Salibandyliigassa varsin erikoisen ottelun jälkeen. Arkistokuva: Jari Turunen

Lahden Suurhallin yleisö pääsi todistamaan erittäin harvinaista salibandyviihdettä sunnuntaina. LASBin ja SB Welhojen välinen miesten liigaottelu eteni pitkään 0–0-tilanteessa.

Kyseessä olisi ollut historiallinen temppu, jos tilanne olisi varsinaisen peliajan jälkeen ollut edelleen 0–0-tilanteessa.

Kuparisen rikkoi kuitenkin LASBin Miikka Pentikäinen ajassa 56.35, kun hän ohitti ensimmäisen kerran Petri Leschin. Welhot haki lopussa maalia ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut tasoituksessaan, ja näin ollen yksi osuma riitti isännille.

Welhojen maalivahti Lesch sai hikoilla toden teolla tolppien välissä, sillä hänelle merkittiin pöytäkirjaan 32 torjuntaa. Virkaveli Kaapo Kettusella toisessa päässä koppeja oli ainoastaan yhdeksän.

Voitto oli LASBille ensimmäinen tällä kaudella.

Tampereen Koovee jatkaa puhtaalla pelillä naisten Salibandyliigassa. Kauden kolmas voitto irtosi sunnuntaina oululaista SSRA:ta vastaan. Pistepörssin kärjessä keikkuvat Kaupin siskokset olivat jälleen hyvällä pelipäällä, kun Koovee nappasi voiton maalein 9–3.

Pörssikärki Oona Kauppi oli kamppailun tehokkain 3+1-tehoillaan. Kolmannen erän alussa hän vei joukkueensa kahdella perättäisellä osumalla jo 8–1-johtoon, ja se katkaisi vieraiden kirihaaveet.

Ykköskentän sentterinä pelaava Veera Kauppi säesti tehoilla 2+1. Kooveen tahti on ollut alkukaudella hurja, sillä kolmeen otteluun joukkue on heiluttanut vastustajan maaliverkkoa jo 21 kertaa.

Viime kaudella noususta Salibandyliigaan pelanneen Porin Karhujen aloitus Divarissa on ollut hankala. Lauantaina se kaatoi NST:n vasta rankkareiden jälkeen, ja sunnuntaina Josba otti kotikentälllään voiton porilaisista.

Joensuulaisjoukkue käytti kotonaan surutta hyväksi Karhujen jäähyilyn. Reilun 30 minuutin jälkeen tilanne oli jo 6–0, ja Josba oli iskenyt peräti viisi maalia ylivoimalla.

Karhut sai kirin vielä aikaiseksi, mutta jatkoajalle asti se ei tällä kertaa riittänyt. Josba juhli kauden toista voittoaan loppulukemin 6–5. Karjalaisten tehokkain oli tehot 1+2 tehtaillut Aleksi Ahokas.

Sarjanousija O2-Jyväskylän avausviikonloppu Divarissa oli menestys. Ampparit nappasivat jo toisen perättäisen voittonsa sunnuntaina, kun EräViikingit Akatemia taipui Helsingissä maalein 5–10.

Ennakkoluuloton O2 otti avauserässä jo 0–4-johdon. Toisella 20-minuuttisella isännät kuroivat maaleillaan, mutta sinnikkäästi taistellut vierasjoukkue piti etumatkan loppuun asti.

Illan tehomies oli puolustajan paikalta pisteet 1+2 tehnyt O2:n Ville Sepponen. Jyväskyläläisten Alvar Mahlbergille nostettiin sen sijaan Divari-kauden ensimmäinen punainen kortti toisessa erässä.

Korjattu Leschin torjuntamäärä oikeaksi klo 22.02.

Miesten Salibandyliiga
LASB-SB Welhot 1-0 Ottelutilastot
SalBa-EräViikingit 4-9 Ottelutilastot
OLS-Koovee 6-4 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
NST-PSS 3-4 ja. Ottelutilastot Jari Turusen ottelukuvat
Koovee-SSRA 9-3 Ottelutilastot

Miesten Divari
NJ-Loviisan Tor 5-3 Ottelutilastot
Josba-Karhut 6-5 Ottelutilastot
Blue Fox-M-Team 3-6 Ottelutilastot
Tiikerit-SB Vaasa 7-11 Ottelutilastot
NST-FBC Turku 11-3 Ottelutilastot
EräViikingit Akatemia-O2-Jyväskylä 5-10 Ottelutilastot

23 comments

  1. Olen ollut kun papaksen naiset voitti classicin 1-0 Kajaanissa. Tais olla vielä ensimmäinen häviö classicille sillä kaudella. Olihan kuule tunnelmaa hallissa.

  2. Kaikki Eräviikinkien ja Salban keskinäiset pelit katsonut ja täytyy sanoa että tänään vastassa oli ylivoimaisesti paras Salba jonka olen nähnyt toivotaan että pääsevät Hyvösen johdolla pudotuspeleihin asti!

  3. LASB-Welhot ei ollut mitenkään viihdyttävä peli katsojan kannalta. LASB:lta on kadoksissa peli-ilo ja tekemisen meininki. Eikä Welhotkaan mitenkään säväyttäneet. Tuomarien työskentely nostatti eniten tunteita katsomossa. Ei aivan liigatasoa?

  4. Eikös Eräviikingit Akatemian pelaaja ottanut kyllä jo eilen Divari-kauden ekan punaisen?

  5. Ensiksi welhojen mv merkittiin 24 pelin jälkeen ja 2min myöhemmin 32 merkattu. . Tämä vain hämää

  6. SalBalle kävi juuri niinkuin totesin, että aivan loistava homma, että ottivat sen voiton Oulusta, kun kotiavausviikonloppuna voi tulla turpiin parikin kertaa -> maaliero 6-19 ja pisteitä tasan nolla.

    Siinä missä SalBalle oli viikko sitten tärkeä voitto Oulussa, niin nyt se oli sitä OLS:lle. Siellä on tulossa pari todella hankalaa vieraspeliä ensi viikolla, sillä vaikka Indians ei olekaan mikään mitalisuosikki, niin näitä muita bottom-8 joukkueita vastaan se on kotonaan varsin vahva. Ihan vastaavasti vaikka TPS onkin edelleen voitoitta – eikä sen tilanne keskiviikon peliin Oilersia vastaan erityisen lupaavalta näytä – niin kotonaan sen pitäisi kyllä OLS voittaa, muuten Turussa voidaan lyödä paniikkinappula pohjaan.

    EräViikingeistä sen verran, että minusta edelleen vahvasti näyttää siltä, että kyllä se playoffeihin on menossa. Viikon päästä kotona vastassa Welhot ja jos ei ihan ihmeitä tapahdu, niin tuossa pelissä Welhot teurastetaan oikein tosissaan ensimmäisen kerran tällä kaudella.

    Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, niin Welhot eivät voi olla viikonloppuunsa tyytyväisiä. LASB on niitä joukkueita, jotka sen yksinkertaisesti vain pitää voittaa, nollille jääminen on umpisurkea suoritus – katsotaampa, jos tällä kaudella joku joukkue munaa itsensä vielä pahemmin jossain pelissä. Seuraava ottelu, josta Welhot voisivat kuvitella realistisesti ottavansa pisteitä, on vasta 12.11. kotona Indiansia vastaan. Sitä ennen kaikki kuusi peliä on lähtökohtaisesti vaikeampia kuin Steelers-kotipeli oli ja huomattavasti vaikeampia, kuin tuo LASB-peli oli.

    LASB sen sijaan tarvitsi kipeästi juuri nämä nyt ottamansa pisteet. Kotona yhden maalin tekeminen Welhoja vastaan on kuitenkin sen luokan suoritus, että hyvä, ettei joukkuetta naureta sarjasta pihalle samantien. Kolmesta seuraavasta pelistä LASBilla on suht hyvä mahdollisuus ottaa lisäpisteitä, vaikka lähtökohtaisesti se lähteekin sekä Raholaan että Raumalle selvänä altavastaajana. Lopuista lokakuun peleistä tullee turpaan niin että soi, joten ne pisteet on otettava nyt. Vähintään Koovee on pakko kaataa kotona.

    Koovee on aloittanut kolmella niukalla tappiolla. LASBia vastaan alkaa olla pakkovoiton paikka, sillä lokakuun ohjelma on lähtökohtaisesti vaikeampi kuin syyskuun. Pelaat molemmat kuukaudet voitoitta niin voit vilkuttaa hyvästit playoff-paikalle.

  7. Tuntuu että valmentajat ovat ne jotka vievät lasbin nuorilta sen peli-ilon.

  8. En tiedä, mistä pöytäkirjaan on tullut Welho-mokelle torjuntamäärä. Oikea lukema on 18 torjuntaa, joka löytyy laukaisukartasta!

  9. Jep. Edelleen on ihmeellistä miten noita torjuntoja ei vain poimita suoraan laukaisukartasta. Miksi pitää aiheesta kahta tilastoa? Käsittääkseni tuo tilastoihin ja pörsseihin päätyvä on jonkun toimitsijan johonkin ”vihkonsyrjään” omalla tavallaan (jotkut laskevat maalin takaa poimitun purkupallonkin torjunnaksi) laskema.

    Miettikääpä jos pelaajien tehoja lipsahtelisi väärin vastaavalla tavalla? Voi sitä meteliä 😉

  10. Olen samaa mieltä, että kyllähän se laukaisukartta on tietysti tarkempi ja siitä pitäisi laskea suoraan.

  11. Vähän oli kieltämättä puuduttava peli kyllä LASB vs WELHOT. Tärkeät kaksi pistettä kylläkin eikä Welhoilla oikeasti tainnut olla mitään palaa tiukasta lopputuloksesta huolimatta.

  12. Kiliposelle: Muuten, yksi maali vastustajaa _enemmän_ on lähtökohtaisesti aina hyvä suoritus koska tuo 2 pistettä. Sinänsä maalien absoluuttinen määrä ei liene varsinainen päämäärä sählyssäkään.

  13. Ei sillä absoluuttisella määrällä varsinkaan yhdessä pelissä ole juuri väliä, mutta kun siihen yhdistetään se, että koko kaudella tehtyjen maalien keskiarvo LASBilla on puolet siitä mitä esim. Welhoilla, niin kyllä se aika hälyttävä tilanne on. Hyvin harvoin näitä pelejä voittaa alle kolmella tehdyllä per peli.

  14. kiliposelle: Hmm… eri joukkueet pelanneet ~2 peliä satunnaisia vastustajia vastaan ja teet analyysia tehtyjen maalien määrästä… nyt kyllä vähän jopa hymyilyttää.

  15. Kyllä minusta Welhoja vastaan pitää tehdä kotona useampi maali. Olen valmis lyömään vetoa, että mikään toinen joukkue ei jää tällä kaudella yhteen maaliin kotonaan heitä vastaan.

  16. Olin katsomassa Akatemia-O2jkl matsia ja täytyypä sanoa, että akatemian touhu on ihan hirveetä katottavaa. Ylikuntoon reenattuja poikia painamassa silmät ummessa. Pelissä hyvä intensiteetti joo, mutta älykkäitä peliäedistäviä suorituksia pelissä vain kourallinen. Naurettavaa, että tuollainen porukka divarissa. Antakaa poikien kasvaa alemmissa divareissa tai junnupeleissä. Akatemian junnuista eilen nähdyn perusteella ei tule kellään riittämään pitkässä juoksussa. Tasapaksu säntäilijä porukka ilman mitään identiteettiä. Poikkeuksena Jussi Mäkinen joka tosin onkin jo hieman vanhempi. Rauhallinen omassa päässä ja upea laukaus. 02jkl olikin jo älykkäämpiä pelimiehiä, joiden ei tarvinnut etsiä itseään. Ei tee lajille taaskaan hyvään kun toiseksi parhammailla tasolle ei löydy mitään kontrollia vaan yritetään pärjätä urheilullisuudella. Mosahalli bänniin divarin osalta.

  17. Kilponen: meillapain on selkeasti eri pelikirja – 1-0 voitto riittää kaikista peleista.

  18. No, katellaan tässä rauhassa kuinka monta peliä LASB voittaa tekemällä tuollaisen 2,5 maalia per peli.

  19. Kilponen: Juuri näin – kausi on vasta alkamassa joten analyysit tässä vaiheessa lähinnä naurettavia.